Reklama

Rupkki šíri v DVB-T TV 8 v HD kvalite

Operátor Rupkki, ktorí šíri platené programy prostredníctvom miestnych DVB-T vysielačov pre Spišskú Novú Ves a okolie, upravil v poslednom období ponuku televíznych kanálov. Do multiplexu, ktorý vysiela na 46. kanáli, pribudla slovenská TV 8 v HD kvalite. Vysielanie nového programu je šírené v kompresnom formáte MPEG-4 (H.264) a nie je aktuálne kódované. O novinke nás informoval jeden z našich čitateľov.
Pokračovanie nižšie:

Rupkki využíva pre šírenie programov dva miestne DVB-T vysielače, ktoré sú umiestnené v obci Smižany (Za kaštieľom 6). Vysielajú na kanáloch 46 (674 MHz) a 51 (714 MHz) s výkonom 1 kW. Takmer všetky televízne programy sú dostupné v kompresnom formáte MPEG-4 (H.264). Operátor však testuje už aj vysielanie v HEVC a to na špeciálnej pozícii s názvom test_h265. Väčšina staníc z oboch miestnych multiplexov je kódovaná systémom Conax. Pre príjem je preto potrebné dekódovacie zariadenie, ktoré poskytuje priamo prevádzkovateľ.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. *facepalm* Túto stupiditu prezlečenú za televíziu treba konečne poslať na smetisko dejín, a nie jej neustále niekde hľadať miesto…

    1. Netáraj veď to najlepšia SK stanica TV 8,škoda že nie je v 4K !

    2. monika777777711111: a inak horúčky nemáš, jesť ti chutí? Alebo som len zas zle pochopil iróniu? 😀

  2. Hm, to je „terno“ 😀 …. Zbytočne to zaberá miesto v MUX-e

  3. Pani z Towercomu SD stanice už mali byt davno v muzeum techniky ved Japonci už testuju 16 k rozlišenie???

    1. Čakám na deň, kedy napíšeš prvý príspevok, ktorý nebude zúfalo od veci, obsahovo, štylisticky aj gramaticky…

Komentáre už nie sú povolené.