Reklama

Skylink bude postupne presúvať programy, zákazníkom zatiaľ neodporúča prelaďovať

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, má v pláne postupne presúvať programy na nové technické parametre, v rámci družice Astra 3B (23,5°E). Zákazníkov, ktorí nemajú satelitné prijímače s funkciou FastScan, tak čaká ďalšie prelaďovanie.
Pokračovanie nižšie:


K zmenám bude dochádzať postupne, a to od 12. 3. do 25. 3. 2019, Skylink však upozorňuje svojich zákazníkov, aby si zatiaľ programy z nových technických parametrov neprelaďovali, ale počkali až do 25. 3. 2019. Operátor však zatiaľ neuviedol, ktoré programy budú meniť parametre a ani nespresnil, prečo bude programy presúvať postupne a nie naraz. Podrobnejšie sa prelaďovaniu budeme samozrejme ešte na portáli SatelitnáTV.sk venovať.

Užívateľom Skylink Ready prijímačov sa všetky zmeny aktualizujú automaticky. Zmeny sa dotknú iba zákazníkov, ktorí nevlastnia zariadenie s podporou funkcie FastScan. Tí si tak budú musieť programy preladiť manuálne.

Naposledy mali zákazníci Skylinku veľké prelaďovanie koncom septembra 2018, kedy tiež dochádzalo k postupnému presúvaniu programov. Operátor vtedy optimalizoval kapacitu a prestal využívať celý satelitný transpondér s frekvenciou 11 797 MHz.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skylink nerobí nič iné len stále preladuje a zvyšuje poplatok.

  2. Prladuju a keby tak preladili tu ukrajinský server žeby boli nižšie poplatky toto bi sa mali starať

  3. Zrušíme sú aj lacnejší , stále špekulujú preraďuje veď to neni v poriadku .

  4. Idem to zrušiť nemám už nervy na to aj teraz keď u nás pršalo zase to nešlo a pre zaujímavosť dnes v schránke som našiel že ponúkajú službu ktorú využívam ja a platím 9,90€ za ňu tak teraz je cca7, 30€ tak aký je to o…. b.

    1. Peter 12.03.2019 o 20:20 @ :

      To Ti za cca 7, 30€ ponúkli Smart? Mne minulý týždeň povedali že Smart už nie je možné ponúknuť v akci a teraz iba Multi alebo Kombi a to pri ročnej platbe.

    2. si poriadne nastav parabolu…a nehadz tvoju neschopnost na druhych…

  5. Odo mňa išla tiež posledná platba na tento rok. Keď som sa dal na skylink neplatilo sa vôbec nič a stále zvyšujú ceny.

  6. Ja s preladenim nemam problem je to robota na 10 minut aj bez fastscanu ,len nechapem co tam stale potrebuju presuvat? Su platformy kde sa stanice roky nepohli z miesta ,nasrali ma s tym edgesportom ,slubovali lokalizaciu do cestiny uz pred rokmi ,to uz nestihli ,boli tam sporty ktore mna zaujimaju ,pre mna by mohli zrusit vsetok fotbal ja tie potetovane padavky valajuce sa v krcoch po trave nemusim 😉 ,chapem ze ostatni to maju naopak ,ale aj tak, jedna taka stanica tam mohla byt ,neustale zdrazovanie a nenapadne rusenie hd stanic ,ktore s velkou slavou pridavali ,uz ani nekomentujem ;-(

    1. Ostatní operátori presúvajú stanice zriedkavejšie a hlavne preto, aby získali miesto pre nové programy, prípadne na ich preklápanie do HD. Slizoling presúva preto, aby mohol uvoľniť transpondéry a ušetriť si náklady, ceny pre klientov ale paradoxne ešte zvýšil. To je z pohľadu zákazníka diametrálny rozdiel, tak prestaň obhajovať tých zdieračov.

    2. hugo 13.03.2019 o 7:57 @ :

      Ano prelaďuje sa všade ale ktorý iný operátor vypíná jeden transpondér za druhým s tím že neustále snižuje dátové toky keď zasa opät štrnásť staníc z vypnutého 12209 H popresúva na zvyšné kmitočty ktoré zostanú.

      Si naozaj trápny ako po tomto ospravedlňuješ Skylink?

