Reklama

V DVB-T je šírený populárny dokumentárny kanál, nahradil Nickelodeon

V stredu 2. januára upravila terestriálna platforma Plustelka, ktorú prevádzkuje Towercom, svoju ponuku. Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk bol doterajší detský kanál Nickelodeon, ktorý bol šírený vo štvrtom celoplošnom DVB-T2 multiplexe, nahradený populárnym dokumentárnym kanálom Discovery Channel. Vysielanie novej stanice je od začiatku kódované systémami Irdeto (CAID: 0668 a 069A), prístup k programu tak majú všetci predplatitelia platformy Plustelka. Program je súčasťou balíka Plustelka Štandard.
Pokračovanie nižšie:


Discovery Channel šíri Plustelka v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Počas našich testov vysielal program s rozlíšením 704×576. Pripojené boli dve audio stopy – česká a maďarská. Obe sú vo formáte AAC. Na maďarskej audio stope je však zatiaľ k dispozícii iba originálne audio.

Okrem zámeny detského programu Nickelodeon za Discovery Channel je od dnes k dispozícii divákom, ktorí prijímajú programy cez anténu, voľne kanál Prima Plus. Ochutnávka českého programu potrvá až do začiatku februára 2019. V januári ponúkne Prima Plus konečne už aj prvé akvizičné programy. Okrem vlastnej tvorby TV Prima chce napr. divákov zaujať aj francúzskym seriálom Julie Lescautová.

Kompletnú ponuku šírených programov v DVB-T, aj so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Konečne začína byť Plustelka veľmi zaujímavá, konkuruje ostatným platformám. Prechodom co najskor na Hevc 265 sa snáď dočkáme aj viac HD programov! Programová ponuka Plustelka viac je podľa mňa neatraktivna. Radšej by som frekvenciu využil na preklopenie jestvujúcich SD do HD pokiaľ ešte nie je Hevc 265.

    1. Dá sa povedať,že Plustelka je pomerne zaujímavá platforma svojou ponukou aj cenou-zatiaľ.Veľkou slabinou je stále špatné-slabé pokrytie signálom mux4.

    1. To,že vyradili Nickelodeon-kvitujem.Bol to úbohý detský kanál odrážajúci súčasnú mentálnu situáciu v západnej Európe.Dve detské stanice úplne stačia-avšak Minimax by som nahradil programom ČT:D-deti.Discovery veľké+,aj keď programová skladba/atraktivita za posledné obdobie výrazne upadla

    1. ešte k tomu vyhodiť Markízu,domu a dajto a dať miesto nich nejaké normálne stanice!

    2. Amc? Ako nič proti ale pozrite si tv program film+ a amc to čo dnes ide na film+ ide o pár týždňov na amc a naopak. Takže bud vyhodiť film+ a dať tam amc alebo nechať film+ a nepridávať amc. A ešte netreba zabudnúť že keď vyhodia primu plus tak pravdepodobne skončí aj prima cool.

    3. Myslím, že bez zvyšovania ceny tam môžu pridať zo zaujímavých programov napr. ešte takú Primu Zoom, ČT :D/art…

    4. Veru Prima plus sluzi uplne ze na odpudenie zakaznikov. A suhlasim s Ladislavom, kedze je tam markiza a vsetky jej odpadove kanaly, tak si Plustelku nikdy nekupim, za taky odpad nezaplatim ani cent z principu.

    5. petox: lenže Markízu a jej satelity ponúka každý SK operátor, takže potom si nemôžeš zaplatiť žiadnu slovenskú platformu, ak sa budeš držať svojej zásady. 🙂 A Prima Plus je odpad (ako aj Markíza, súhlasím), ale vďaka tomu odpadu snáď bude môcť Towercom zaradiť aj Primu Zoom a MAX. Teda, dúfajme.

  2. Prima Plus by mala byť FTA na stálo a miesto nej dať iný platený kanál!

  3. PALEC HORE. KEBY TAK ESTE SKOMPLETIZOVALI CT BALIK ABY TAM BOL AJ CT SPORT A NEJAKE FILMOVE KANALY. ALE I TAK. TERAZ SOM TO ZAPOL A POTESIL SOM SA. DUFAM ZE NOVINKY BUDU POKRACOVAT AJ DO BUDUCNA.

  4. Som rád, že je čím ďalej je Plustelka zaujímavejšia.

    Čo sa týka DVB-T, Markíza by mala byť opäť FTA … za tú reklamnú TV je priam až drzosť platiť.

