Reklama

Miestne DVB-T vysielače operátora AVIS začala využívať nová televízia

Od dnešného dňa začala využívať miestne DVB-T vysielače spoločnosti AVIS nová televízia. Telekomunikačný operátor tak šíri aktuálne po celom Slovensku, z vybraných miestnych DVB-T vysielačov, okrem regionálnych TV, štandardne tri programy – české TV Noe, TV Šláger a po novom už aj slovenskú televíziu Osem. Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk je TV Osem šírená v štandardnom rozlíšení (SD) a v staršom formáte MPEG-2.
Pokračovanie nižšie:


TV Osem je založená na volaniach a SMS správach od svojich divákov, ktorým ponúka hlavne vedomostné súťaže a veštenie. Televízia bola dostupná doteraz v 1. celoplošnom DVB-T multiplexe a na satelite ASTRA 3B (23,5°E), kde vysiela nekódovane (FTA). Nachádza sa aj v ponukách vybraných káblových a IPTV operátorov ako aj v satelitných platformách Magio Sat a DIGI TV, ktoré využívajú pozíciu 0,8°W. V tomto prípade je však vysielanie kódované.

AVIS šíri TV Osem v mestách Banská Bystrica, Brezno, Čadca, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Košice, Levice, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Michalovce, Nitra, Piešťany (plán), Podbrezová, Poprad, Prešov, Považská Bystrica, Rimavská Sobota, Ružomberok, Trenčín, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

Zoznam všetkých miestnych DVB-T vysielačov operátora AVIS môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dnes to bude postupne pridávané, takže trochu strpenia.. Ďakujeme.

    1. Škoda že AVIS nie je schopný stále vyriešiť ,k spokojnosti, pokrytie mesta Trnava MTT v DVB T !!!
      Mestská televízia , od vtedy čo šíri signál z Hlohovca, nie je dostupná pre väčšinu obyvateľov mesta Trnava v DVB T !!!!!!!

  2. Nerozumiem tomuto kroku.Znamená to,že TV8 opustí 1.mux?

    1. Aspoň bude voľné miesto a môže Towercom vrátiť stanicu Nickelodeon. Na FB je vzbura rodičov pre tento ťah s vyradením detskej stanice. Plustelka sa snaží, no keď kvôli atraktívnej TV vyradí jednu z vlajkových lodí, neposunie sa dopredu.

    2. Takže už odišli z voľného DVB-T 4 stanice: TV Osem, TV Markíza, TV Doma, TV Dajto. Som strašne zvedavý na tie sľúbené náhrady ešte pred 2 rokmi…

    3. m.m. Zabudol si na Senzi, na Slovaksport2 a na Barrandov Family.

    4. pre Skratek: ešte treba niečo urobiť s vysielačom v Prešove, lebo po presune zo silného 2 kW 41. kanála na slabý 27. kanál prišlo množstvo divákov o signál v okrajových častiach aj v okolitých obciach.

    5. Na nickelodeon nič normálne nešlo … len primitivne, škaredé rozprávky plné stupidity a násilia .. potom, že sú deti odmalička také osprostené.

      Rik je ďaleko kvalitnejší a spolu s Minimaxom bohate stačia …. načo majú byť v DVB-T až 3 rozprávkové kanály?

    6. Gery: aj Fooor a STV3. TV8 je ale najhorší hnoj zo všetkých menovaných, tá mala skončiť už dávno! To aj Barrandov Family bol oproti tomu hotový klenot… A že vraj „vedomostné sútaže“! Na smiech.

    7. R-ko: v Prešove je signál na k27 v pohode, aj v okrajových častiach (napr. Šváby, Ľubotice, Nižná Šebastová…). Akurát bolo niekde potrebné povypínať predzosilňovače, prípadne vymeniť vonkajšiu anténu za izbovú, alebo ju otočiť smerom preč od Kráľovej hole. Lebo v uvedených miestach sa vďaka anténam s vyšším ziskom namiereným na KH pobili signály na k27 z KH a z vysielača Avisu na Šibenej hore. Signál zo Šibenej hory je taký silný, že s veľkou rezervou stačí izbová anténa bez zosilňovača (kus drôtu) prakticky v celom Prešove, podľa mojich skúseností.

  3. Kde tato pseudotelevizia berie peniaze na svoje sirenie? Nechapem…

  4. Pre redakciu – Trochu zavádzajúci článok, TV Osem nie je nová televízia. TV Osem začala vysielať v polovici Februára 2010 , čiže TV Osem je na Slovenskom trhu už vyše 9 rokov. Ale tá TV je nezaujímavá pre mňa , veštenie ma vôbec neláka v TV. Ani keby vysielala v Ultra HD , tak je to na figu stanica. Sa čudujem že taká stanica sa na trhu udrží 9 rokov. Prial by som si aby to bola v budúcnosti zábavná TV. Akú majú v Taliansku a v Turecku. Koho už dnes zaujíma veštenie aj tak každý vie že bude na h.o.v.n.o !

