Reklama

Finále Ligy majstrov UEFA aj na TV Markíza

Slovenskí športoví fanúšikovia budú môcť sledovať súboj o titul najprestížnejšej klubovej súťaže na platených programoch Orange Sport a TV Markíza. Dlho očakávané finále Ligy majstrov UEFA, v ktorom sa stretnú dva anglické kluby Tottenham Hotspur a FC Liverpool, odvysielajú slovenské televízie v priamom prenose v sobotu, 1. júna 2019. Markíza odštartuje prenos o 20:30, Orange Sport s predzápasovým štúdiom o polhodinu skôr.
Pokračovanie nižšie:

Veľmi nás teší, že môžeme aj našim divákom sprostredkovať tento výnimočný futbalový zážitok. Podarilo sa nám tiež získať vysielacie práva na atraktívne finále Superpohára UEFA, ktoré si diváci budú môcť vychutnať v polovici augusta na obrazovkách televízie Dajto,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Finálový zápas Ligy majstrov UEFA sa tento rok vráti do španielskeho hlavného mesta Madrid, o slávnu trofej v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži sa bude premiérovo bojovať na nedávno zrekonštruovanom štadióne Wanda Metropolitano, ktorý pojme takmer 68 000 fanúšikov.

Priamy prenos bude na TV Markíza komentovať Miroslav Špaček, moderátor Daniel Očenáš privíta v sprievodnom štúdiu hostí z radov zaujímavých futbalových osobností. Priamo v Madride bude natáčať vyslaný štáb na čele s redaktorom Františkom Kosečekom, ktorý zaznamená všetko zaujímavé z diania v zákulisí.

Zatiaľ čo na Slovensku budú môcť diváci sledovať finále Ligy majstrov UEFA iba na platených programoch, v susedných krajinách tomu bude inak. Diváci totiž nájdu prenos aj na voľne dostupných verejnoprávnych kanáloch. V Českej republike to bude ČT Sport, v Maďarsku zase M4 Sport a v Poľsku TVP Sport.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prečo iba finále? Ligu majstrov nevysielal žiadny slovenský operátor, maďari zase mali geokódovanie.

    1. Naozaj? Nie si v obraze. https://www.satelitnatv.sk/2018/05/orange-spusti-vlastny-sportovy-kanal-orange-sport-ponukne-ligu-majstrov/

    2. Divák: neprekrúcaj to, iko iba odpovedal, resp. uviedol na správnu mieru tvoj omyl – nikoho neposielal do pomaranča. Ani mu nerobil reklamu.

    3. Le Fu-! Neprekrúcam! Iko vôbec neuviedol môj, podľa teba „omyl“ (čo vôbec nie je omylom) na správnu mieru. Ligu majstrov by mala vysielať stanica, ktorá je dostupná u viacerých (možno u všetkých) operátorov a nie iba u jedného. Navyše by to malo byť FTA, napr. ako to majú v Maďarsku – na voľnom kanáli v DVB-T. Žiaľ tieto zápasy cez satelit operátori geokódujú z nejakého blbého dôvodu, údajne pre vysielacích práv. Blízko hraníc ale nie je problém.
      RTVS prečo si nemôže zakúpiť vysielacie práva na LM, aspoň by dávali niečo rozumné?
      Moja poznámka bola ironická na adresu pomaranča – tieto zápasy dávajú iba svojim zákazníkom, takže kto chce pozerať tieto zápasy, musí sa zaviazať pomarančovi a platiť mu dlhé roky. Je to snaha o monopol využívaním športových vysielacích práv.
      Všeobecne by už mali skončiť s pridelovaním vysielacích práv iba jednému operátorovi v každej krajine! EU sa snaží bojovať proti monopolu a práve takým praktikám ho podporuje.

    4. Na Slovensku chýbajú 2 voľné športové kanály, RTVS Trojka a niečo ako 213 TV pre regionálne športy a prenosy. V ČR idú bežne 2 priame prenosy súčasne na ČT sport a ČT2.

