Reklama

TV Hronka testuje cez DVB-T vysielanie v HD kvalite, zatiaľ len cez jeden vysielač

Slovenská regionálna televízia Hronka začala šíriť svoj program prostredníctvom DVB-T vo vysokom rozlíšení (HD). Ako sa nám podarilo zistiť, program je zatiaľ dostupný iba v testovacom režime a to z vysielača v Banskej Bystrici – Kláry Jarunkovej 14489/2, ktorý vysiela na 23. kanáli (490 MHz).
Pokračovanie nižšie:


Súčasťou miestneho multiplexu v Banskej Bystrici, ktorý prevádzkuje operátor AVIS, sú tak aktuálne štyri programové pozície. Okrem českých TV Noe a TV Šlágr aj TV Hronka a TV Hronka HD. HD verzia regionálnej televízie bola najskôr dostupná v kompresnom formáte MPEG-2, po niekoľkých dňoch však prešla na MPEG-4. Vzhľadom k tomu, že ide len o testy, môže byť vysielanie v HD kvalite kedykoľvek prerušené či ukončené. Ak sa po úspešných testoch rozhodne vysielateľ v šírení pokračovať, mohla by sa neskôr rozšíriť aj do ďalších miest, z ktorých je aktuálne šírená iba SD verzia (Zvolen, Podbrezová, Brezno, Rimavská Sobota, Žiar nad Hronom a Lučenec).

TV Hronka je slovenská regionálna televízia, ktorá prináša aktuálne spravodajstvo zo Zvolena, Brezna, Banskej Bystrice či Žiaru nad Hronom. Nechýbajú tiež aj rôzne zaujímavé relácie či dokumenty. Televíziu môžu prijímať diváci iba prostredníctvom miestnych DVB-T vysielačov či vybraných IPTV a káblových operátorov. Na satelite ju šíri aj operátor Pantelio, už niekoľko týždňov však na programovej pozícii vidia diváci iba čiernu obrazovku.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Len keby preložili ten vysielač v Lc s rubaniska alebo ho otočili aby sa dalo niečo z neho aj prijímať!

  2. Vysielač nie je v BB na Hurbanova ulica 19, ale na Kláry Jarunkovej 2, zadajte si do google máp: Kláry Jarunkovej 2 a nájde vám tu výškovu budovu

  3. Ak bude vysielať ako RH na Orave na k53 v dvb-t2 tak budete pozerať čierno 🙂 na Orave je čierno už 3 roky 🙂

Komentáre už nie sú povolené.