Reklama

Skylink bude mať nového majiteľa, kupuje ho francúzsky Canal+

Satelitná platforma Skylink bude mať nového majiteľa. Luxemburskú spoločnosť M7 Group kupuje francúzska skupina Canal+ za viac ako 1 miliardu eur. V pondelok to oznámila spoločnosť Vivendi, ktorá je vlastníkom Canal+. Akvizícia však ešte podlieha súhlasu Európskej komisie. Uzavretie transakcie sa očakáva v septembri 2019.
Pokračovanie nižšie:

Vďaka tejto akvizícii bude môcť skupina Canal+, ktorá má aktuálne už predplatiteľov vo Francúzsku, Švajčiarsku a Poľsku, expandovať do ďalších európskych krajín, ktoré predstavujú 36 miliónov domácností v celkovom počte takmer 90 miliónov obyvateľov.

Po ukončení celej operácie bude mať skupina Canal+ na celom svete takmer 20 miliónov predplatiteľov, vrátane 12 miliónov v Európe.

M7 Group aktuálne prevádzkuje satelitnú platformu Skylink na Slovensku a v Českej republike, CanalDigitaal, TV VLAANDEREN, TéléSat, Online.nl v krajinách Beneluxu, HD Austria v Rakúsku a Diveo v Nemecku. Navyše po nedávnej kúpe sa stane v krátkej dobe aj prevádzkovateľom platforiem freeSAT, UPC Direct a FocusSat. Vo všetkých krajinách má M7 Group celkovo 3 milióny predplatiteľov z toho 0,8 milióna si predpláca iba základný balík služieb.

Canal+ Gorup investuje každoročne viac ako 3 miliardy eur do výroby obsahu. Prostredníctvom STUDIOCANAL je skupina významným hráčom vo výrobe európskych filmov a seriálov vo Veľkej Británii, Nemecku, Španielsku a v Škandinávii.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ak to bude ako poľská nc+ tak sa máme na čo tešiť. Bolo by dobre keby spustili aj cz verzie CANAL+.

    1. @Peter Pan: nc+ po prevzatí zvyšovala ceny? A druhá otázka, Skylink by nezvyšoval ceny tak či tak, aj bez toho, aby ho kúpil Canal+? Tak ako to robil pravidelne posledných aspoň 6-7 rokov? Prvá otázka nie je rečnícka, druhá áno.

  2. Ja by som sa tak netešil,že budem sledovat C+ ono to bude asi tak,že ak budeš chciet sledovat C+ tak budeš musiet mat druhu kartu a platit poplatky daneho regionu

    1. Asi tak. Ale predsa len je tu istá možnosť, že sa niektoré programy z portfólia Canal+ dostanú aj k zákazníkom Skylinku / Freesatu.

  3. Dúfam, že už prídu zmeny k lepšiemu, lebo zatiaľ je to zo strany Skylink-u jeden fail za druhým …

    Vyradili dobré stanice ako Travel Channel, History Channel, Viasat HD, Fine Living a podobne …. Nahradili ich lacnými náhradami typu TravelXP …

    A niektoré stanice v HD nahradil SD verziami (v dobe, keď sa každý normálny operátor SD verzií zbavuje a nahrádza ich HD) … O zvyšovaní cien ani nehovorím…

    P. Glisnik a spol. , ak to čítate zamyslite sa nad tým … Začínate byť konkurenčne neschopný … Už DigiTV má podstatne lepšiu ponuku, čo už je na zamyslenie…

  4. Ak pôjde cena skylinku rapídne nahor pri servisnom digital tak skončím.Mám aj freesat a Horizon go ten dosť v poslednej dobe večer sa nevie rozbehnúť.

    1. Och nevrav, a čím lepším by si demokraciu chcela nahradiť? Len tak pre zaujímavosť… Prípadne v akom režime neexistuje zdražovanie? A čo má vlastne jeden nenažraný operátor spoločné s demokraciou?

    2. Spolocne ma to, napr. keby bola diktatura, vlada stanovi cenu a hotovo.

    3. xixo: áno, a výsledkom bude nedostatok tovaru a mizerné služby. Pretože nikto nebude vyrábať, predávať, či ponúkať služby so stratou. Už sme to tu raz mali, pred ’89. A krásne sa to ukázalo znovu, keď vláda pred asi 10 rokmi (plus-mínus) nariadila jednotné ceny cigariet pre všetkých predajcov – zrazu sa v žiadnej krčme nedali zohnať, krčmárom sa to neoplatilo. Kto si nekúpil cez deň, večer musel na benzínku. To je len taká drobnosť, nad ktorou sa dá mávnuť rukou – ale krásne to ilustruje, čo sa stane, keď si niekto s veľkou mocou a slabou gramotnosťou myslí, že oklame zákony platné v ekonómii. Buď sa kolesá trhového mechanizmu zadrú, alebo ich spoločnosť zas rozkrúti pomocou mazadla – čiže čierneho trhu, tieňovej ekonomiky. Ale sorry za prednášku, asi si to myslel ironicky. 🙂

