Reklama

Plustelka Viac rozširuje pokrytie. Spustený bol nový vysielač pre Malacky a okolie

Sieť terestriálnych vysielačov s platenými kanálmi z doplnkového balíka Plustelka Viac sa opäť rozšírila. V poradí už štrnásty DVB-T2 vysielač pre Plustelku Viac pokrýva signálom okresné mesto Malacky a jeho blízke okolie. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk je vysielač umiestnený na stožiari telekomunikačného operátora Orange pri diaľnici D2 a šíri signál na 32. kanáli (562 MHz). Ide teda o jednofrekvenčnú sieť s vysielačmi Bratislava-Vlčie hrdlo a Bratislava-Volkswagen, ktoré využívajú rovnaký vysielací kanál.
Pokračovanie nižšie:


Podľa platného povolenia môže nový vysielač šíriť signál s maximálnym povoleným výkonom 3 kW. Bez problémov by tak mal pokryť nielen okresné mesto Malacky, ale aj blízke okolie. Vysielač spustil pre Towercom sesterský operátor AVIS.

Kompletný zoznam vysielačov aj s ich presnou polohou na mape nájdete v sekcii Vysielače. Nechýba tam ani zoznam šírených programov s detailnými technickými parametrami. Vysielače sa zobrazia po kliknutí na vybraný multiplex.

Plustelka Viac je špeciálny doplnkový balíček terestriálnej platformy Plustelka, ktorý si môžu zákazníci dokúpiť k súčasnému balíku Plustelka Štandard za 2,99 € mesačne. Spolu teda zaplatia za oba balíky 8,98 € mesačne, respektíve 7,98 € v prípade viazanosti či platby na 12 mesiacov. Podmienkou je samozrejme, aby mali možnosť prijímať ako štvrtý celoplošný multiplex, tak aj jeden z miestnych multiplexov, ktorý šíri špeciálny balíček programov Plustelka Viac.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zrušte DVBT zbytočné vyhadzovanie penazí treba prejst na satelit ako švajčiari ten je všade dostupný

    1. Netrep somariny ! Švajčiarsko je celé zakáblované. Satelity tam majú najmä auslanderi.

    2. Nato, aby sa DVB-T a DVB-T2 rozvíjalo a napredovalo je potrebné vymeniť prevádzkovateľa za iných prevádzkovateľov, aby vznikol konkurenčný trh a nie monopol ! ! !

    3. Ďalší magor,to je isto pán Macko,debilko čo chytal duchov na dvb-t !!!!

    4. Ladislav nehľadal Macko duchov náhodou na analogovom vysielaní,lebo na digitálnom nechápem ako mohol mať duchov ?

  2. Vrat sa do skoly a precitaj si ucebnicu o sireni elektromagnetickych .

  3. Viete, že teda teraz je k dispozícii v plustelke plustelka viac s novými programami v skúške zadara do 30. septembra?
    Vážení, no tak žalostný bitrate (dátový tok) jak je v plustelke viac, tak to sa len tak nevidí. Aby HD malo bitrate cca 2500 kbps, tak to je ozaj na plač. Taký obraz nestojí za nič. Ja vravím, keď už, tak si to radšej stiahnem niekde z uložto alebo bohviekade.
    Naozaj úbohé. A ešte aj ostatné kanály majú nízky bitrate. JOJ HD, JOJ Cinema ale aj Film+.
    Film+ mal byť HD a nie SD, mal mať bitrate aspoň 6500 kbps.
    JOJ HD takisto aspoň 6500, JOJ Cinema takisto.
    Športové jednoznačne všetky v HD, bitrate aspoň 8000 kbps, alebo 7000 kbps, aj to by bolo lepšie jak teraz. A keď chcú nak dajú interlaced.

    Vyhodiť Nickleodon, osmičku (veštiareň), Prima plus. Bitrate a multiplexy náležite porozdeľovať.
    Naozaj vážne uvažujem, že si už po skončení paušálu Plustelku nezaplatím. Už to je demotivujúce, že neuvažujem ani o zaplatení tej ich VIAC služby.

    1. S takými datovými tokmi, ktoré spomínaš, by mohli dať do DVB-T2 MUX-u 5-6 programov a do DVB-T maximálne tri. Takže je to nereálne. A na uloz.to má typický full HD film 2-2,5 Mbps. Ak by bol dátový tok 6-8 Mbps, tak by mal dva a pol hodinový film 7-10 GB (sú tam aj také, ale len pri malom počte titulov) a bez plateného konta by si ich sťahoval 8-12 hodín (môžeš mať najrýchlejší net, ale server to aj tak nashapuje max. na 300 kbps). A rozdiel v kvalite medzi 6 a 8 Mbps aj tak pri drvivej väčšine scén ani nemáš šancu rozoznať a aj tých 2-2,5 Mbps z uloz.to tiež dáva celkom fajn obraz (prekvapivo).

