Reklama

RÚ: AVIS získal opäť povolenie pre DAB+ zo Zobora

Telekomunikačný operátor AVIS, ktorého väčšinovým vlastníkom je Towercom, získal opäť povolenie pre vysielanie digitálneho rozhlasového vysielania z vysielača Nitra – Zobor. „V piatok 14.9.2018 Regulačný úrad doručil spoločnosti AVIS s.r.o. povolenie na používanie frekvencií pre terestriálne digitálne rozhlasové vysielanie (T-DAB). Vysielač Nitra – Zobor má povolenú frekvenciu 10C a maximálny výkon ERP v nulovej rovine 20 000 W,“ informoval portál SatelitnáTV.sk Roman Vavro, tlačový hovorca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ). „Spoločnosť AVIS požiadala o toto nové povolenie až po uplynutí platnosti pôvodného povolenia, dodal.
Pokračovanie nižšie:


DAB- vysielač Nitra – Zobor (horná stanica lanovky) je mimo prevádzky už od začiatku júla, kedy pude vysielač opäť aktívny, nie je v tejto chvíli známe. Spomeňme, že AVIS aktuálne nemá v prevádzke ani vysielač v Banskej Bystrici.

V súčasnosti tak aktívne DAB+ vysielače prevádzkuje na Slovensku iba Towercom a to v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach a v Dunajskej Strede. Zoznamy nielen DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Presli dva tyzdne a nic,zaciatok noveho mesiaca a nic. Asi ich to prekvapilo.
    Da nam posluchacom DAB+ v NR teda niekto z AVISu alebo TWRCMu vediet kedy zacnu vysielat alebo ci vobec.
    To fakt moze byt len u nas vypnut vysielac nic nepovedat co s tym bude dalej,dostat licenciu a stale v etery TICHO……

  2. Včera som telefonoval do Avisu a dostal som prísľub, že tento týždeň vysielanie DAB+ zo Zobora spustia. Tak snáď sa už dočkáme..

    1. Piatok poobede a stale Zobor nic.
      Ze by to planovali spustit v nedelu doobeda?
      Alebo ako Vianocne prekvapenie ?
      Fakt si z nas v NR robia srandu.

    2. Pokial viem, tak oficiálny dátum spustenia nikde nebol…

    3. Ved to je ten problem, ze je TICHO nielen v etery, ale aj v informovani ohladom DAB+ v NR.Tak dajte uz konecne oficialny termin opatovneho spustena vysielania zo Zobora nech vieme na com sme.
      Na dvovody preco zostalo TICHO v etery sa radsej ani nepytam.

    1. Janka – asi myslíš Luterána. 🙂 Ja som len reagoval na jednu kotliebku, ale pozerám, že jej komentár „záhadne“ zmizol a ja ten môj neviem vymazať…

  3. Áno myslela som Luterána .Zle som si to prečítala bol to Lunterán.

  4. Tak neviem, dne je 18.10.2017 a ladím a ladím a ticho a ticho………………….

  5. Stale TICHO nielen v etery, ale aj v informovani ohladom DAB+ v NR.Tak dajte uz konecne oficialny termin opatovneho spustena vysielania zo Zobora nech vieme na com sme.
    Keby sa takto spraval poskytovatel netu/iptv/voice taj uz davno mu dam zbohom…… a najdem si takeho ktoremu zalezi na jeho zakaznikoch.

    1. Toto je testovacie vysielanie, nepotrebuje sa dávať žiadny dátum..

    2. Inak ideálne riešenie pre všetky vysielače by bolo, keby na každom stanovišti – každý vysielač mal náhradný zdroj eletrickej energie, náhradnú trasu, náhradný vysielač, náhradnú anténu na stožiari, aby sa počas poruchy alebo práce na anténnom systéme, práci na vysielači, výpadok počas búrok, sneženia… dokázal prepnúť na náhradný systém – iný zdroj elektrickej energie, inú trasu, iný vysielač a iný anténny systém.

  6. Odpoved z AVSu nepotrebuje ziadny komentar …:-) sa ani uz necudujem ako prebieha zavadzanie DAB na Slovensku ked to zabezpecuje takato firma co „ma na haku zakaznikov – posluchacov :-)“ namiesto odpovede“npr: robime vsetko preto aby sa vysielanie pre posluchacov obnovilo v co najkratsom moznom case, termin spustenia sa bohuzial v sucasnosti neda upresnit“,tak ony nepotrebuju davat ziadny datum :-):-):-).
    pustia test.vysielanie,skonci im licencia vypnu vysielanie,dostanu licenciu,nepustia vysielanie,nepotrebuju davat ziadny datum posluchacom co si uz zvykli na DAB :-):-):-)

    1. Najskôr by si mal písať rádiám nech majú záujem vysielať v DAB+. Všetci vieme, že záujem nemajú, lebo im tento stav vyhovuje. Pochybujem, že si DAB+ zarobí spoň na elektrinu 🙂

    2. Trochu to upresním: poslucháči nie sú zákazníci Avisu, toto testovacie vysielanie vzniklo prioritne na trochu iný účel než len na vysielanie rádií a ako tu bolo písané nie je z ich strany velký záujem.. Keď sa vyriešia problémy vysielanie bude znova spustené..

  7. nech si avisaci nechaju cele dab. zajtra kupujem internetove radio

Komentáre už nie sú povolené.