    1. V ich sieti ide o novo pridanú stanicu… čiže je to ok. Veštice už tak nevynášajú tak opúšťajú MUX 1.

    2. Skús tam zavolať a položiť otázku,ako ja. Všetko čo povedala,sedelo a stalo sa tak. Oni majú ten dar. Vidieť budúcnosť. Samozrejme sa nájdu aj podvodníci. Ale ja som našiel tú pravú. Len škoda,že tarifa za hovor je vysoká. A aj z toho vysielajú. Je to poučné. Skúste chvíľu počúvať. Boli by ste múdrejší.

    3. Tono z Košíc: nedaj sa vysmiať. Všetky tie „veštkyne“ a „jasnovidci“ sú podvodníci. Všetci do jedného. V tom lepšom prípade klamú aj sami seba. A kto im verí, je hlúpy slaboduchý a ľahko manipulovateľný. Bodka. Ale vďaka, že si nám ukázal, aký typ človeka platí túto TV. Pre ľudí ako ty sú celkom typické aj ich insitné politické názory (narážam na tvoj druhý komentár nižšie, najmä to o vlastizrade). Takže len ďalej plať šmejdom a potom sa sťažuj na vysoké tarify.

    4. Najlepšia je tá kolotočárka s mastnými vlasmi: Vy máte syna… Nie je mám dcéru… Ale ona je taký chlapčenský typ… Alebo: Bolí vás pravá noha… Nie ľavá… Veď hovorím, že ľavá… (proste stále sa vedia vynájsť alebo prekrútiť) PS: Ja to nepozerám, len občas pri prepínaní mi zostane stáť rozum…

  5. Neuveriteľné ee ee pozerám to celý deň lebo nemám čo iné na práci

  6. Tak už TV 8 nebudem mať,lebo signál miestnych vysielačov nechytím ani ťuk.

  7. Tak už len LUX šup,šup k JOJkám do Mux2 a môžete Mux1 (bol to síce Mux5) preklápať do DVB-T2.

    1. js: jediné voľné stanice tam boli práve TV8 a Lux. Zvyšok už spoplatnený je. A mmc má recht, tiež to bolo prvé, čo mi napadlo.

  8. Konečne tá sračka vymyvajuca mozog skončila v celoplošnom muxe.

    Žiadne presuny TV LUXu do 2 muxu … aj MUX1 by mal byť (aspoň z časti) pre voľné vysielanie, tak ako to bolo predtým …
    Kiež by zaradili niečo nové do voľnej telky, ale môžme len snivat …

    Tak isto JOJ HD by mala vysielať FTA, keďže cez internet vysiela v HD zadarmo (live.joj.sk) a SD verzia by sa mala vyradiť …. JOJ HD v Plustelke je nezmysel

    A tak isto časom vyradiť Jednotku a Dvojku v SD (ale to je zas iná pesnička – ten mux si riadi priamo RTVS)…

    1. PeterBB: súhlas, TV8 je sračka a JOJ HD v Plustelke je nezmysel. Ale keďže do FTA DVB-T sa už žiadna normálna telka nepohrnie, je lepšie MUX1 preklopiť do DVB-T2 a využiť ho na rozšírenie Plustelky, než nechať jeho potenciál nevyužitý. A Jednotku a Dvojku v SD asi RTVS tak skoro nevyradí – jednak je ešte dosť ľudí, ktorí kedysi nakúpili lacné televízory bez podpory MPEG-4 v Zelovoci, Triescu, Kampflande a iných supermarketoch a po druhé tam ani niet čo iného dať, snáď okrem rádií RTVS.

    2. JOJ HD nedajú free lebo za ňu vyberajú od všetkých operátorov poplatky…

    3. A na internete môže vysielať v HD zadarmo .. f*ck this logic
      Divné podmienky.

  9. Žiadna zo slovenských televízijí nestojí ani za deravý groš….

  10. Mali by vyradiť z Plustelky Markízu,Domu,Dajto,Primu Plus a potom bude miesto aj na vrátenie Nickelodeon CZ aj viac programov od Discovery !