    5. j s: TV 213 zakapala na insolventnosť, Trojka RTVS bude jedine za cenu zvýšenia koncesionárskych poplatkov, minimálne o polovicu. Takže najlepšie bude, ak si „športovci“ zaplatia trebárs Digi alebo inú platenú platformu s bohatou ponukou športových staníc a nebudú sa dvíhať poplatky všetkým – aj tým, čo majú nejaký šport v TV vysoko na háku. Na dôležité podujatia (MS v hokeji, Tour de France…) stačia aj terajšie dva programy RTVS. Aj tak je v noci na Dvojke monoskop a cez deň minimálne dvakrát živá panoráma a podobné „placeholders“ (balast), t.j. nie je poriadne využitý všetok vysielací čas…

    6. Divák: znovu prekrúcaš. Napísal si, citujem: „Ligu majstrov nevysielal žiadny slovenský operátor…“ a iko Ti na to uviedol jedného takého, ktorý ju vysielal. Koniec. To je celá podstata. Ty odvtedy len vypisuješ podružné veci, ktoré na podstate nič nemenia, len sa ju snažia zakryť. Namiesto toho, aby si pripustil, že si sa pomýlil. Čo by bolo určite elegantnejšie a čestnejšie, ako zahmlievanie, obkecávanie a používanie logických klamov typu „žiaden pravý Škót“ (vygoogli si, čo to znamená). A ešte aj vypisuješ ďalšie bludy, citujem: „tieto zápasy dávajú iba svojim zákazníkom, takže kto chce pozerať tieto zápasy, musí sa zaviazať pomarančovi a platiť mu dlhé roky.“ Ktorý operátor dáva svoje programy k dispozícii niekomu inému, ako svojim zákazníkom? Aj po sebe čítaš, čo píšeš? A okrem toho, Orange šport sa dá pozerať aj bez viazanosti u Pomaranča na „dlhé roky“, pokiaľ viem. (Len na okraj – ja pomarančového operátora nemusím – ani jeho služby ako ISP a mobilného operátora – je predražený a zneužíva neinformovanosť zákazníkov, presnejšie ovečiek. A jeho top managedement by mal ísť vrátiť diplomy z ekonómie a manažmentu, Lančarič prvý a okamžite).

    7. Le-Fu! Ty prekrucuješ. Mal som na mysli, že tieto zápasy by mal vysielať taký program, ktorý je dostupný u všetkých operátorov. A takých je dosť. Operátori, ktorý si vytvorili vlastné kanály, ktoré sú dostupné iba u nich hrajú nekalú súťaž.
      Keď si už napísal toto: (Len na okraj – ja pomarančového operátora nemusím – ani jeho služby ako ISP a mobilného operátora – je predražený a zneužíva neinformovanosť zákazníkov, presnejšie ovečiek. A jeho top managedement by mal ísť vrátiť diplomy z ekonómie a manažmentu, Lančarič prvý a okamžite) – s tým aj ja súhlasím, neviem prečo ich brániš.

    8. Divák: Ešte raz si prečítaj, čo si napísal ty, čo napísal iko a ďalej trep nezmysly o tom, kto „prekrucuje“. A môžeš trebárs aj o tom, že červená guľa je v skutočnosti modrá kocka. Čo si mal na mysli je úplne nepodstatné, dôležité je, čo si napísal. Keď povieš svojej žene, že je hnusná ludra, môžeš potom vysvetľovať, že si mal v skutočnosti na mysli, že ju miluješ. 😀 (fakt už neviem, ako ti to vysvetliť…) Je to len další falošný argument typu „žiaden pravý Škót“. A znovu pridávaš ďalšie bludy, akoby si sa už aj tak dosť nezamotal – napríklad, že operátori, ktorí si vytvorili vlastné kanály dostupné iba u nich „hrajú nekalú súťaž“ (omg, ten štýl…). Vôbec nie, je to celkom fér a úplne legálne. Robí to aj taký Telekom (Ťuki, Folklorika, Digi športy – mimochodom, práve na nich bežala LM donedávna, to ti nevadilo?) a čojaviem, kto ešte. A nebránim Pomaranč, ani Tydlikom, obaja sú mi ukradnutí, aj celá LM. Len ma dráždi, keď niekto takto hrubo znásilňuje logiku a zdravý rozum.

  2. Ďakujem, že na Orave Markíza nevysiela, ale aspoň v ostatných dostupných televíziách v športových správach povedia výsledok.

    1. Kúp si satelit, kábel, IPTV, smart TV….tam všade Markízu máš.Tak neklam,že na Orave nieje Markíza.

  3. Nemá byť len tak čiste náhodou finále LM dostupné aj na voľných programoch?

    1. Má ale sme na Slovensku a tu to neplatí aj zostrihy mali byť na voľnej stanici.

    2. A Rada pre vysielanie by s tým nevedela niečo urobiť, keď to má ísť na voľnej stanici a nie kódovanej…

    3. u konkurencii píšu kvôli vysokej dostupnosti to môže byť aj platená Markiza takže nič nové na Slovensku

    4. xxx
      Rada s týmto nemá nič. Pokiaľ to nevadí vlastníkovi práv (O2 CZ) je všetko OK. Koniec koncov ide o peniaze, Markíza zaplatila určite viac ako by dala RTVS.

