Reklama

Spustené boli nové DVB-T2 vysielače 4. multiplexu a Plustelka Viac pre Prievidzu a Bojnice

Obyvateľom miest Prievidza a Bojnice, ako aj ich blízkeho okolia, sa od dnes zlepšil signál štvrtého DVB-T2 multiplexu (MUX 4). Okrem toho tiež môžu diváci naladiť aj špeciálny multiplex s kanálmi Plustelka Viac. Podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk boli dnes, pre túto oblasť hornej Nitry, spustené dva nové DVB-T2 vysielače, oba sú umiestnené na TVP Prievidza. Prevádzkovateľom je operátor AVIS.
Pokračovanie nižšie:


Vysielač štvrtého celoplošného multiplexu, ktorého súčasťou je aktuálne 17 televíznych staníc (Dajto, Discovery, Doma, Eroxxx, Eurosport 1, Eurosport 2, Film+, JOJ HD, Markíza HD, Minimax, Prima Cool, Prima Plus, RiK, VH1, Viasat Explore, Viasat History a Viasat Nature), šíri signál na 23. kanáli (490 MHz) s maximálnym povoleným výkonom 1,2 kW ERP.

Programy z balíka Plustelka Viac (Československo HD/Be2Can HD, Epic Drama HD, FightBox HD , FilmBox, FilmBox Premium HD, Paprika, Plustelka Viac intro, Travel Channel HD) je možné naladiť na 41. kanáli (634 MHz). Podľa platného povolenia môže tento DVB-T2 vysielač šíriť signál s maximálnym výkonom 2 kW ERP.

Plustelka Viac je špeciálny doplnkový balíček terestriálnej platformy Plustelka, ktorý si môžu zákazníci dokúpiť k súčasnému balíku Plustelka Štandard za 2,99 € mesačne. Spolu teda zaplatia za oba balíky 8,98 € mesačne, respektíve 7,98 € v prípade viazanosti či platby na 12 mesiacov.

Kompletný zoznam vysielačov aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť v sekcii Vysielače. Nechýba tam ani zoznam šírených programov s detailnými technickými parametrami. Vysielače sa zobrazia po kliknutí na vybraný multiplex.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Asi sa konečne ožerem do nemoty po tolkych rokoch. Najväčšia diera je Prievidza.

    1. „dudo PD“ -Tuším v máji bude tomu 10 rokov,čo bol spustený prvý DVB-T vysielač pre Prievidzu mux2+3.Je to veľmi dlhý príbeh vypisovania kade-tade.Dáme stretko pod vysielačom v Bojniciach a slávnostne si pripijeme na 10-ročnicu.Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným.

    2. Úplná výhra by bola, keby dali MUX 4 aj na Bralovu skalu.

      A ďalšia výhra by bola keby sa opäť z Bojníc obnovilo vysielanie regionálneho DVB-T vysielača mux miestny.

    3. O potrebe Vysielača na Bralovej skale vieme. Máme podané dve žiadosti o frekvencie na tejto kóte. Pre Plustelku Viac a tiež pre lokálny obsah. Kedy nám ale regulačný úrad vydá frekvencie, nevieme.

    4. @AVIS
      Mame si teda rezervovat k.46 pre Plustelku viac a k. 36? pre miestny mux? Alebo to bude SFN k.41 zo Ziarom. Vdaka za odpoved.

  2. Môžem potvrdiť.Test o 15:00 hod 18.3.2019-Prievidza centrum-hustá zástavba,použitá vonkajšia aktívna anténa Solight HN55-bez priameho výhľadu na vysielač..Kanál 23 Plustelka:sila 88%+kvalita 100%.Kanál 41 Plustelka-VIAC:sila 92%+kvalita100%.Signál stabilný.Všetko ide v pohode.

    1. Jasne dáme stredko pod vysielačom. Prídem autobusom s flašou vina.

  3. ..tak ako som písal, v Námestove sľubovali 10 rokov a ešte 10 budú towertrolly

    1. Ak sa to podarí a nebudú problémy, tak to bude skorej než si myslíte, ide o to, že tam to bude technicky iným spôsobom než inde, takže musí sa to vyskúšať či to pôjde..

