Reklama

Skylink aktualizuje systém Irdeto [doplnené]

Satelitná platforma Skylink, ktorú prevádzkuje luxemburský operátor M7 Group, má v pláne aktualizovať kódovací systém Irdeto. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk je aktualizácia naplánovaná dnes v noci z 21. na 22. mája 2019.
Pokračovanie nižšie:

Výpadok kódovacieho systému operátor neočakáva, môžu sa ale objaviť neštandardné reakcie na aktualizáciu. Prípadné problémy so systémom je pripravený čo najskôr odstrániť.

Doplnené:
Upgrade na novú verziu by mal prebehnúť bez vplyvu na predplatiteľov. Ako už tomu u nových verzií býva, prináša niekoľko vylepšení, okrem iného aj v oblasti bezpečnosti,“ komentoval pre portál SatelitnáTV.sk novú aktualizáciu systému Irdeto Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá satelitnú platformu Skylink prevádzkuje. „Ale ako som uviedol, predplatitelia sa nemajú čoho obávať. Bližšie informácie o zabezpečení z logických dôvodov nezverejňujeme,“ dodal.

Spomeňme, že Skylink aktuálne využíva tri kódovacie systémy – Irdeto (CAID: 0624), Viaccess (CAID: 0500) a Cryptoworks (CAID: 0D96). Posledne menovaný, ktorý využívajú ICE karty v režime Cryptoworks, však už postupne obmedzuje. Aktuálne nie je možné s ICE kartami v režime Cryptoworks sledovať už programy Adventure TV, Šlágr2, Prima Krimi, Travel XP HD, Stingray CMusic, Stingray iConcerts HD, Insight TV HD, Insight TV UHD a Seznam.cz HD.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Nemôžu dať len M7, lebo ešte plno ľudí má Irdeto aj CryptoWorks

    1. Niečo o tom je aj tu https://www.satelitnatv.sk/2017/08/skylink-zvysi-zabezpecenie-kariet-mozu-prestat-fungovat-v-uni-citackach/

  1. odstavenie boxov z uni čítačkou síce niektoré už majú protiopatrenie ale nie všetky

  2. A keď prestanú fungovať v UNI čítačkách pôjdu už len v SKYLINK READY ? ? ?

    1. Pôjdu v Skylink ready boxoch a tiež v CA moduloch aj v prijímačoch, ktoré nie sú čertmi fikované (certifikované 🙂 ) a majú CI slot. Ale užívatelia drahších prijímačov prídu o výhody karty v UNI čítačke – o možnosť dekódovania viacerých programov (až 8 naraz) a ich nahrávania, zobrazenia ako PIP (Quad PIP) či streamingu v domácej sieti na iné prijímače, mobily, tablety, PC… A to nase*e. A tí s lacnými boxmi bez Skylink ready certifikátu budú musieť kupovať CA moduly, ktoré stoja asi tak polovicu toho, čo stáli ich prijímače, alebo – bez CI slotu – utrú nos. Ale niečo mi hovorí, že je to planý poplach, že Skylink sa ešte nechystá zaviesť uniblock. Uvidíme.

  3. Pochybujem že budú upgradovať SW na uničítačkách. Ak by prestali ľuďom ísť programy Skylinku v tých prijímačoch, môžu prejsť k inému operátorovi. Skylink to má aj tak u veľa ľudí nahnuté-zníženie počtu programov (napr. viasaty a food network, living a pod.), znížili kvalitu obrazu (čo dosť ľudí nezachytilo), časté preľaďovanie staníc, onedlho má skončiť MTV. Ignorujú niektoré programy-napr. LALA TV (malé deti na tom frčia, pozrite si sledovanosť na ytb), na všetkých typoch kariet sa dá predpaltiť servisný poplatok pre iný štát a pod. Skylink ide pomaly a isto dolu vodou.

