Reklama

TV Senior vysiela v DVB-T v lepšej obrazovej kvalite

Regionálna televízia Senior je k dispozícii divákom, ktorí ju majú možnosť prijímať prostredníctvom miestnych DVB-T vysielačov na východnom Slovensku, už niekoľko dní v lepšej obrazovej kvalite. Podľa našich informácií je program k dispozícii zo všetkých miestnych vysielačov, operátora AVIS, už vo formáte MPEG-4 a s vyšším obrazovým rozlíšením 1280×720 px.
Pokračovanie nižšie:


V lepšej obrazovej kvalite si môžu TV Senior naladiť diváci z miestnych DVB-T vysielačov Prešov – Východoslovenské vodárne (27. kanál), Tatranská Lomnica – Poprad (28. kanál), Košice – Bankov (39. kanál) a Michalovce – Nad Laborcom (48. kanál). Pre príjem je samozrejme už potrebné zariadenie s podporou štandardu MPEG-4.

TV Senior je súkromná regionálna televízia, ktorá vysiela prostredníctvom miestnych DVB-T vysielačov na východe krajiny. Sledovať ju však môžu aj zákazníci vybraných IPTV a káblových operátorov. Dostupná bola vďaka operátorovi Pantelio aj na družici Hispasat 30W-5 (30°W). Už niekoľko dní je však satelitným divákom nedostupná.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Všímam si, že Avis je na juhu a strede východného slovenska. Sever je nezaujímavý, alebo nerentabilný? Máme tu na dvbt slabú ponuku tak aj také rozšírenie poteší.

    1. Sever Slovenska má celkom dobré podmienky pre príjem cezhraničného presahu z ČR a Poľska, hlavne tam, kde to nekoliduje s lokálnymi multiplexmi. Takže absencia vysielačov Avisu je tam skôr výhoda. Stačí správne nasmerovať poriadnu anténu, napr. české sito, prípadne logaritmicko-periodickú.

Komentáre už nie sú povolené.