    Prima PLUS – vďaka nej aspoň ostali vsetky Primi (okrem hlavnej) dostupné na Slovensku … Ináč je to odpad. Taká Nova u nás nechala len ten odpad Novu International.

    1. Markíza, Doma, Dajto by sa mohli vrátiť do voľného DVB-T (najmä kvôli dôchodcom): Stačí si pozrieť sledovanosť, keď išiel vo štvrtok 20. 12. film S tebou mně baví svět, tak mal na voľne dostupnej JOJ 30,4 % sledovanosť. Filmy Kameňák 4 a Babovřesky 2 mali na Silvestra na zakódovanej Markíze sledovanosť len 11 a 10 %.

      Markíza s najväčším fiaskom v histórii: mediaboom.sk/nezaradene/silvester-2018-joj-lamala-historicke-maxima-inkognito-trhlo-rekord-markiza-s-najvacsim-fiaskom-v-historii/

      S tebou ma baví svet prvý raz na Joj zabodovalo, zdolalo tridsiatku!: mediaboom.sk/nezaradene/s-tebou-ma-bavi-svet-prvy-raz-na-joj-zabodovalo-zdolalo-tridsiatku-horna-dolna-v-reprize-uz-podpriemerna/

    2. Vďaka odpadu v podobe Nova International sú na SK Nova sport 1,2. Je to v podmienkach zmluvy.

  5. Chcelo by to od Plustelky „vypálit rybník „väčšine poskytovateľom a zaradiť zopár zaujímavých kanálov a majú hotovo.Za to predplatné na rok sa to oplatí, i keby cena išla hore o 3-5€…..ročne.

  6. to čo dristate ešte ste naje..ný po silvestri ,ved promoprogram až do včera bol joj cinema a dnes ju vymenili za primu+ grc

  7. mňa by zaujímalo, z akého dôvodu sú spoplatnené kanály čt1, čt2

    1. ČT 1+2 nie sú SK verejnoprávne programy. RTVS je financovaná z koncesionarskych poplatkov a reklamy vo veľmi obmedzenom rozsahu 0,5% z vysielacieho času . Šírenie SK Jednotky a Dvojky financuje RTVS zo zákona, a preto sú šírené na satelite a terestriali voľne. Obdobne je to i s ORF, ČT a všetkými verejnoprávnymi TV v Európe. Súkromné TV sú financované len z reklamy a o šírení signálu si rozhodujú samostatne.

    2. ČT ale nemôže požadovať poplatky za šírenie, zároveň nemôže dať oficiálny súhlas na šírenie mimo ČR. Z toho mi vyplýva, že buď Towercom platí ČT za to, že ich šíri bez súhlasu alebo si jednoducho zatraktívňuje platenú ponuku a bezdôvodne sa takto obohacuje.

    3. Je to preto lebo na to bola požiadavka šéfov Markízy pri návrate do pozemného vysielania.

  8. Rudo, zle položená otázka. Mňa zaujíma, komu platí Towercom za ČT programy, akože slováci prispievajú čechom na koncesionárske poplatky?

    1. ČT môže vysielať na území SR tak isto ako STV v ČR. Obidve sú v EBU /eu vys. únii/ Blokovať by sa mali iba športové prenosy Liga majstrov a pod.
      ČT však neplatí za vysielače Towercomu na rozdiel od STV či skupiny Joj. Čiže logicky sa na vysielanie skladajú zákazníci Plustelky.

      Toto platí aj pre skupinu Markíza a ostatné privátne stanice v Plustelke, ktoré neplatia nič za šírenie v
      DVB-T.

      V UPC BA sú volne ORF1,2 či M1,M2 tiež verejnoprávne stanice.

  9. Aj odo mňa palec hore za Discovery. Prvýkrát za dlhú dobu zmysluplný počin Towercomu.

  10. Švédsky dokumentárny kanál Viasat Explore prešiel k 1.1.2019 na 24 hodinové vysielanie,čiže už tam nevysiela erotický Spice.Towercom by si ho mal čo najskôr vymazať z ponuky platených kanálov v Plustelke.

    1. To je pravda, stále ho tam má uvedený, vlastne má v ponuke o kanál menej.

  11. Zivot nie je o sledovani tv..tv je len prostriedok na spestrenie zivota.. A pokjal nie ste zavisli od nezmyselneho vysedavania pred tv a bezducheho prepinanie programov,plustelka je to najlepsie co na sk mame..

  12. Nickelodeon sme mali najviac sledovany, takze sa mozete spolahnut, ze sme si plustelku kupili ostatne naposledy

Komentáre už nie sú povolené.