Reklama

Telekom vylepšil Magio TV na VDSL sieti, konečne je možné sledovať aj 2 HD programy naraz

Slovak Telekom v uplynulých dňoch nasadil očakávanú funkciu pre zákazníkov Magio TV, ktorí využívajú službu na VDSL sieti. Zákazníci tak môžu konečne sledovať dva HD programy naraz. Na optickej sieti je táto možnosť k dispozícii už dlhší čas, na VDSL sieti bolo nutné nasadiť podľa operátora viaceré nadstavby a zároveň dosiahnuť potrebné hodnoty kapacity na využitie vyššej kvality programov.

Doteraz mohli zákazníci sledovať na VDSL sieti programy v kombinácii 1 HD + 1 SD, t.j. sledovať jeden program v HD, druhy nahrávať či sledovať iba v SD kvalite.
Pokračovanie nižšie:


Po implementácii všetkých noviniek na VDSL sieti budú môcť zákazníci na tejto sieti sledovať Magio TV aj v profile 2 HD + 2 SD. Musia však splniť nasledujúce podmienky:
– okrem TV služby musia mať internetový prístup Magio internet L či XL
– rýchlosť internetového prístupu pre downstream musí dosiahnuť aspoň 25 Mbps

Zákazníci s nižším internetovým programom (Magio Internet M) využívajú ďalej súčasnú možnosť 1 HD + 1 SD vzhľadom na dostupnú kapacitu siete.

Ako zákazník využije novú 2 HD + 2 SD kombináciu?
Zákazníci s jedným set-top-boxom môžu nahrávať naraz maximálne 4 rôzne kanály – z toho dva v HD a dva v SD rozlíšení. Ak zákazník nahráva program na jednom TV kanáli v HD rozlíšení, už môže sledovať aj druhý kanál v HD alebo využívať služby videopožičovne v HD.

Zákazníci s dvomi set-top-boxmi môžu využívať dva HD a dva SD streamy, no musia mať k dispozícii nahrávanie na set-top-boxe s pevným diskom. Ak na jednom set-top-boxe zákazník využije už oba streamy v HD, na ďalšom budú k dispozícii v SD rozlíšení.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Služba 2xHDTV je dostupná pri vyšších balíčkoch internetu.No dnes večer má IPTV na VDSL veľké výpadky TV signálu.Porovnal som WAU:v DVB-T ok,ale v Telekome výpadky+zvuk bez obrazu.

    1. Telekom eviduje v celej sieti na Slovensku rozsiahle výpadky televízie.Podľa Telekom centra o probléme vedia.Zrejme to súvisí s nábehom sledovania HD na dvoch televízoroch.Sieť to nezvláda.Každý zákazník,ktorý nahlási tv poruchu,môže reklamovať tv službu Magio TV a bude mu vrátená alikvotna čiastka z faktúry za obdobie výpadkov.

    2. Televízia by vôbec nemala byť šírená cez internet, lebo zaťažuje to sieť a všetko padá. Na šírenie televízie sú štandardy: DVB-T/T2, DVB-S/S2, DVB-C, MMDS, MVDS, KDS.

    3. Zaujímavé,že už tieto výpadky trvajú dlhšie. A jediné čo si človek prečíta.. že sa Telekom ospravedlňuje.. nebolo by charakterne, za tento mesiac znížiť poplatky za Magio tv, alebo dať ako kompenzáciu nejaké programy na mesiac navyše??

    4. Rovnaké výpadky malo aj DIGIsat aj DIGIkábel,čo sa deje???

    5. Dnes to už vyzerá na stabilizáciu siete,dovolím si však tvrdiť,že obrazová kvalita SD staníc výrazne utrpela-totálne mazanice.

  2. Zdravím, ak chcem dva setoboxy, o koľko viac musím priplatiť mesačne? Alebo len jednorázovo?

    1. Ja platím za druhy set-top-box do 2eur mesacne.Ale je bez nahrávania.

    2. Box bez nahrávania 1,94e mesačne, box s nahravanim 2,95e mesačne. Jednorazovo za aktivaciu druhého boxu 24,98e do faktúry.

  3. Druhý box sa dáva bez nahrávania, ak si chce na ňom človek tiež nahrávať musí zavolať na infolinku, kde mu to aktivujú.

  4. Na vdsl nech zvýšia rýchlost lebo stále je to na smiech

    1. Áno,jedná sa o celoslovenský problém.Na riešení sa pracuje…

  5. No to je sice pekné, že stale niečo ,,vylepsujete“, ale momentalne to nefunguje ani na jednom magioboxe…na HD kanaloch! Stale to vypadava a citame, ze sa ospravedlnujete…dakujeme za vylepsenia!

    1. To je síce pravda, ale tu sa nejedná o TV cez internet, ale o IPTV – TV síce s internetový protokolom ale mimo internet. Nemýliť si s rôznymi TV appkami pre SmartTV a Android/iOS boxy, ktoré idú cez internet – tie sa v súhrne označujú OTT.

  6. kseft je kseft treba vyuzit maximum ked uz mame tie droty tahane az k zakaznikom

Komentáre už nie sú povolené.