Reklama

ČR: Prechodová DVB-T2 sieť 13 sa rozšírila o Regionalnitelevize.cz a TVS

Voľne šírenú stanicu Regionalnitelevize.cz môže prijímať viac divákov cez anténu v rámci Českej republiky. Od 29. mája je program šírený prostredníctvom Regionálnej DVB-T siete 7 (RS 7) a Prechodovej DVB-T2 siete 13 (PS 13).
Pokračovanie nižšie:

Program Regionalnitelevize.cz je tak k dispozícii v českom terestriálnom vysielaní ako v staršom štandarde DVB-T v rozlíšení 720x576i tak aj v novom systéme DVB-T2 s kódovaním H.265/HEVC vo formáte qHD 960x540p.

Aktuálne je stanica dostupná ešte aj v multiplexe RS 8, kde však bude šírenie ukončené k 30. júnu 2019.

Doteraz mali možnosť pozemného príjmu len krajské mestá a ich blízke okolie. Vstupom do multiplexov spoločnosti Progress Digital (RS 7) a spoločnosti Digital Broadcasting (PS 13) sa pokrytie rozširuje na väčšinu územia všetkých českých miest a obcí,“ informoval vysielateľ.

Program je aj naďalej šírený prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) voľne do takmer celej Európy. Okrem toho sa nachádza aj v ponukách slovenských a českých káblových a IPTV operátorov.

Popri Regionalnitelevize.cz začal šíriť operátor Digital Broadcasting v PS13 aj regionálnu TVS. Naladiť si ju môžu diváci z vybraných DVB-T2 vysielačov. Nie je teda dostupná v celej sieti.

Kompletný zoznam vysielačov aj s ponukou multiplexov nájdete v sekcii Vysielače. Samozrejmosťou je aj zobrazovanie presnej polohy vysielača na mape.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Super…na chalupe na strednom Slovensku ihneď ladím.

Komentáre už nie sú povolené.