    1. Jasne. Vyradiť slov.televízie. . . Vy ste asi dealeri tých operátorov,ktorý ich vysielajú za 12-25€ ,vraj so stovkou programov,ktoré sú zbytočné a v cudzom jazyku. My s minimálnymi platmi,by sme mali byť radi,že sa našiel niekto,kto pre nás niečo aj robí. Ostatní robia len pre seba. A je smutné že aj vo vláde sú takí. V iných vládach sa bijú za ľudí,nie proti sebe. Koalícia má kontrolovať vládu,aby nerobila chyby a nie ustavične klásť polená pod nohy a brzdiť,ako je to v slovenskej opozícii. Takéto jednanie by som označil ako vlastizradu.

  11. TV8 je najhoršia SVK televízia akú poznám, prečo tam napr. nepridajú EuroNews ? Oveľa hodnotnejší kanál by to bol.

  12. *** takto zničiť vysielace spektrum v SK žiadna TV sa do voľného vysielania neženie pozrite si pravý opak v CR za toto by mal niekto niesť zodpovednosť

    1. Začo??
      V Rakúsku máš nekódované iba v SD ORF1,2 a dve komerčné stanice.. ostatné platené.
      Nemecko je na tom podobne. Švajčiari rušia celé DVB-T.

      Hladaj za tým húfny odchod ludí k satelitom pred rokmi, kedže Skylink sluboval SK a CZ stanice zadarmo.

      v CZ je podiel divákov DVB-T cez 50% čo je rarita v celej Európe.
      U nás sa uvádza na hlavnom tv cez 11% . Na druhom TV v domácnosti 30% .

    2. @David: no neviem, ja som zachytil čísla vyše 30% ako jediný druh príjmu a nad 50% na druhom a dalších TV v domácnosti. Taký Skylink by inak musel predať Next karty fakticky sedemdesiatim percentám svojich zákazníkov a to nie je reálne.

    3. Reality David načo by mali nemci dvb-t keď majú všetko voľné cez satelit ale mi nič iba tv Lux a osem a podobné sračky

  13. @ Ahuhuai Tahuhuineui

    Sú dva prieskumy. Posledný od Towercomu je na úrovni 21% pre DVB-T. Od Markízy zase na úrovni 12%.
    Najpreferovanejší spôsob je satelit.

    medialne.etrend.sk/televizia/towercom-ma-nove-cisla-o-pocte-ludi-prijimajucich-dvb-t-signal.html

  14. Keby sa trochu rozmýšľalo, tak by sa MUX 1 preklopil do DVB-T2 a rozpočítať normálne ceny za šírenie SD staníc televíziám a mohli by tam byť voľne: Markíza, Doma, Dajto, Senzi, Šláger 1, Šláger 2, TV8 + dať ponuky aj staniciam z ČR, prípadne aj regionálnym TV s celoplošným zameraním.

    1. MUX1 by sa mohol preklopiť do DVB-T2, zvyšok sú nereálne sny.

  15. Aby ten MUX2 neprišiel o pásmo. Mobilné 5G siete majú využívať časť frekvencií po DVB-T. 🙂

    1. Si objavil Ameriku ! Ale neboj sa, toto má Towercom ošetrené, čoskoro bude o tom tlačová správa.
      Zatiaľ platí toto https://www.teleoff.gov.sk/aktualny-digitalny-plan-pre-frekvencne-pasmo-470-694-mhz/

    2. a je to tu, co platilo uz neplati, namiesto 6 sieti len 4 a vsetky pre ved viete koho

  16. @tv
    Nemci majú na sate volné komerčné tv iba v SD. Nebude to donekonečna. HD už v kóde. Platia si autorské práva pre Európu na rozdiel od nás.
    Rakúska ORF 2 na sate je tiež väčšinu dňa v kóde . Volne idú iba vlastné relácie. Kódujú si aj DVB-T v HD.

    V CZ tiež nebude nič od Novy či Primy v DVB-T2 v HD okrem ČT.

    1. Konečne niekto s racionálnym názorom. Ostatní, čo tu píšu majú akurát tak mokré sny. Že nech Towercom zaradí do voľného vysielania 🙂 Anténny príjem nepochoval Towercom, ale diváci. Už posledné roky analógového vysielania bolo na cca 80% domoch satelit, pomaly v každej dedine.

    2. no to by som chcel vidieť ako 60 % Čehy platia za Novu a Primu…

  17. @David: Nemecké komerčné stanice neplatia za licencie pre celú Európu. To som si kedysi tiež myslel, ale je to trochu inak. Je o tom pekný článoček na zive.sk, nechce sa mi to teraz hľadať…

  18. Počul som , že Obecne siete chystajú novú TV štruktúru, To vysielanie zo Zobora je super, neviete o tom niekto viac?

  19. Vysielajú aj v regionálnom multiplexe v Banskej Bystrici.

Komentáre už nie sú povolené.