    2. ..to sú len drísty, keby plustelku pustili na Orave pred 4 rokmi, už by mali minimálne 20kilo účastníkov, tých čo vtedy pri zvyšovaní cien SL prešli na share, teraz im do plusky pôjdu len výnimočne, takže čo z toho vyplýva, že v NO plustelka nikdy nebude.

    3. To už je vec Towercomu, čo vám z toho vyplíva je tiež vaša vec, no vysielač plustelka štandard Námestovo sa začína robiť zajtra..

    4. Dobrý deň, otázka pre pána skratka v Starej Ľubovni nechystáte nejaký vysielač plustelky viac a 4mux alebo regionálny lebo nič s toho tu nemáme.

  4. Nedožery – Brezany nove bytovky príjem v pohode po vyloženi anteny na parapetu pred okno. Pred tým antena na okne vnutri 41,52,57 100% signál aj kvalita 23 nič. Nutná vonkajšia antena kôli vykonu 23k len 1,2kw.

    1. Není vždy nutná vonkajšia anténa. Keby ta 23k mala výkon 2kw nemusel som dávat anténu pred okno ale mohla ostat vnutri na parapete.

    2. omyl, rozdiel v kW by musel potvrdiť škrátek, je tam rozdiel v modulácii a tá hra výraznú úlohu v možnosti príjmu

    3. mmc A tá 23k s 1,2kw má inú moduláciu ako 41k s 2kw. Lebo 41k mi ide v pohode aj v nutri na okne ale 23k mi ide len vonku. Zaujimal by ma rozdiel.

  5. Dobry den !

    Antena pre zist signalu Plustelky a doplnkove služby Plustelky ale pre Bansku Bystricu – Sásová .

    Osvečili sa mi dve Anteny – Pasívna : Anténa terestriálna pasívna Iskra P-20 FZ H/V

    Pasívna : Anténa terestriálna + LTE-filter FRACARRO LP45F LTE

    Su to vonkajšie Anteny , ktore sa daju umiesnil na parapetnu dosku pred okno uchytil som ju do odtokoveho zliabku co je na okne a potom upevnil kábel a okennu prechodku . Skuste si instalovat tieto anteny pre Prievidzu , Bonice možno že Námestovo aj Trenčín .

  6. Keď máš Intenzitu signálu 100 % a Kvalitu signálu 0 % je to prehúlené, zahltené. Musíš použiť menej decibelový predzosilňovač cca 20 – 25 dB alebo úplne vybrať predzosilňovač z anténnej krabičky a nahradiť ho symetrizačným členom.

  7. Pche môžu si to celý towertroll ponúku schovať viete kam v Dubnici mux 4 vôbec nechytim mux1 a mux 2 chytím LTT kvalita na doraz vonkajšia anténa stačí keď začne chrcat mestky chrciak pardon rozhlas a signál je v preč a používať obrie antény typu kolorka cca 3 metre dlhé na balkóne masaker vyzerať ako stredisko NASA a výsledok nejasný biedna ponúka a chytať zahraničné stanice ma nebaví

  8. Handrkovat sa zo susedom že mu anténa vadí alebo platiť OSBD peniaze a po novom od novembra 2018 ti cely panelák musí schváliť anténu zabezpečiť aby z nej nepadál sneh na zem okno atď po kábly nestekala voda a nezatekala do muriva nesposobovala zatekanie atď aby sa vytapal druhý byť nie ďakujem anténa je už out v dnešnej dobe rýchleho internetu dám si optiku vyberiem si SWAN MAGIO UPC ALEBO NA BALKÓN MALU PANORAMATICKU PARABOLU A DÁM SI ANTIK SAT MAGNETA TV SKYLINK A MÁM 1000X LEPŠIU PONUKU AKO FLUS TELKA

    1. Michal to je tvoj pohľad a tvoj problém!
      Ja mám aj satelit aj terestrial a spokojnosť už zopár rokov!
      Net nespomínam, ale keby chcem, tak aj s tým by nebol problém a to nebývam v žiadnom meste, normalka na dedine!