    2. no dobre, ale keď si vezmeš, že po optike máš bitrate aj 12 000 kbps na HD a pozeraš tak toto a potom zase pozeráš toto tak to je brutál rozdiel, ale chápem, však ani cez satelit ti nemôže dať taký tok.
      Ale zase, dobre, tak pridať aspoň rovným dielom a zrušiť tie 3 stanice.

      Navyše, nie je náhodou tak, že jediný DVBT-2 je len MUX-4 ? Tam je problém, Dať 1+3 takisto do DVBT-2 a bude to. Zvýšená kapacita = väčši dátový tok.

      Prekvapivo to bude asi kodekom a tým, že kým kódovanie offline je poctivé a optimalizované na rôzne spôsoby, tak to online je hlavne o rýchlosti a lacnej cene na výkon. Ktorý kodek ako komprimuje. To je rozdiel. Vieme aký používa Towercom? Nevieme.

      Ale pridať na bitrate by teda šlo
      – zrušiť tie 3 stanice
      – preklopiť do DVBT-2

      tieto dve veci ide spraviť nezávisle na sebe a teda efekt môže byť ešte kumulatívny.

    3. da sa niekde zistit, aky maju aktualne bitrate vsetky stanice v dvb-t?

    4. v skratke? Nie, priamo nikde na webe nie.

      Ale vlastnoručne sa dá. S linux boxami, kde si môžeš nainštalovať plugin na zisťovanie bitrate. Alebo, ak linuxbox, tak jednoducho streamovaním nahrať cez VLC povedzme 5 min. záznam a potom pozrieť bitrate (bitrate ukáže napr. ffmpeg ale aj iné prog.).

      Alebo nahrať na usb a potom pozrieť.

      Satelitný bitrate sa meria, nájdeš na webe, ale dvb-t sa nemeria a nie je na webe.
      Za seba ale môžem povedať, že bitrate je skôr horší ako dobrý. Už pri športoch nadávali, že kostičkuje. Filmbox premium HD má napr. bitrate ~2500 kbps. Na HD je to trestuhodné. Vidieť šmuhy, strata nie len drobných detailov, atď.
      Joj cinema, joj hd podobne, aj keď nie tak žalostne.
      Film+, ČT1 a ČT2 nič moc, dokonca ani na SD v MP4 to moc nie je, čo do kvality.

      Väčšinou sú stanice v DVB-T v takej kvalite (okrem STV muxu), že sa to podobá skôr na časy dávno minulé, keď sme pchali filmy v DIVX aby sa vošli na 1 CD 650 MB alebo 720 MB. Čo to robilo s kvalitou asi vieš si predstaviť

    5. A nie, skutočne sa nedá porovnať bitrate z uložto s bitrate z DVB-T2 MP4. Keď už nie neoptimálnosťou na rýchlosť pri vysielaní (horšie parametre, tým aj kvalita), tak aj tým, že v DVBT (aj S, C), proste pri vysielaní sa už film kóduje pre nalepenie loga TV do obrazu. Následne sa ešte raz kóduje u šíriteľa signálu (towercom, a iní provajderi). Takže tu máme 2x kódovanie oproti 1x kódovanie z uložto.

      Ak beriete, že aj uložto je kódované 2x (1. blu-ray, 2. recoding), tak potom je to 3x vs 2x, nezabúdajme. Lebo logo TV je treba kódovať extra kódovaním.

      Ešte opravujem požiadavku na ušetrenie kapacity:
      Ale pridať na bitrate by teda šlo
      – zrušiť tie 3 stanice
      – preklopiť do DVBT-2 (MUX1, MUX3 nie 2)

    6. Uz chapem, skoda, myslim ze taky udaj ako bitrate by mal byt dohladatelny na webe towercomu, aj ked je to variabilny udaj.

      Jedine co som v rychlosti nasiel na webe je toto: http://www.tvsatelektrik.sk/vo-na-telka-a-plustelka.html, kde su merania, vyzera ze z tohto augusta:

      Dvojka HD-1080i MPEG4 6400kbps (http://www.tvsatelektrik.sk/images/48K_Tv.3.jpg)
      TA3 SD MPEG2 2761kbps (http://www.tvsatelektrik.sk/images/21K_Tv.3.jpg)
      Promokanal SD MPEG4 2926 kbps (http://www.tvsatelektrik.sk/images/50K_Tv.3.jpg)
      Markiza HD-720p 5464 kbps (http://www.tvsatelektrik.sk/images/31K_Tv.3.jpg)

      Neviem ci su to naozaj realne data ale tie hodnoty sa mi nezdaju az take zle (hlavne tie MPEG4 kanaly). A subjektivne mi JOJ HD oproti Markize HD pride v celkom dobrej kvalite. Ale to je mozno tym ze mam len 40″ telku.

  4. prečo nie je vysielač Malacky v zozname vysielačov?

Komentáre už nie sú povolené.