  4. To je teda terno finále ligy majstrov ma platenej stanici, veď to malo ísť voľne, narkóza zas úradovala

  5. V Taliansku bude aji ve 4K na Rai 4K. Neviete kolko stojí táto talianská platforma? Ďakujem

    1. Oko: ale kolko sa plati mesiacne?? ak to je viac ako 5 eur tak to neberiem

    2. To nie mesačná služba je to ako bývalí czechlink a slovaklink kúpiš kartu cca 120 € a sleduješ len ju treba registrovať na taliana ktorý platí koncesie.

  6. Pele1: ďakujem. ale gratis tam su asi len kanály od Rai, nie? a ani ten Rai 4k je gratis?

    1. Il 4K gratuito è solo su tivùsat = 4K je voľný len na tivusat

  7. Dušan:Nečítaš konkurenciu tam sa nič iné ako bezplatná TIVUSAT nerieši RAI 4K je grátis tiež ak ti stačí len HD máš ho bez karty na 5W cez multistream ale treba k tomu box čo to podporuje.

    1. Multistreamu na 5W čoskoro odzvoní, asi tak o rok. Preberie to nový satelit (ktorý je už tuším aj hotový a vo fáze testov) s footprintom obmedzeným na FR a IT, u nás bude signál mizerný, možno tak 200-240cm lavór to chytí, ak vôbec.

    2. pele1: žiadna veštecká guľa, na parabole boli mapky predpokladaného pokrytia. Takže seriózny odhad na základe údajov výrobcu satelitu.

    3. uvidí sa v až to bude reálne na parabole je toho popísane

    4. pele1: parabola je IMHO seriózny zdroj a toto sú navyše údaje prevzaté od výrobcu a/alebo budúceho prevádzkovateľa satelitu – dajú sa dohľadať aj mimo tohto webu. Nestáva sa, aby sa informácie tohto druhu ukázali ako bludy, ani to, aby sa reálne pokrytie diametrálne líšilo od vypočítaného… Hoci by som si to aj želal, multistreamu na 5W bude škoda.

    5. pele1: nerozumiem, čo má 9E spoločné s 5W. Na 5W je toho oveľa-oveľa viac. 9E bude samozrejme fungovať aj naďalej.

    6. Le Fu-:keď to bude na orbite a v prevádzke môžme o tom hodiť reč

    7. pele1: keď to bude na orbite a v prevádzke, možno už nebude ani veľmi o čom. Okrem konštatovania, že máme po vtákoch… 🙂

  8. by ma zaujímalo prečo na Slovensku sa ešte nevysiela vo 4k keď v Taliansku už pôjdu na ostro

    1. Nikto ti nebráni spustiť vlastnú stanicu v 4K,alebo nevieš ako na to?

    2. na Slovensku sa už v 4K dovysielalo: stanice RTVS UHD a 213 4K už ukončili svoje vysielanie.

  9. It si: a přečíst bych mal spustat vlastní stanici ktedy si platím RTVS?? Tak ako si taliáni platí Rai.

    1. Lebo máš príliš veľké požiadavky, tak aby si sa zamyslel, čo to asi obnáša a hlavne koľko to koštuje. A kde by 4K stanicu vopchali, keď zaberie v multiplexe asi toľko kapacity, ako 3-4 full HD programy v rovnakom kodeku.

  10. It si: a prečo bych si mal spustat vlastní stanicu kedy si platím RTVS?? Tak ako si taliáni platí Rai.

    1. talianov je 60 milionov a poplatky sú tam na inej úrovní čo sa týka toho 4K je to nepravidelné vysielanie viac sa nevysiela ako vysiela či sa to zmení ukáže čas popísane čo všetko bude v 4K toho už bolo ale realita bola iná

    2. Presne tak. V takých prípadoch treba mať na pamäti veľkosť trhu. To je jeden z tých pripadov, kedy doplácame na rozdelenie ČSFR. Hovorí sa tomu synergický efekt – keď je 1+1 viac ako 2 (obrazne povedané).

    1. Meleš akurát ty-píšeš že nevieš po italsky a tak veĺmi ti chýba RAI.

  11. bude alebo nebude LM v 4k mala byť podla týchto zdrojov už v skupinovej fáze a začali až v semifinale nie všetko čo sa píše je pravda

    1. Dušan opäť klameš.Na SK vysiela cca 7 staníc zadara.To že nemáš Rai,ktorému aj tak nerozumieš,je tvoja neschopnosť.

  12. Pokud máte android přijímač s možností IPTV nebo jiny linuxový přijímač kde se dají sledovat IPTV stanice tak si jednoduše zjistěte volný stream Markizy (koncovka m3u8) já ji sleduju s TV joj zadarmo a v pohodě.

Komentáre už nie sú povolené.