    2. Michael: táraš dve na tri o handrkovaní so susedom, schvaľovaní antény, padaní snehu, atď. A napríklad proti zatekaniu vody do fasády existuje jednoduché riešenie, ktoré je navyše zadarmo: spraviť pred vstupom do budovy záhyb na kábli otočený nadol, aby voda kvapkala z neho a netiekla na múr. Stačí nebyť chmuľo. A ak Teba nebaví chytať zahraničné kanály, u mnohých je to opačne. Nič proti satelitu, optike, IPTV atď. (aj keď teda veľa šťastia s príjmom Antik satu na lavór Panorama s rozmermi cca. 60x40cm), ale tie Tvoje argumenty proti terestriálu sú väčšinou len nasilu hľadané a neplatné výmysly.

    3. Obnovte si v paneláku na streche STA – spoločnú televíznu anténu + satelit a budú mať signál všetci

  9. Opatovce bez signálu cca 2.2 km od vysielača asi sme v jame.

  10. Nie je tam všesmerová anténa a pokrytie je 180 stupňov so stredom približňe na Prievidzu, preto niekde nie je signál..

    1. Ja som tiež bol prekvapený prečo su tam len dve anteny a nie tri ako povodne 52.57k . A tiež ma prekvapil ten výkon 1,2kw to už nemohli dat tie 2kw.

  11. Opatovce aj Čereňany sú tesne „za rohom“, presnejšie za zámkom.

    1. No pekne vidím to na zbúranie zámku aby bol signál

  12. Signal z hotela Regia na 41tv kanali ktory prevadzkoval Avis v Cerenanoch bol bez problemov.

  13. a Skalite stale nic ,ci ako treba sa vlupat na vysielac Zilina Krizava a potocit kolieskom nech tam bude neaky poriadny vykon toho vysielaca ved je to na smiech

  14. Prvá správa: Trnava K33 znova ON AIR, teraz ale z hotela Spektrum a s inou skladbou programov.

  15. Všetko je na figu keď príjem multiplex 1a4 tu nechytame,lokalita Šemša, Hodkovce, Nováčany, Rudník, Jasov, Poproč, Medzev atakdalej

  16. Veď to je to. Towercom sa vrátil k svojim zvyčajným praktikám, t.j. k produkcii absolútnych nezmyslov. Keď som prvýkrát minulý rok v lete čítal, že sa chystá výrazne zvýšiť pokrytie 4. multiplexu, mal som z toho úprimnú radosť. Ani v najhoršom sne by ma nebolo napadlo, že sa tým bude rozumieť spustenie 3-och smiešnych lokálok s výkonom 2 kW, z ktorých signál je možné chytiť len za predpokladu priamej viditeľnosti vysielača.

    1. Ja nechápem jednu vec, prečo nové vysielače MUX 4 nevysielajú na plný max. výkon z Námestovo – Magurka, Trenčín – Nad Oborou, Stropkov – Baňa z hlavných anténnych systémov, ale z T-čiek s potlačením výkonu na rozsiahle územie, prečo sa využívajú pre MUX 4 individuálne kanály s nízkym výkonom a nie medzinárodne pridelené kanály pre celoplošný MUX 4 . A ešte v Trenčíne to dajú na vykrývač namiesto Nad Oborou.

  17. skratek A tá 23k s 1,2kw má inú moduláciu ako 41k s 2kw. Lebo 41k mi ide v pohode aj v nutri na okne ale 23k mi ide len vonku. Zaujimal by ma rozdiel.

  18. Ako som rád že po 10 rokoch je konečne Plustelka/Viac na vysielači Bojnice. Ale ked mal Towercom peniaze na kupu podielu v Avise tak by som čakal aj že vykon vysielača bude pre 4mux taky istý ako 2 a 3mux. Hold asi neostali peniaze na lepši ale aspon polka 2kw by potešili viac. Alebo je tam aj iný rozdiel ako len vo vykone medzi 23k a 41k. A teraz ešte 10 rokov do 1muxu Towercom. Hlavne že Bratislava ide 50kw všetky muxy.

Komentáre už nie sú povolené.