Reklama

Česká DIGI TV zasiahla proti ďalším pirátom

V susednej Českej republike odhalila tamojšia polícia ďalšiu skupinu internetových pirátov, ktorí na webových stránkach ponúkali nelegálne prenosy vrcholných športových súťaží ako anglická Premier League, španielska LaLiga a ďalšie. Ide už o druhú odhalenú skupinu osôb, ktoré nelegálne ponúkali športové prenosy ďalším užívateľom. O prvej skupine informoval operátor začiatkom februára tohto roku.
Pokračovanie nižšie:

Dvaja piráti už radšej – v reakcii na svoje odhalenie – uzatvorili dohodu o náhrade škody, než aby riskovali konanie u trestného súdu. Okresné štátne zastupiteľstvo vo Vsetíne preto tento mesiac podmienečne zastavilo trestné stíhanie jedného páchateľa a stanovilo mu jednoročnú skúšobnú dobu. Druhý páchateľ uhradil škodu ešte pred začatím trestného stíhania, a tak sa očakáva odloženie veci u pražskej polície. Obaja piráti poskytli držiteľom práv písomné ospravedlnenie a náhradu škody. S ďalšími pirátmi sa o náhrade škody jedná,“ informoval dnes prevádzkovateľ DIGI TV CZ.

Páchateľom trestného činu porušenia autorského práva a práv súvisiacich s autorským právom podľa § 270 trestného zákona hrozí až 2 roky odňatia slobody; pokiaľ tak robia v značnom rozsahu alebo kvôli pravidelnému zárobku, potom až 5 rokov odňatia slobody.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To je zo strany Digi len také mediálne bububu a hladkanie ega, iný význam to nemá. Malé ryby chytia a tie veľké sa smejú z Ruska a Ukrajiny, až sa za bruchá chytajú. A ďalej inkasujú.

  2. Chudak chlapec mal zleho pravnika alebo si ho nemohol dovolit :D. Lebo skutokova podstata trestneho cinu je preukazatelna az vtedy, ked existuju padne argumenty a realne dokazy, ktore dokazuju, ze skutocne konkretna osoba nacierno zdielala alebo zarabala na sireni vysielania bez suhlasu providera. Tu vznika dalsi problem, pretoze zakon nehovori o „dekovovani“ alebo o „zdielani satelitnej karty“ ale hovori o „sireni TV vysielania“ co rozhodne dotycny clovek nerobil. Proste sa len zlakol a zacal na vsetko pritakavat… urcite nejaky hlupy 15 r. stary chalanisko co ci si chcel privyrobit zdielanim satelitnej karty. Keby sa DigiTV alebo iny provider naozaj snazili, tak by neexistoval jediny rusky pirat, ktory zdiela satelitne karty z celeho sveta. Davno by ho tam prepadli FBI :). Pravda je vsak taka, ze kazdy si zdiela co chce a ako chce a pokial DigiTV spolocnost alebo iny provider nezacne svoje satelitne vysielanie zabezpecovat na vyssiej urovni, tak s panom bohom zarobok. A este v zavere musim podotknut, ze kazdy jeden Slovak by bol ochotny ucite davat aj 10-30 mesacne za kompletny balik satelitnych programov hociktoremu providerovi, lenze bohuzial vec sa ma tak, ze tolko stoji len rozsireny lepsi balik programov vcetne HBO. Takze suma-sumarum na jednej strane tu mame Slovaka zdierajucich providerov a na druhej strane nekvalitne a nespolahlive zabezpecenie. Na co je to dobre ?! Uplne by som uvolnil vsetky stanice ako free a zacal by som pytat smiesny peniaz za sledovanie SAT. Skoncilo by sa to presne tak ako s optickym internetom, kedze je lacny a velmi rychly, tak dnes uz NIEJE DOVOD NA PIRATSKE ZDIELANIE INTERNETOVEJ PRIPOJKY !!! Presne tak by sa mal zachovat kazdy jeden SAT provider. Aj tak im uz odzvonilo, lebo prichadza doba rychlych optickych vlakien a vsetko vysielanie bude fungovat cez opticke kable da sa povedat aj pre laikov akoby „cez internet“. Aj to dokonca casom zumrie, pretoze TV ktora krmi obcanov reklamami a B-ckovou tvorbou volovin z ich vlastnej tvorby uz coskoro zomrie. Co chvila budeme sledovat uz len Youtube alebo Twitch.tv (hlavne mladsi ludia na tom „ficia“). Takze… mali by ste sa konecne uvedomit mili satelitni alebo aj ini (kablovi a terestrialni) komercni TV provideri.

Komentáre už nie sú povolené.