Reklama

SatelitnáTV.sk: Nové zoznamy DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov aj s mapami

Počas posledných týždňov sme pracovali na vynovených stránkach s vysielačmi, vďaka ktorým vám budeme môcť na portáli SatelitnáTV.sk prinášať detailnejšie informácie o terestriálnych vysielačoch. Dnes vám tak môžeme s potešením predstaviť vynovenú sekciu Vysielače, kde nájdete aktuálne zoznamy programov , ktoré sú šírené v celoplošných DVB-T/T2 multiplexoch, aj s kompletnými technickými informáciami. U každého programu tak môžete vidieť v akom kodeku je šírený, či je kódovaný, alebo vysiela voľne a nechýba ani obrazové rozlíšenie.
Pokračovanie nižšie:


Všetky informácie boli sprístupňované postupne, poslednými novinkami sú DAB+ vysielače z Maďarska, Rakúska a Českej republiky. Do zoznamu sme pridali už aj polohy vysielačov. Návštevníci si tak môžu pozrieť presnú polohu vybraného vysielača na mape.

V súčastnosti sú všetky tieto novinky k dispozícii iba u slovenských celoplošných vysielačoch a vysielačoch Plustelka Viac. Už v najbližších hodinách by sme však mali sprístupniť aj všetky slovenské regionálne vysielače a celoplošné zo susednej Českej republiky. Navyše v krátkom čase čakajú podobnú zmenu aj zoznamy vysielačov z Maďarska, Poľska a Rakúska.

Veríme, že sa vám tieto novinky budú páčiť. Ak by ste mali akékoľvek pripomienky, či nápady na vylepšenie, môžete nám napísať.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. hodnotenie: pozitívne, len tak ďalej
    pripomienky: lokálky – bolo by vhodné rozlíšiť skutočne funkčné vysielače od skoordinovaných alebo aj povolených ale zato nikdy nespustených vysielačov
    odkaz len tak: frekvencia.hu

    1. Regionálne multiplexy ešte budeme riešiť. Zvažujeme sprístupniť aj programovú ponuku s kompletnými informáciami. Samozrejme nie u všetkých, len cca u 20%.

  2. Regionalny mux Bojnice-Regia 41 kanál je už zrušený. Už tam neni ani vysielač.

  3. Mám námet na vylepšenie hodláte pridať EPG Časovú os na TV Program 🙂

    1. Časovú os zvážime. Najneskôr do konca roka by malo do TV programu pribudnúť minimálne vyhľadávanie, prípadne funkcia, ktorá umožní zistiť kedy bude vysielaná ďalšia časť seriálu či iného programu.

  4. https://www.emitel.pl/telewizja/naziemna-telewizja-cyfrowa-dvb-t/aktualne-parametry-emisji-multipleksow-dvb-t/

    PL máte úplne zle 🙂
    Troly od towe 😀

  5. ..a ešte dodatok MUX-4 nie je celoplošný, je len oblastný, tak 1/2 SVK
    ..regionálny k53 Bobrov sa len tvári že vysiela, nevysiela už 2 rory 😀

  6. BB23 presťahované na K.Jarunkovej, BB25 a BB9 nerealizované, Bobrov OFF, BM51 OFF, BA6 OFF atď … MT23 a NR42 nerealizované, PN42 OFF

    1. Lučenec Horná slatinka nevysiela.Avis vysielač je
      v meste Lc- rubanisko.

    2. PO k9 je off, potvrdzujem. PO k34 takisto nevysiela a nikdy nevysielal. Obidva kanály sú pridelené firme Obecné siete s.r.o., ktorá má pridelené aj ďalšie frekvencie po celom SVK, väčšina z nich nikdy nevysielala.
      Dobré informácie sa dajú nájsť aj na fmscan.org a aj na Walterovej stránke power.szm.sk, kde sú pravidelne aktualizované zoznamy (.xls), napr. zahraničné vysielače s (možným) presahom na Slovensko (vrátane ukrajinských). Táto stránka má síce veľmi obskúrny dizajn, ale dobré informácie. 🙂

  7. Regionálne vysielače sme na základe vašich komentárov práve aktualizovali. Ďakujeme všetkým za informácie.

  8. PRE REDAKCIU Vysielač veľké hradisko Žilina 28k sa presťahoval na 25 K veď ste o Tom písali. či máte info že na Tom 28 k bude plustelka viac podľa mojich info asi 21k plustelka viac. zmažte to

    1. Žilina nemôže vysielať Plustelku Viac na K28, lebo na K28 vysiela v ČR vysielač Frydek-Místek – Lysá hora s presahom až po Martin.