    4. Le Fu-
      Neviem, či si si všimol, že od slobodného trhu sa vraciame k monopolom a situácia na trhu s platenou tv to len dokazuje. Koľko nám zostane operátorov? Orange a Telekom majú jedného majiteľa, to konkurencia nie je. Telekom vlastní digi-tv a teraz skylink a freesat/upc direct pôjde pod canal+, to bude cenový diktát, nie voľný trh, tak k čomu sa vraciame?

    5. xixo: takže to nebol z tvojej strany vtip? Asi mám rozbitý detektor irónie. A som sklamaný. Ale k veci – vážne považuješ diktatúru za riešenie problémov s monopolmi a zdražovaním?! Lebo to je ako liečiť chrípku rakovinou. Bez preháňania. Vyššie som ti vysvetlil, čo by sa stalo, ak by ceny určovala vláda a nie trh. Ani monopol si nemôže určovať ceny ľubovoľne, TV nie je potrava, že sa bez nej nedá zaobísť. Veľká časť ľudí by skrátka prestala platiť a monopol by prišiel o príjmy. Okrem toho tu máme Protimonopolný úrad a zákony – že ten úrad U NÁS nerobí poriadne svoju prácu, to je už iná téma (na západ od nás je to podstatne lepšie). A veľmi sa mýliš vo viacerých ďalších veciach. Po prvé, nevraciame sa od slobodného trhu k monopolu – jednak preto, že monopoly sú súčasťou slobodného trhu, po druhé preto, že kúpou Skylinku s Freesatom spoločnosťou Canal+ sme ešte stále veľmi ďaleko od ovládnutia trhu sat. TV jedným monopolom. Zostáva tu Antik sat, Telekom (Magio sat, Digi), Orange sat, no a teraz aj plus Canal+. Vlastne sa vôbec nič nedeje, len Skylink zmení majiteľa – kúpa Freesatu Skylinkom tu bola predsa už skôr. A vôbec nie je pravda, že Telekom a Orange majú jedného majiteľa, to si kde nabral? Orange patrí France Telecomu a Telekom je pod Deutsche Telekom AG. Okrem toho tu máme aj káblovky a IPTV (desiatky malých operátorov, okrem Pomaranča, Telekomu, UPC, Slovanetu…), Plustelku, Tečko, Rupkki v DVB-T, plno OTT služieb atď. Takže žiaden cenový diktát, to sú bludy. Trh je stále slobodný a to, že si niekto dovolí zametať so zákazníkmi ako Skylink, je do značnej miery vina zákazníkov. Lebo si to nechajú. Uf, ale som sa rozpísal – ono fakt platí, že na vyvrátenie bullsh*tu treba rádovo viac energie, než na jeho vyprodukovanie. 🙂

  5. Mam moznist sledovat francuzsky aj polsky Canal+, sportove stanice nemaju chybu, filmove bezia s original zvukovou stopou, nie je nutna znalost FJ, snad sa po kupe nieco zlepší aj u nás.

  6. lefu , xixo ti chcel len povedat ze ak nadnarodne spolocnosti skupuju tie mensie ako napr. barum ci matador patria pod continental atd. atd. ,tak hrat sa tu na nejaky trhovy mechanizmus je ciste oblbovanie!!

    1. To je kolosálna blbosť, čo si napísal, a to hneď z viacerých dôvodov. Po prvé, už M7 bola nadnárodná spoločnosť, takže jedna nadnárodná spoločnosť kúpila inú nadnárodnú spoločnosť, žiadneho trpaslíka. Po druhé, nákup a predaj – aj firiem a spoločností – je samotnou podstatou trhu, takže to jednoducho JE trhový mechanizmus, či sa ti to páči, alebo nie. 😀 Po tretie, takému Barumu a Matadoru len a len pomohlo, že ich kúpil Continental – kvalita stúpla a ceny zostali nízke. Vďaka synergickému efektu. Uvidíme, či to tak bude aj pri Skylinku, skúsenosti z Poľska naznačujú, že by mohlo. A ak o nejakej problematike nemáš najmenšiu šajnu a vystreľujú z teba len prázdne ideologické floskuly, radšej ich nepíš do diskusií a neblamuj sa tým, že napíšeš v jednom súvetí hneď 3 obrovské nezmysly.

Komentáre už nie sú povolené.