    1. oprava: samozrejme malo byť napísané že na nie všetkých typoch kariet a modulov sa dá predplatiť servisný balík pre iný štát, čo bola jediná výraznejšia výhoda pre Skylink. Okrem toho ostatní operátori nespia, ponúkajú výhodné balíky s internetom a v tom je skylink v značnej nevýhode.

    2. upgraduje sa karta a že sa to už deje je realita preklopených kariet už bolo dosť rozprávať o tom môžu ľuďia s platenou ponukou

    3. pele1: to hovoríš o zapínaní uniblocku na kartách ICE? A máš s tým aj osobné skúsenosti? Lebo ja som sa s tým ešte nestretol (čím netvrdím, že sa to nedeje, len ma zaujíma rozsah, u ktorých balíkov atď.)

    4. Le Fu-:skús pozrieť iné stránky kde sa rieši sat príjem nájdeš tam toho dosť mne už nemajú čo prepnúť vlani som s nimi skončil

  4. Ja mám HD set top box Amiko- Sat aj terestrial v jednom a s kartou vloženou do CAM-modulu Irdeto – dosť často neotvorí kódované programy Skylinku.
    Čírou náhodou som prišiel na to že prijímač vypínam na stanici-DOMA-vtedy mi otvorí programy na prvý raz.
    Mám podozrenie že sa technici či Ing-ovia pred hokejom ako aj počas niekoľkých dni hrali na BAČOV tzv.časté /spúšťanie -ludovo povedané PAČ za PAČOM aj tak mal prijímač i keď má softvér pre SKYLINK s tým problém otvoriť.
    Možno sa mýlim ale raz navštívim-e Čadcu a s kvalifikovanými odborníkmi sa na to pozrieme.
    Odkedy to majú pažraví HOLANĎANIA ani pán Glisnik s nimi nespraví poriadok.

    1. Majú to pažraví neviemekto schovaní za firmou registrovanou v Luxembursku. A Glisnik s tým nič nespraví, lebo je s nimi jedna ruka. A inak si myslím, že Tvoj CA modul si jednoducho nerozumie tak úplne ideálne s prijímačom, to býva najčastejší problém.

    2. Ha ha, si myslíš, že v tej Čadci niekoho nájdeš? Veď to je len poštová schránka na pošte, ktorú im chodí denne vyberať jedna sro a tá to potom posiela ďalej do Ostravy ďalšej sro.

  5. Písal som do firmy p.Glisník a.s. /rozumej -holanďania a on / .Sťažnosť ktorú som tam písal mi prijali a vraj do 12-hodín mi dajú vysvetlenie.Ide o to že mám kartu platnú a aj keď je vsunutá do CAM.modulu Irdeto-nevie si po ich laborátorných pokusoch na / ostro–šprtanie / a úpravy za chodu- stroskotáva funkčnosť CAM modulu. Dnes som XX-krát zapínal a aj vypínal prijímač a už to fungovalo ako to má./ 24.5.2019 /
    Ak urobili nápravu tak sa im ospravedĺńujem.
    Som prekvapený že v Čadci majú len po–box iná firma im poštu vyberá postupi inej firme a tá to doručí vraj do Ostravy.Tam mala sídlo TaT a vtedy bol pokoj aj poriadok. Čo sa bude diať do budúcna to vie len
    SKYLINK a ani hore nevedia čo chystajú v dohľadnej dobe.
    Láďa EU

  6. 24.5.2019 už to funguje tak ako to má fungovať.
    Skúšam to už celý deň.

  7. Dobrý deň,má niekto skúsenosť s dekódovacou kartou Irdeto v sat. prijímači INEOS ZX4 po aktualizácii systému Irdeto /z hladiska kvality signálu / . Ďakujem

  8. Prosim skusenejsich o radu. Idu mi len nekodovane kanaly. Mam cryptoworks. Ked vyberiem a vlozim kartu, napise ze zlyhanie karty. Alebo zaberie niekedy ale o 2 minuty zamrzne a uz nenastartuje. Som dochodkyna a nerozumiem tomu..damujem.

Komentáre už nie sú povolené.