      Koľko Ti za to platí Jarín?!

    3. to Zdenek…

      ked abslutne nerozumies tejto problematike-ako je pokles bitrate-tak radsej mlc…nie je to samoucelne…len si pozabudol ze sa zmenil aj system kompresie…ale na co ti to tu pisem…tebe sa len znizuje…v hlave

    4. to Nihil sum

      …ano ako si spravne napisal…ostatny este len teraz pridavaju programy ktore ma sky uz roky…a o pridavani hd verzii…hahaha…si ani nechcel takto napisat ako si napisal…

    5. @rudlus: ale nehovor, a ktoré zásadné a dôležité programy má Slizlink, ktoré ostatní nemajú? Nože daj, nech sa zasmejeme. A neskúšaj to s hlúposťami typu E! alebo Insight… A smeješ sa na vlastnej blbosti, lebo len taký Antik celkom nedávno pridal 12 HD verzií, máš to aj tu v článku na tejto stránke. Stačí si vytiahnuť hlavu zo zadele namiesto toho nekritického obdivu k zdieračom zo Slizlinku. Alebo si len troll platený týmto operátorom za trepanie nezmyslov?

  7. hugo
    To áno, ale u Skylinku to začína byť národný šport. Ani sa ľuďom nedivím, že sú naštvaný. Do toho neustále zvyšovanie cien. Kam sa zo až vyšplhá,!!! Čo si myslia že ľudia zarábajú každý 1000, 1500 eur či čo. Ruším aj ja sú aj iné možnosti, nie tak drahé. Nebudem túto nenažranú spoločnosť viac podporovať. Adios Skylink.

    1. suhlas…..vies ako to je…vsetci tito plackovia tu su len predchadzajucimi abonentami Cigi tv a ineho neplatiaceho plevelu aky tu roky bol..a teraz ked si niekto vobec dovoli za sluzby si dat zaplatit…tak su zrazu vsetci zly…pritom prijimali len machule z cigi tv ale bolo to zadara a kzady hubu drzal…

  8. mam nozaj rad ako tu vsetci vyplakavate..ale na konci kazdeho komentu je ze ho mate…trapnejsie to uz byt ani nemoze…sa zamyslite konecne nad sebou…ktora sluzba nepreladuje???vsetky a stale..a tu stale placete na jednym …debilita este dlho bude vladnut tymto statom

    1. Trepeš blbosti, že všetci a stále. Najviac v poslednom čase prelaďuje Skylink, čo by sa samo osebe dalo tolerovať, ale tých podrazov zo strany Slizlinku voči zákazníkom je akosi priveľa a toto prelaďovanie je už len taká čerešňa na torte. Hlavne keď to robia iba kvôli tomu, aby ušetrili, zatiaľ čo ceny zvyšujú takým tempom, ako nikto iný. A že tu ľudia vyplakávajú v komentoch a pritom ho majú? No a, to akože kto už má najväčšie právo kritizovať podrazy Slizlinku, ak nie jeho zákazníci, na ktorých to dopadlo? Aj trochu rozmýšľaš, čo píšeš, alebo len zo zotrvačnosti trepneš každú hlúposť, ktorá ti napadne? S tou debilitou máš pravdu, len si si neuvedomil, že najviac si tým vystihol sám seba.

  9. rudlus 13.03.2019 o 20:46 @ :

    Pán najchytrejší ty si ale totálny hňup až to nie je ani možné, Vidím že aj v dalších tvojich príspevkov tu riadne perlíš a iba jedna somarina väčšia ako druhá. Do všetkých sa tu iba navážaš a neoprávnene je kritizuješ!!!

    Sám absolútne ničemu nerozumieš a vieš akurát všetkých urážať!

    Nauč sa láskavo slušne správať ty vulgárne hovädo a prvé rade sa znižuje tvoja inteligencia až na bod mrazu.

    S takým exotom čo presvedčuje o tom že guľa je hranatá a čierna je biela nemienim ďalej zbytočne diskutovať lebo je to iba ztrata času.

    PS: Inak čo ta tvoja otrasná slovenčina? Diakritiku taktiež nevieš používať? Asi naozaj nie pretože pre tvoje IQ by to bolo asi naozaj veľmi ťažké.

