Reklama

Plustelka Viac už aj z vysielača Nitra – Zobor

Telekomunikačný operátor AVIS, ktorého väčšinovým vlastníkom je od januára tohto roku Towercom, spustil dnes nový miestny DVB-T2 vysielač z kóty Nitra – Zobor. Podľa našich informácií šíri od svojho spustenia platené programy z doplnkového balíka Plustelka Viac na 36. kanáli (594 MHz).

RÚ vydal toto povolenie spoločnosti AVIS 15.5.2018. Umiestnenie: budova lanovky, povolený výkon 5 W ERP, výška stredu ant. systému je 20m,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Roman Vavro, tlačový hovorca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ).
Pokračovanie nižšie:


Aj napriek nižšiemu výkonu pokryje nový vysielač signálom nielen samotné mesto Nitra, ale aj jej veľmi širšie okolie. Spomeňme, že ide už o druhý vysielač s ponukou Plustelka Viac v Nitre, doteraz pokrýval toto krajské mesto vysielač umiestnený na sídlisku Klokočina. Ten zostáva aj naďalej aktívny.

Programy z balíka Plustelka Viac šíri k dnešnému dňu už dvanásť miestnych DVB-T2 vysielačov po celom Slovensku. V najbližších dňoch a týždňoch majú pritom postupne pribúdať ďalšie. O každom z nich vám samozrejme budeme už tradične prinášať detailné informácie. Kompletný zoznam vysielačov aj s ponukou multiplexu nájdete v sekcii Vysielače. U programov nechýba ani obrazové rozlíšenie, ako aj ďalšie technické parametre.

Plustelka Viac je špeciálny doplnkový balíček terestriálnej platformy Plustelka, ktorý si môžu zákazníci dokúpiť k súčasnému balíku Plustelka Štandard za 2,99 € mesačne. Spolu teda zaplatia za oba balíky 8,98 € mesačne, respektíve 7,98 € v prípade viazanosti či platby na 12 mesiacov. Podmienkou je samozrejme, aby mali možnosť prijímať ako štvrtý celoplošný multiplex, tak aj jeden z miestnych multiplexov, ktorý šíri špeciálny balíček programov Plustelka Viac.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skratek, keď si dokázal skoordinovať 5 Wattov na Zobor, tak dokážeš skoordinovať 5 Wattov aj na Lučenec – Detvianska Huta – kóta Surovina alebo Táňovo a Trenčín – kóta Inovec. Z týchto dvoch vysielačov by sa pokrylo signálom obrovské územie. A na tieto dve vyššie uvedené kóty skoordinuj po dva kanály – jeden pre DVB-T regionálny mux a druhý pre DVB-T Plustelka Viac.

  2. V Šali je príjem perfektný, na Panasoniku 100 % kvalita.
    Pre objektívnosť dodávam , že antena LP2845 je umiestnená na streche 7 posch. bytového domu.
    Free Travel chanel HD poteší…

    1. Zo siedmeho poschodia to už musí byť priamy výhľad na Zobor.
      5W je strašne málo pokiaľ je akákoľvek prekážka na trase + ešte silné rušenie na totožnom kanáli z AT.

  3. No tak konečne už aj ze smeru Klokočina -Kolorka (dlhá) to ide aj totok 594 MHZ ..kua.. že 😉 konečne. !! Čil som to testol a ide to .. 63/SNR či čo to vypisuje v tom onom DVB zesilovači.. 😛 .. Ale inak je tam aspoň niečo pridané na výkone . No stále to občas hodí tú {magikocku?} (štvorčeky) …
    .. KOkos a to som si zaplatil FUll !! .. ta nevím.. Lampáreň alebo vyhodím Nitrička a spol (avis 722- 99/SNR? ) som v jame trochu.. 🙁 Baba raď.. Ďalšia anténa nehrozí ,nemám chuť zaase po streche behať teraz.

    1. keď to dám na Zobor tak 722 je v prdeliiii.. 🙁 čo s tým.. že? hmm som cca za NR 5 km smer juh od Zobor-a..

  4. 43 staníc aj to čo je FTA šetko.. hmm neriešim a né iné ale .. NIE som HLÁSNA trúba !!!.. Keby niečo tak .. Volajte .. Volajte a budete vypočutý a aj nahratý .. .. ehm.. čo už.

  5. Ideálne by bolo keby zo Zobora šla aj TV Nitrička mať kvoli miestnemu príjmu dve antény.. ? aj pokrytie by sa polepšilo

    1. hmm za to aj ja by som bol ,ale to sa nedožijeme myslím.. 🙁

  6. Darmo to dali na lanovku bývam na kopci a v smere mám rakúšanov a oni tiež vysielajú na 36kanale vertikálne myslím matersburg-heuberg takže najmä ráno a večer mi plustelka viac, nejde len cez deň 5 watov výkon je o ničom a bez poriadnej antény to ani nejde skúšal som to aj u matky má anténu na povale 31kanál ide kvalita 100% ale 36k nič

  7. No práve to skúšam na 34kanále už mi naskakuje rakúska atv2 tá je v dvb t2 nekodovana tak vtedy viem že aj 36kanál je už tiež silný takže ich 25kw to prditko na zobore s 5 watmi pekne odrovna

  8. A k tej nitricka tv a central 52kanal tak na tomto 52k je orf1 a orf2 tak o čom to je?

  9. Pomohlo by len navýšenie výkonov Rakušanov by to neublížilo a Maďarská strana tieto kanáli už kvoli Rakušanov nepoužíva..

  10. V tomto regione je nikým neobsadený len 28 kanál nepoužíva ho ani Rakusko a ani Maďarsko mám dojem že aj je pridelený pre N.Zámky..

    1. K 28 je plán pre DVB-T2 aj pre Nitru. Najskôr od roku 2021.

  11. Ok ale tam to nedoletí tak ako české vysielače s ich nemalým výkonom sem prekážka-malé Karpaty..kdežto Rakušania z mattersburgu po rovine cez Maďarsko a preto idu..ak je ale skoordinovaný neviem prečo sa nevyužíva..a bolo by po problémoch..

  12. príjemné prekvapenie … hrá aj v 50km vzdialených Malých Karpatoch, ale na takom mieste, kde Rakúšania ani ťuk.

  13. K28 je do 30.6.2020 blokovaný Čechmi pre ich prechodnú DVB-T2 sieť (v okolí Trnavy hrá v pohode, je tam 18 SD programov v HEVC). Potom bude patriť do celoslovenskej DVB-T2 siete, takže s lokálnym muxom netreba rátať.

    1. Do Trnavy áno tam by to iste dobehlo ten 36 K sa tam chytá? ak áno tak by
      došiel aj 28 K.. 2020 je blízko prežijeme..takže ostáva len navýšiť výkon..Otázka pre Skrateka.

  14. Nech spravia predplatenie plustelky cez sms a verte alebo nie viac budu mat zakaznikov na 100%!!!!!!

Komentáre už nie sú povolené.