Reklama

Plustelka s lepším pokrytím na východnom Slovensku

Od dnešného dňa môžu obyvatelia okresného mesta Stropkov a jeho blízkom okolí prijímať už aj signál štvrtého celoplošného multiplexu (MUX4), ktorý šíri väčšinu programov z ponuky terestriálnej platformy Plustelka.
Pokračovanie nižšie:


Štvrtý multiplex šíri v danej lokalite nový miestny DVB-T2 vysielač z kóty Stropkov – Baňa, na 28. kanáli (530 MHz), ktorý vysiela vo vertikálnej polarizácii. Prevádzkovateľom vysielača je operátor AVIS, ktorého väčšinovým vlastníkom je Towercom. Podľa platného povolenia môže byť výkon vysielača maximálne 1 kW. Vďaka nižšiemu výkonu pokryje signálom iba Stropkov a jeho veľmi blízke okolie. Pre príjem programov bude samozrejme potrebné ešte aj zariadenie Plustelky a mať aktivovaný balíček Plustelka Štandard. Všetky programy sú totiž kódované systémami Irdeto.

Ide už o v poradí pätnásty DVB-T2 vysielač, ktorý šíri programy zo štvrtého celoplošného multiplexu. Kompletný zoznam vysielačov aj s ponukou multiplexu nájdete v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ku.va čo je toto za firmu ,mizerné pokrytie mizerné výkony vysielačov -horšie ako v Ugande.Podľa všetkého je to práčka na love,inak to nevidím.

    1. Vysielanie mux4 hradi vyhradne Towercom. Vies si predstavit kolko taka sranda rocne stoji? „Pracka na peniaze“ – myslis, ze im na to stat dava alebo pracka na peniaze koho si myslel? Jedine co maju od statu je cez RTVS na chod VP muxu – dobre toto sa aj mne zda predrazene. Lenze televizie ako LUX, TV8, JOJ a klony im zaplatia max drobne, ktore stacia tak na zaplatenie elektriny. Towercom rozhodne nema z coho rozdavat – je v peknej strate:
      https://finstat.sk/36364568

    2. Výkony nie sú až také mizerné … mizerné sú kanály, na ktorých sa to snažia vysielať, sú totiž určené pre silné vysielače v okolitých krajinách. Keby všetky free stanice dali do mux2, tak môžu preklopiť mux1 do DVB-T2 a tam šíriť tú Viac ponuku. A ani by nerušili cezhraničný príjem.

    3. yojko 😉 keby towertroll na SVK pokryl MUX-4 aspoň tak ako MUX-1 bolo by to OK a myslím si, že by aj mali love, ale oni si vymysleli regio super telka, no pre koho ??? len na Orave je minimálne 20k kariet SL čo by bolo off pri spustení MUX-1 no staré dohody stále fungujú a towertroll smeruje na SVK DVB-T do ružovej diery 😉

  2. Hoci ako málo je viac než nič. Ten 1kw môže pokryť aj 12 – 17 km okruh, ak nie je žiadna terénna prekážka.

  3. pišete že lepšie pokritie na vychodnom slovensku ale kde ked lokaliti šemša,hodkovce,rudnik,jasov,poproč,medzev tu chytame len 2a3mux a1a4mux nechytame,prečo by ste nemohli v medzeve spustit aj 1a4 mux

Komentáre už nie sú povolené.