Reklama

V ČR chytila polícia internetových pirátov, ponúkali nelegálne športové prenosy

V susednej Českej republike zasahovala polícia proti internetovým pirátom, ktorí ponúkali na svojich webových stránkach ilegálne prenosy vrcholných športových súťaží ako anglická Premier League, španielska LaLiga a ďalšie. Všetkým hrozia za porušenie a krádež autorských práv pokuty, v závažných prípadoch aj trest odňatia slobody a to až na 5 rokov.
Pokračovanie nižšie:


Na základe upozornenia DIGI CZ polícia trestne stíha jedného z podozrivých na Vsetínsku. Niekoľko ďalších podozrivých odhalilo policajné oddelenie v Karvinej a v Kladne. Aj proti nim prebieha v súčasnosti trestné konanie. Jeden z pirátov usvedčených pražskou políciou sa vyhol súdu tým, že radšej v januári tohto roku uhradil DIGI CZ náhradu škody v niekoľkých desiatok tisíc českých korún a poskytol jej písomné ospravedlnenie,“ informovala dnes o tom česká DIGI TV, ktorá je u našich susedov vlastníkom práv na vybrané športové prenosy.

Páchateľom trestného činu porušenia autorského práva a práv súvisiacich s autorským právom podľa § 270 trestného zákona hrozí až 2 roky odňatia slobody; pokiaľ tak robia v značnom rozsahu alebo kvôli pravidelnému zárobku, potom až 5 rokov odňatia slobody.

Je to len prvá vlna úspešného postupu proti pirátom televízneho vysielania. Ďalšie trestné oznámenie pripravujeme, „informoval advokát Daniel Čekal z advokátskej kancelárie AURIXA, ktorá zastupuje DIGI CZ v trestnom konaní.

Veľmi starostlivo monitorujeme akékoľvek zneužívanie autorských práv k našim exkluzívnym športovým programom a v spolupráci s Políciou ČR potom zdokumentované prípady nekompromisne riešime,“ uviedol Andrej Čírtek, tlačový hovorca DIGI CZ.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Boli amateri tak ich lahko odhalili? minulý mesiac odhalili Bulharov s 750 tis uzivatelmi. To boli tiež amateri? Uvedom si, že ak máš obojsmernú komunikáciu tak máš ip adresu na oboch stranách a môžeš ju schovávať za anonymizermi kolko chceš, aj tie niekomu patria. Každá ip má majiteľa a majiteľ sa musí vyviniť. Ak sa nevyviní tak je on ten vinní.

    1. Veľmi stručne to možno zhrnúť tak, že sa dá schovať za anonymizačnými službami a protokolmi, od proxy cez VPN až po TOR či I2P – ale nie pri takýchto dátových tokoch, aké si vyžaduje plynulý streaming videa ku množstvu klientov. 🙂 Aspoň nie ekonomicky únosne.

  2. To si dobre napisal slaaavko je to presne ako zakon padajuceho h..a vsetko ide cez IP adresu vedia dohladat aj spatne vsetko je to identifikacia v sieti a provider si neda na triko zalobu nedajboze pokutu…
    To iste plati aj v mobilnej sieti 🙂 ale na margo tohto som rad aspon ked som mimo SK tak v irsku mi ide zaplatene kanali skylinku cez net co som velmi rad aspon nieco co sa da vyuzit ked clovek nepozera doma.

Komentáre už nie sú povolené.