Reklama

TV Folklorika oslavuje prvé narodeniny

V sobotu 1. júna uplynie rok od spustenia hudobno-dokumentárneho programu TV Folklorika, ktorý je dostupný exkluzívne iba pre zákazníkov platforiem Magio TV, Magio Sat, Magio Go a DIGI TV. Program sa zameriava hlavne na slovenský folklór a ľudové tradície.

Telekom spustil Folkloriku v spolupráci s MC Box v podobe experimentu, keďže podobný kanál v slovensko-českom priestore neexistoval. Výsledky však podľa operátora výrazne prekonali očakávania a najmä počas víkendov a sviatočných dní dosahuje „reach“ porovnateľný s plnoformátovými TV stanicami.
Pokračovanie nižšie:

Veľmi pozitívne vnímame dve skutočnosti. Analýza dát sledovanosti ukázala, že folklór v žiadnom prípade nie je doménou staršej populácie a slovenského vidieka. Dáta ukazujú výrazný podiel mladých divákov, respektíve domácností z väčších miest. A po druhé, TV Folklorika nie je len hudobnou televíziou. Divácku masu si dokázali vybudovať relácie s dokumentárnym obsahom ako Moje korene, Remeslo má zlaté dno, Odetí do krásy, Vojvodina a podobne. Našim partnerom i divákom Folkloriky za priazeň ďakujeme a želáme jej čo najviac spokojných divákov,“ zhrnul prvý rok Andrej Miklánek, zodpovedný za TV obsah v Slovak Telekome.

V druhom roku vysielania sa na TV Folklorika objavia aj relácie o ľudovej slovesnosti, ľudových múdrostiach a nárečiach ako aj pravidelné reportáže z najväčších slovenských folklórnych festivalov. Televízia zároveň pripravuje aj nové časti relácii Moje korene s ikonami slovenského folklóru ako Juraj Kubánka, Vojtech Mailing, či prvý dirigent SĹUK-u Milan Novák.

Máme už nakrútený pilot novej relácie o krojoch a ich príbehoch. Každý kroj má v sebe zašifrované rôzne odkazy a v novej relácii budeme tieto odkazy dešifrovať, budeme otvárať staré truhlice a objavovať skrytú krásu slovenských krojov,“ uzavrel Miklánek.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. My čo nemáme telekom, nám to môže byť jedno ta jejich exkluzivita

    1. si zapni popoludní :1 ide tam zhruba polhodinová relácia Folklorika, je to vlastne taký zostrih z telekomáckej televízie

    2. viki nieje to ziadna exluzivita, iba obycajne mrhanie peniazmi, kde telekom utapa miliony na vykradanie formatu verejnopravnej televizii !!

  2. Mňa zaujíma kontakt na Folkloriku tv.Alebo na pána Andreja Miklánka.Ani ťuk.

  3. Použil som Google a našiel http://www.rem.rs/en/media-service-providers-register/1532.

  4. Ale otvoril by som tu inú tému,ktorá nás zaujíma:písalo sa tu o spustení FilmBox HD a dodnes ničivo.

    1. V Telekome len SD verzia…FilmBox Premium a podobné klony v HD ale FilmBox len SD.

    2. Mňa zaujíma tiež , keďže davnejšie bol článok o zaradení Filmbox HD v máji a komentovať sa to už nedá . UPC mlčí a dodnes nedošlo k zaradeniu na Slovensku ani iným operátorom .Česká UPC ju už zaradila k 29 máju a odstánila SD verziu Filmboxu aj Film+ SD , AMC SD a Prima Comedy Central SD z kapacitného dôvodu . Aktuálne sa snažím získať informáciu od komunity UPC na fóre a žiaľ zatiaľ bez odpovede .

  5. na oficialnej stranke Filmbox je ponukana stale len sd verzia-hd nie je

    1. Aj mna by zaujimalo kedy zaradi telekom filmbox hd malo byt spustene v maji a uz je tu chvalabohu jun

    2. Jozef – Je stále štvrtok 30 Máj a majú ešte fúru času do piatku .

Komentáre už nie sú povolené.