Reklama

Satelitný operátor Flix TV končí

Satelitná platforma Flix TV, ktorá šíri programy z družice Eutelsat 16A (16°E), ukončí v najbližších týždňoch poskytovať svoje služby na Slovensku a v Českej republike. Prevádzkovateľ o tom už začal informovať svojich zákazníkov, ktorým poskytne bezplatný prechod k inému operátorovi.
Pokračovanie nižšie:


Ešte pred ukončením našej činnosti Vás osloví s neverejnou akčnou ponukou iný satelitný operátor. Môžete sa tešiť na viac programov za rovnakú alebo nižšiu cenu, veľké množstvo HD programov a nové prémiové programy. Navyše získate aj ponuku internetovej televízie (plnohodnotnej televízie cez internet vrátane sledovania TV na mobilných zariadeniach), so všetkými výhodami modernej digitálnej televízie – sedem denný televízny archív a spätné prehranie všetkých relácií, preskakovanie reklám, spustenie každého programu od začiatku, pripojenie pre viac zariadení ( televíziu cez internet je možné sledovať podľa vlastnej voľby na zariadeniach ako televízia, počítač, tablet či mobil),“ informuje operátor zákazníkov.

Z akého dôvodu sa rozhodla Flix TV ukončiť poskytovanie služieb, nie je známe. Prevádzkovateľ o dôvode zákazníkov neinformuje, podobne ako aj názov operátora ku ktorému následne zákazníci prejdu. Možno však predpokladať, že problémom pre Flix TV je nasýtený trh a hlavne nízky záujem zo strany divákov. Operátor získal totiž za dva roky pôsobenia na trhu len niekoľko tisíc zákazníkov.

Spomeňme, že okrem Flix TV pôsobia na Slovensku ešte aj satelitné platformy Skylink, ANTIK Sat, Orange TV, DIGI TV, Magio Sat, freeSAT a Pantelio (Magnet TV). Okrem toho je navyše dostupná aj virtuálna platforma Satro SAT, ktorá využíva karty Skylink.

Satelitná platforma Flix TV odštartovala v marci 2016 v susednej Českej republike. Od decembra 2016 vstúpila oficiálne aj na Slovensko. Programy šírila v spolupráci s TAG (Telekom Austria Group) z družice Eutelsat 16A (16°E). Väčšina z nich je kódovaná systémom Conax a vysiela už v novom kodeku H.265/HEVC. Podľa dostupných informácií má služba fungovať ešte do polovice novembra 2018.

Operátor ponúkal záujemcom ako set-top-boxy spolu s kartou, tak aj samostatné dekódovacie karty za zvýhodnené ceny. Hlavne však išlo o predplatené karty. Spomeňme, že základný balíček spolu s dekódovacou kartou na 12 mesiacov mohli získať záujemcovia aj za menej ako 60 €.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ten tajny operator je isto Antik Sat, prijima z rovnakej pozicie a tiez H265…

    1. Ono ale nikde nie je vytesané do kameňa, že to musí byť operátor z rovnakej pozície. A prijímače s podporou HEVC majú aj podporu MPEG-4 a MPEG-2, takže kodek je úplne irelevantný. Sám som zvedavý, ako to dopadne.

  2. Jepičí život-co dodat.Myslím,že SKYLINK je nejsilnější hráč na satelitním trhu.Vezměte si že v podstatě dává i něco navíc:v balíčku DIGITAL máme filmový FILMBOX určený pro oba státy bývalé federace.Dále tu je letecký UP(v angličtině NAHORŮ/VZHŮRU)a WAR-SVĚT VÁLEK(obojí mělo být v budoucnu součástí vyšších balíčků-mělo,ale zatím není).A cenově asi SkyLink vychází ze satelitních operátorů nejlevněji.Nabízí i SKY LINK LIVE v ceně.

    1. Nevím co to je, ale už to neber. Skylink jsou na tom dost špatně, když vyřazují jeden HD program za druhým. A nějakými sr@čkami typu UP to nezachrání. A FilmBox v Digital. Takový odpad bych nikdy nezapnul. 😉

  3. Bude to este zaujimave. Som zvedavy kolko programov odpoja a ake to bude mat nasledky na fungovanie Antik satu.

    1. Programy vysiela TAG na svojej kapacite, takže na Antik sat by to nemalo mať vplyv.

    2. TAG to moze zabalit zachvilu tiez. Velke zisky z toho urcite nema.

  4. Na inom satelitom portáli píšu že v Čechách by mala zákazníkov prevziať Nová Digi TV s nejakými bonusmi..

    1. Odkiaľ je táto informácia, ak sa smiem opýtať?

  5. No dnes 10.10.2018 Flix TV oficialne ukoncila svoje posobenie no jediny slovensky program je TA3 ktory nieje plateny a tie ostatne su uz zakodovane ironia je ze mal nas dopredu novy sat.operator oslovit a mal to bit plynuly prechod bez toho aby sme to pocitili co je klamstvo takze teraz si my zakaznici mozme nasrat pretoze novy sat operator si dava nacas hlavne ze tam bol slub z Flixu ze ludia nebudu bez tv no opak je pravda necudujem sa ze mali malo ludi je tam sylna konkurencia ale aj ich neochota klamanie atd takze teraz mi ostava sledovat iba TA3 ci CT24 no som zvedavy kolko potrva kym prejdeme pod noveho sat.operatora a kolko budeme bez TV.

  6. Si myslite ze vam daju nieco zadarmo, alebo naco cakate? Treba si hladat ineho operatora.

    1. Nik netvrdi ze zadarmo to bude ma to prevziat novy sat.operator a ten nas mal kontaktovat z ponukou aj z cenou takze tu neplet nieco ked nevies .

Komentáre už nie sú povolené.