Reklama

Viasat World: HD verzie dokumentárnych programov budú čoskoro dostupné divákom

Od tohto týždňa bola spustená satelitná distribúcia HD programov Viasat History, Viasat Explore a Viasat Nature pre slovenský a český trh. Ako sme už informovali, vysielanie zabezpečuje na svojej vlastnej kapacite, na družici Eutelsat 16A (16°E), spoločnosť Telekom Austria Group (TAG). Ide však zatiaľ len o distribúciu pre operátorov, nie je teda určená pre DTH príjem.
Pokračovanie nižšie:


Zisťovali sme preto, kedy sa diváci na Slovensku dočkajú HD verzií populárnych dokumentárnych programov z dielne Viasat World.

HD verzie existujúcich dokumentárnych kanálov Viasat History, Explore a Nature budú v krátkej dobe dostupné pre českých a slovenských divákov,“ povedala pre náš portál SatelitnáTV.sk Inocencia Gáliková, country manažérka Viasat World pre Českú a Slovenskú republiku.

Viasat World teda už po spustení satelitnej distribúcie ponúka HD verzie svojich dokumentárnych programov pre jednotlivých operátorov na Slovensku a v Českej republike. Kto z nich však programy aj reálne do ponuky zaradí, zatiaľ nie je známe. „Pre bližšie informácie o nasadení HD verzií prosím kontaktujte operátorov, ktorí predpokladám budú o svojich plánoch čoskoro informovať,“ dodala Gáliková. Záleží teda na samotných operátoroch, či HD verzie do svojich TV služieb zaradia, alebo budú zatiaľ šíriť ešte SD verzie.

Programy Viasat History HD, Viasat Explore HD a Viasat Nature HD ponúkajú divákom rovnaký obsah ako doterajšie SD verzie, líšia sa tak iba obrazovou kvalitou. HD programy teda postupne nahradia SD verzie, ako aj Viasat HD, ktorý ponúka programy z Viasat History a Viasat Nature. Podľa slov zástupkyne vysielateľa však zatiaľ nebol určený dátum ukončenia vysielania SD verzií.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. 2 dni stará správa.
    Posledná veta článku je najpodstatnejšia..kedže sami nevedia kedy vypnú zastaralé SDčko, tak je jasné že takí telekomáci v IPTV nepočítajú so zaradením HD mutácií..ale ak by išlo o brak folklorika “najúspešnejší” mega predražený projekt, ten by sa do SD nedostal..

  2. Stále tá prima zoom 🙂 lenže neni určená pre slovensko môže sa hocikedy vypnút namiesto toho ti dali bbc eart HD

    1. Žartuješ s tým BBC ? Pár programov sa dá pozreť a koniec, možno tak ďalší deň..
      Kdežto Zoom alebo Spektrum, majú namixovanú skladbu programov, že sa to dá pozerať celý deň, čo o vami ospevovanom otitulkovanom BBC nemôže byť ani reč.. Nat Geo HD a Wild HD to už je iná reč…

  3. telekom pridá všetky viasaty v HD 1.2.2019, takisto vtedy pribudnú aj očko kanaly v HD kvalite, minimalne teda pri kabli, na satelite zatial stale SD

Komentáre už nie sú povolené.