Reklama

B-TV získala satelitnú licenciu, chce vysielať na satelite Astra

Prevádzkovateľ českej Brno TV (B-TV) požiadal tamojšieho mediálneho regulátora o rozšírenie vysielacej licencie. Televízia totiž už v lete informovala, že chce spustiť vysielanie aj prostredníctvom družice, doteraz však nemala na to potrebnú licenciu. Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV) sa so zmenou zaoberala tento týždeň a žiadosti prevádzkovateľa vyhovela. B-TV tak už nič nebráni, aby spustila vysielanie aj na družici. Aktuálne ju môžu prijímať diváci prostredníctvom vybraných DVB-T2 vysielačov prechodovej siete PS13 či prostredníctvom vybraných káblových a IPTV operátorov.
Pokračovanie nižšie:


Vďaka šíreniu cez satelit budú môcť program prijímať diváci takmer v celej Európe, vrátane Slovenska. Samotná televízia informuje na svojom webe, že by mal byť program šírený z kapacity slovenského operátora Towercom, frekvencii 12 363 MHz. Presný termín štartu, ale nie je známy.

B-TV vysiela programy zamerané na lifestyle, vzdelávanie, šport či hobby. Vo večerných hodinách je zase dostupná relaxačná hudba. „Tiež chceme podporovať mladých umelcov vysielaním študentských filmov, ktoré môžu mnohé prekvapiť svojou kvalitou. Zároveň myslíme aj na pamätníkov a pravidelne vysielame klasické nemé čiernobiele filmy,“ uvádza televízia.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Daná TV je poskytovaná napr. i cez IPTV operátora www.lepsia.tv

  2. Tak to už ní asi vysílat nebudou! B-tv letošního roku převzala banda propletených podvodníků! Jen dluží, kde se v Brně podíváte !

Komentáre už nie sú povolené.