Reklama

Spartak TV ukončila šírenie cez DVB-T

Športový kanál Spartak TV už nenaladia diváci cez anténu. Televízia ukončila šírenie cez miestny DVB-T vysielač v Trnave, ktorý šíril signál na 33. kanáli (570 MHz). Spartak TV však vo vysielaní zatiaľ aj naďalej pokračuje, no už len cez káblových či IPTV operátorov, nie je však isté do kedy. Dôvodom sú už medializované problémy v klube.
Pokračovanie nižšie:


Televízia Spartak odštartovala 21. februára 2014. Vo vysielaní sa primárne zameriava na futbalový klub Spartak Trnava. Zo začiatku bolo možné prijímať Spartak TV aj cez viaceré miestne DVB-T vysielače operátora AVIS, koncom roka 2015 však televízia terestriálne šírenie obmedzila. Bola tak dostupná už len v Trnave na 33. kanáli ako aj u vybraných káblových a IPTV operátorov. Okrem toho bol k dispozícii aj bezplatný internetový stream.

Podľa našich informácií je aktuálne miestny vysielač v Trnave vypnutý. V okolí Trnavy je tak možné opäť naladiť prvý český multiplex z vysielača Valašské Klobouky, ktorý šíri signál práve na 33. kanáli.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Takže rušička je už vypnutá. Čo bude nasledovať. RÚ odoberie Regiu Broadcast vysielaciu licenciu a pridelí frekvenciu inému operátorovi?
    A ako to predýcha Skylink a Towercom….

    1. Si najskôr naštuduj, čo je licencia a čo je prevádzkové povolenie a ktoré úrady vydávajú tieto dokumenty.

  2. Pomýlil som si pojem s dojmom.
    Škoda, že medzičasom vyrástol u suseda smrek, takže na príjem signálu z vysielača V. Klobouky nemám nárok a otázne je, čo vlastne bude v budúcnosti po preklopení do DVB-T2 na k. 33 vysielané.

    1. Maroš @ :

      “ a otázne je, čo vlastne bude v budúcnosti po preklopení do DVB-T2 na k. 33 vysielané. “

      Ty to nevieš a je to také ťažké odhadnúť? Už teraz Ti môžem na 100% povedať to, že tam v budúcnosti bude iba český komerčný hnoj a nič inšie!!!

    2. @Maroš:

      Na príjem z vysielača V. Klobouky máš nárok, postav si stožiar alebo presvedč suseda nech daruje smrek ako vianočný stromček mestu na námestie :o)

    3. Jeden smrek aby až tak veľmi utlmil signál? To sa mi nejako nezdá. To predsa nie je železobetón ani kopec…

  3. Tuším som niekde čítal,že ukončenie Spartak TV súvisí s radikálnymi zmenami v klube Spartak Trnava,ktorý je na predaj.

    1. Nemáš za čo ! Spartakovcom vypršala platnosť povolenia už na konci apríla, teda doteraz veselo pirátili. A to v meste, kde má RÚ regionálne pracovisko. Podobne tam pirátilo študenské rádio – to dali „dolu“ v priebehu týždňa. Taký slovenský dvojaký meter.

    2. na východe vysielalo cez leto 3 mesiace rádio bez prevádzkového povolenia a nikoho ani netrhlo…

    3. js: to fakt? Aké rádio a kde? Poprosím viac informácií alebo nejaký zdroj (sauce or source), ak môžeš. 🙂

    1. Podľa všetkého to preberie asi Avis, tak ako K35 v Tatrách, K27 v Prešove, K23 v B. Bystrici…

Komentáre už nie sú povolené.