  10. pan Hugo nemate pravdu pozicia 19.2 nemecke stanice už roky nič nepreladovali.

  11. tono
    Presne tak, ako som písal už je toho moc a navyše, nejako nenápadne im ubúdajú kanály a nič poriadne v HD nezaraďujú. V príprave je Stingray Brava HD, i keď pôjde von v celej európe keďže vysielateľ sa rozhodol presunúť rozvrh programu na Stingray Classica HD.
    Nech pocítia odliv zákazníkov, aby vedeli, že to ich preladovanie a hlavne zdražovanie je už neúnosné. Už je toho naozaj moc.

  12. Sa smejem nad tým a bez urážky že sumu ktorú spomínate za tohto operátora je odosť oveľa nižšia než platím ja u konkurencie . 14€ mesačne na TV !
    (UPC- 28 € mesačne na 2x – CA modul)
    Cena je viacnásobne vyšia a kvalita o dosť lepšia , ale čo poväčšinou čítam je nespokojnosť u SkyLinku – cena čo sa teda dosť čudujem . Pravideľné prelaďovanie tiež je ,zato nie až tak moc časté ako u vás (UPC-cca 5x za rok ).Pre zaujímavosť :
    Porovnajťe si to cenovo z Towercomom a zistíte že nemáte veru na čo nadávať .

    1. Nejde len o cenu, ale najmä o pomer cena/hodnota. Je tu veľká skupina ľudí, ktorí nechcú platiť veľa, lebo napríklad tú TV zas až tak často nesledujú, ale keď už si k nej sadnú, tak im FTA ponuka v DVB-T nestačí. No na druhej strane nepotrebujú drahšie balíky s množstvom prémiových staníc. A keď spomínaš Towercom, tak Plustelka Štandard je momentálne v akcii cenovo totožná so základom u Skylinku, ale hoci Plustelka obsahuje oveľa menej programov, ich kvalita je vyššia (Viasaty, Film+, Joj Cinema, Športové, Discovery…). Navyše netreba platiť nehorázny registračný poplatok, atď. Skylink si skazil meno mnohými nefér postupmi voči zákazníkom, ktoré jednotlivo možno až tak nezavážia, ale v súčte už áno a predovšetkým zanechávajú zlý dojem a ten pretrváva v povedomí dlho. Preto tie nadávky na Skylink a nedá sa povedať, že sú neoprávnené… Lebo možno ešte viac ako momentálne ceny, zaváži neistota – čo a o koľko zas tento oberátor zdraží najbližšiu jar, aké programy bez náhrady vypne, aké obmedzenia na kartách aktivuje a komu tým vznikne nutnosť kupovať CI modul či rovno nový prijímač, atď.

  13. Ľudia je mi na smiech ako plačete ja mám Skylink dlho a som s ním maximálne spokojný,ja nemám problém za kvalitu si priplatiť !!! Veľa ľudí poznám čo majú doma televíziu cez iného operátora a vidím aké majú výkony satelitných družíc,dosť veľa aj prešlo z konkurencie do Skylinku ja osobné by som nič iné neriešil,ja nepotrebujem aby mi v daždi vypadávala telka ako to je pri družici Thor 08w, žiadny poskytovateľ sat tv na Slovensku nemá stanice v 4K UHD rozlíšení ako Skylink a hlavné minimálne výpadky v zlých poveternostným podmienkach.

    1. Mne sú zas na smiech tie nezmysly, ktoré píšeš. Hlavne to o výkonoch „satelitných družíc“, prechodu zákazníkov od konkurencie ku Skylinku (opak je pravdou, zákazníci od Skylinku hromadne utekajú), výpadkoch signálu z Thor 0,8°W v zlom počasí (nie je to o nič horšie, ako u Astry 23,5°E) a o 4K programoch u Skylinku – ide o pár treťotriednych staníc, čiže opäť žiadny reálny argument v prospech tohto oberátora. Zato oprávnených výhrad proti nemu je plno – stačí už len pozorne čítať túto diskusiu, zamerať sa na fakty a nevymýšľať nepravdy.

  14. pan čierny zavadzate ludi v tomto članku neodporučate aby sa nepreladovalo a v članku vedla pišete aby sa preladovalo???

Komentáre už nie sú povolené.