Reklama

freeSAT: Prima Cool a Nova Action už v MPEG-4

Luxemburský operátor UPC DTH pokračuje v zmene kompresného formátu, zo staršieho MPEG-2 na novší MPEG-4, u vybraných SD programov z ponuky platformy freeSAT. Po minulotýždňovej zmene u Prima Love, CS Mini, CS Film, Horor Film, Óčko, Sport5 a Arena Sport, môžu zákazníci operátora od tohto týždňa prijímať vo formáte MPEG-4 už aj české programy Prima Cool a Nova Action. Ostatné technické parametre programov zostali bez zmeny. Nie je teda potrebné programy prelaďovať, pre príjem je však už potrebný satelitný prijímač s podporou kodeku MPEG-4.
Pokračovanie nižšie:


Stanicu Prima Cool šíri UPC DTH na svojej vlastnej kapacite, na družici Thor 6 (0,8°W), frekvencii 11 804 MHz. Nova Action je dostupná českým predplatiteľom z frekvencie 11 919 MHz.

V blízke dobe možno očakávať zmeny aj u ďalších programov v štandardnom rozlíšení. O podrobnostiach vás budeme samozrejme informovať.

Z SD programov, ktoré vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 má v ponuke freeSAT, okrem Prima Cool a Nova Action, už aj stanice Prima Love, CS Mini, CS Film, Horor Film, Óčko, Sport5, Arena Sport, Nova International, Prima Plus, Golf Channel, FilmBox, Docubox, Fightbox, Sundance TV, Senzi, TV LUX, Šlágr TV, Bloomberg, Fashion TV, Eroxx, Prima Comedy Central, Bloomberg a CNBC. Tieto programy tak so starším prijímačom, ktorý podporuje iba MPEG-2, zákazníci sledovať už teraz nemôžu, podobne ako aj všetky HD programy.

Aktuálny zoznam staníc, ktoré sa nachádzajú v ponuke platformy freeSAT, aj s technickými parametrami, môžete nájsť v sekcii Frekvencie.

Mohlo by vás ešte zaujímať