  9. Vysielač DAB+ v Nitre zo Zobora od 2.7.2018 nevysiela. Žiaľ..

    1. mmc: nevieš náhodou, ako je to s vysielačmi k35 Štrbské pleso/Park Snow a k28 Poprad? Lebo pokiaľ viem, minimálne k35 nevysiela ani teraz, ani nikdy predtým (patril Sinet Telecomu). Ďalšie 2 bývalé vysielače Sinet Telecomu na k35 už vysielajú Plustelku Viac. A ten k28 je Avis, ale tiež neviem, či už funguje… Myslím, že ani Brumty to nevie, aspoň podľa jedného svojho dávnejšieho komentára. 🙂

      Ďalej, pre redakciu: Prešov k34 nejde a nikdy nešiel, Prešov k27 (regionálky Avisu) má ďaleko vyšší výkon, než udávaných 10W. Odhadujem to na 1-2 kW – Skratek, nevedel by si to náhodou upresniť?

    2. už sa ho to tu x-krát pýtali ale nechce prezradiť (prečo asi), asi sa treba spýtať na RÚ

    3. K35 Štrbské pleso bude Plustelka Viac, K28 je regio mux zo Štartu, K27 Prešov pôjde výkon dole.

    4. skratek: vďaka za info. Takže k28 Poprad normálne vysiela, áno? A ten k27 Prešov by nemusel ísť s výkonom (príliš) dole, nedá sa dohodnúť s RÚ? Ak by klesol na niekdajších 10W, bola by to bieda s príjmom, ešte by do toho aj kafral dosť silný signál z Kráľovej hole na rovnakom kanáli.
      m: zoznam povolených vysielačov má RÚ na svojom webe pomaly 7 mesiacov starý, tak sa človek ani nedozvie, čo všetko sa zmenilo – myslel som, že ten vyšší výkon na k27 schválili, len to tam zatiaľ nie je zverejnené.

    5. Keď v Prešove znížite výkon na K27, tak to môžete rovno zabaliť, lebo už teraz je problém s príjmom K27, veľa ľudí prišlo o príjem oproti K41. Vo východnej časti Prešova a okolia to ani nechytajú, lebo zasahuje signál z K27 z Kráľovej hole a prebije to resp. zaruší – rozkockuje, výpadky. A naviac ak znížite výkon na K27 nebude to možné pridávať do STA – spoločných antén, lebo vedľa na K25 je veľmi silný signál hneď z niekoľkých vysielačov . Nechápem, prečo regionálny mux nezostal v Prešove a Košiciach na K41 a pre Plustelku Viac sa mal skoordinovať nový kanál.

    6. R: čo sa týka kanálov, máš pravdu, už sa to tu raz riešilo, že MUX4 mal ísť na k21, ako to bolo v pôvodnom frekvenčnom pláne, regionálky mali zostať tam, kde boli – na k41 a na k37 potom mohli namiesto MUX4 dať Plustelku Viac.
      Ale príjem k27 je v súčasnosti podľa mojich skúseností veľmi dobrý, dokonca aj vo východných častiach PO – len sa musia použiť antény bez predzosilňovačov, prípadne s nízkym ziskom a nie určené na diaľkový príjem a ešte aj otočené na KH. Lebo potom by sa signály naozaj „pobili“. Najlepšie to ide na obyčejné izbové antény bez predzosilňovača, aj na Sekčove a v Ľuboticiach, kde je najsilnejší signál z KH. Problém budú mať samozrejme tí, ktorí prijímajú maďarské a poľské TV a hoci majú anténu otočenú inam, môžu do nej dostať nejaký odraz k27 z KH.

  10. Kdy se bude přecházet na DVB-T2 a jaké budou změny frekvencí vzhledem k opuštění frekvencí nad 700 MHz. Jedná se hlavně o vysílač Krížava K 52 a 32.
    Děkuji.

    1. Kedy T2 – to nikto nevie. Záväzný európsky termín je 30.6.2020 a vzťahuje sa na opustenie 700vky. Počíta sa s tým, že aj po tomto termíne ostanú niektoré muxy v DVB-T (napr. verejnoprávny kapacitne stačí) . Nové kanály sú na stránke Regulačného úradu. Čo sa týka Krížavy, tam sa ešte nevie čo a ako, síce ako jediná ma skoordinovaných 7 kanálov, ale čo kanál to iné smerové obmedzenia.

  11. pan dr B.Nutty ako je to s polarizaciamy Zilina 28 k. a Fridek Mistek 28 k.ved česi maju horizontalnu polarizaciu a slovensko vertikalnu či tam vznika križova modulacia?

    1. Tono: stačí dr., ja si nepotrpím. 😀 (parafráza M. Lasicu). Ale k veci – nepoznám spamäti situáciu v okolí Žiliny, nick ‚z‘ to už myslím aj tak dostatočne uviedol na správnu mieru. A všeobecne vzaté, rôzne signály na rovnakej frekvencii v tej istej lokalite budú kolidovať aj vtedy, keď majú odlišnú polarizáciu, závisí to samozrejme od ich úrovní a smeru k vysielačom na konkrétnom mieste príjmu (otočením antény o 90° sa zlepší príjem jedného a výrazne zoslabí príjem druhého a naopak, ale ten slabý signál celkom nezmizne a môže rušiť).

Komentáre už nie sú povolené.