Reklama

Česká DIGI TV rozšíri od apríla HD ponuku, na satelite aj cez internet

Do ponuky českého operátora DIGI TV pribudnú od 1. apríla tri nové HD programy Viasat History, Viasat Nature a Viasat Explore, ktoré nahradia doterajšie SD verzie. Novinka sa bude týkať ako zákazníkov satelitnej služby, tak aj internetovej DIGI2GO. Všetky tri programy budú aj naďalej po preklopení do HD súčasťou Základného programového balíka.
Pokračovanie nižšie:


Rozširovanie počtu televíznych staníc v HD kvalite patrí k našej stratégii skvalitňovania služieb pre zákazníkov. V tomto roku by sme na televízii cez internet radi dosiahli až sedemdesiat kanálov v HD rozlíšení, čo nie je vôbec nereálne, pretože po práve vykonanej zmene ich máme v ponuke už šesťdesiatdva z celkového poštu 112 v MAXI balíčku. Počet staníc vo vysokej kvalite ale zvyšujeme aj našim satelitným zákazníkom, tí ich majú aktuálne v celkovej ponuke už štyridsaťtri,“ hovorí Iveta Šlapalová, riaditeľka zákazníckych služieb DIGI TV CZ.

Televízny kanál Viasat History HD sa zameriava na vysielanie kvalitných historických dokumentov od prehistorickej až po modernú dobu, ale tiež biografie, dobové dokumenty, programy o pop kultúre a podobne. Viasat Explore HD vysiela prevažne dokumenty faktu napríklad zo zákulisia veľkého futbalu, rýchlych automobilov, filmy o zázrakoch modernej vedy alebo napríklad šokujúce dokumenty z kriminálneho prostredia. Viasat Nature HD vysiela programy o zvieratách, prírode a živote v divočine.

Zákazníkom internetovej DIGI2GO sa zmeny vykonajú automaticky, rovnako ako zákazníkom satelitnej DIGI TV so set-top boxom KAON, kanál v HD rozlíšení uvidia na rovnakej pozícii, kde doteraz sledovali jeho SD verziu. O podrobnejších technických parametroch pre klientov CAM modulov, budeme ešte informovať koncom tohto týždňa.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Viasat Explore HD 12224 H Viasat History HD 12170 H Viasat nature HD 12380 V Rik a Lala sk 12805 V

  2. Viasaty v HD podľa info by mali byť aj vo freeSATe, ale nevie sa od kedy

Komentáre už nie sú povolené.