Reklama

TV Hronka vysiela v HD kvalite už z dvoch vysielačov, pribúdať budú ďalšie

TV Hronka šíri svoj program vo vysokom rozlíšení aktuálne z dvoch miestnych DVB-T vysielačov. Diváci tak môžu sledovať vysielanie regionálnej televízie v HD kvalite už nielen v Banskej Bystrici (23k), ale aj v Podbrezovej (24k) a blízkom okolí. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk sa má distribúcia HD verzie navyše postupne rozširovať aj do ďalších miest, v ktorých je aktuálne SD verzia (Zvolen, Brezno, Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom a Lučenec).
Pokračovanie nižšie:


Pre naladenie TV Hronka HD odporúčame divákom v blízkosti vysielača v Podbrezovej spustiť automatické vyhľadávanie, vzhľadom k tomu, že vysiela na novej programovej pozícii.

Súčasťou miestneho multiplexu v Podbrezovej, ktorý prevádzkuje operátor AVIS, sú tak aktuálne tri programové pozície. Okrem českých TV Noe (SD/MPEG-4) a TV Šlágr (SD/MPEG-4) aj TV Hronka HD (HD/MPEG-4).

TV Hronka je slovenská regionálna televízia, ktorá prináša aktuálne spravodajstvo zo Zvolena, Brezna, Banskej Bystrice či Žiaru nad Hronom. Nechýbajú tiež aj rôzne zaujímavé relácie a dokumenty. Televíziu môžu prijímať diváci iba prostredníctvom miestnych DVB-T vysielačov či vybraných IPTV a káblových operátorov. Na satelite ju šíril aj operátor Pantelio, už niekoľko mesiacov však na programovej pozícii TV Hronka vidia diváci iba čiernu obrazovku.

Kompletný zoznam celoplošných a regionálnych DVB-T vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače. Samozrejmosťou je aj zobrazovanie presnej polohy vysielača na mape.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Gratulujem , je pekne vidieť, že aj regionálke sa darí a nie je zatracovaná, ako tvrdia niektorí operátori, že nemajú záujem o regionálky, lebo vysielajú SD mazanice.

    1. Teším sa regionálne tv si rada pozriem aj teraz a keď to bude ešte v lepšej kvalite tak to iba uvítam.

  2. Aj ja im fandím , ale zároveň musím podotknúť , že na lídra regiojonaliek TV Poprad nemá. Oni už vozidlami v „super“ SD a s monofonnym zvukom.

Komentáre už nie sú povolené.