Reklama

Družicu Astra 3B (23,5°E) bude využívať nová satelitná platforma

Diváci v Srbsku, Bosne a Hercegovine a Čiernej Hore získajú už čoskoro prístup k novému TV obsahu, ktorý poskytne operátor Telekom Srbija. Programy bude šíriť prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E), teda z rovnakej pozície ako Skylink. Spoločnosť SES dnes oznámila, že popredný srbský telekomunikačný operátor podpísal niekoľkoročný kontrakt na využívanie niekoľkých transpondérov na satelite Astra 3B (23,5°E), ktoré využije na spustenie novej Direct-to-Home (DTH) platformy operátora. Vysielanie spustí vo všetkých troch krajinách naraz už v polovici decembra.
Pokračovanie nižšie:


Nová DTH platforma umožní spoločnosti Telekom Srbija vysielať viac než 150 kanálov. Súčasťou bude až 30 programov vo vysokom rozlíšení (HD). Na platforme budú dostupné aj všetky srbské verejnoprávne televízne kanály, čím diváci z daných trhov získajú kompletnú ponuku obsahu. Ďalšie kanály budú dostupné divákom voľne (Free-to-Air). Prijímať ich tak budú môcť aj zákazníci Skylinku.

Jednotlivé domácnosti budú tiež ťažiť z technologických zlepšení. Spoločnosť Telekom Srbija si pre túto službu vybrala bezkartové set-top boxy a tým, ktorí zatiaľ nemajú inštalované zariadenie pre satelitný príjem, bude táto platforma dostupná už 60 cm paraboly.

Dlhodobé partnerstvo medzi Telekom Srbija a SES začalo už v roku 2011. Začiatkom tohto roka presunul Telekom Srbija kompletnú programovú ponuku na satelity SES pracujúce na orbitálnej pozícii 23,5°E, čo zaisťuje najväčší možný divácky dosah. SES z tejto pozície obsluhuje takmer 2,9 milióna DTH domácností v Európe.

Teší nás, že spúšťame tak dôležitú DTH platformu práve so spoločnosťou SES,“ povedala
Marijana Vukasinovic, obsahová riaditeľka spoločnosti Telekom Srbija. „Pustili sme sa do nášho najambicióznejšieho projektu. SES má však našu plnú dôveru vďaka kvalite služieb a skúsenostiam, ktoré prináša. S predstavením novej, silnej platformy divákom sa zároveň tešíme na ďalšiu podporu rastu.

Krajiny bývalej Juhoslávie sú dynamicky sa rozvíjajúcim trhom, na ktorý sa SES už niekoľko rokov zameriava. Sme radi, že posilníme náš vzťah s Telekom Srbija,“ uviedol Martin Ornass-Kubacki, viceprezident pre predaj spoločnosti SES Video pre strednú a východnú Európu. „Naša orbitálna pozícia na 23,5°E je najrýchlejšie rastúcou orbitálnou pozíciou SES pre strednú a východnú Európu a krajiny Beneluxu. Vysiela z nej celý rad paneurópskych operátorov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Dúfam že niektoré kanály ako Animal Planet HD a podobne stanice ktoré bude mať Telekom Srbija tak budú aj na Skylinku, mohla to by byť aj pre nich výhoda že Skylink bude niektoré programy preberať práve od Telekom Srbija, Tak by ušetrili možno aj peniaze za diritribúciu, len čakám že na 23,5,E dajú aj Chorvátske stanice, HRT 4,HRT 5 a hlavne v FTA režime, počkam do decembra aká bude ponúka FTA programov, som rád že sa 23,5,E bude rozširovať,,Konečne

    1. Zetor25 @ :
      Traktore Skylinku a to hlavně na Slovensku už nepomože an svěcená!!!

  2. PEPE – OM3_PL! A tiezž- TVCG – TV Cerna Gora!

Komentáre už nie sú povolené.