Reklama

ANTIK prezradil koľko percent zákazníkov sledovalo v júni programy zo zahraničia

Košický operátor ANTIK Telecom investoval do zlepšenia sledovania svojej internetovej televízie pre divákov v zahraničí. Konkrétne spustil dva nové vysielacie servery CDN, ktoré sú umiestnené v Anglicku a Holandsku. Zákazníci operátora, ktorí sa aktuálne nachádzajú v zahraničí a využívajú jednu z internetových TV služieb sa tak automaticky pripoja na najbližší vysielací server a nemusí to byť už iba domáci na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:


Ako prví na Slovensku sme investovali do TV CDN aj mimo hraníc krajiny, aby sme zlepšili kvalitu obrazu aj našim klientom v zahraničí – v Londýne a Amsterdame sme vybudovali vysielacie body, tzv. CDN,“ uviedol Vlastimil Lakatoš vedúci TV manažmentu ANTIK Telecom.

TIP: Končí bezplatný príjem staníc Markízy a JOJ cez SmartTVBox

Podľa analýzy operátora až 30% zákazníkov sledovalo v júni programy z TV služieb zo zahraničia. Z toho až 20% z Veľkej Británie a 8% z Írska. Išlo najmä o zákazníkov so SmartTVBoxami, ktoré umožňovali niekoľko rokov príjem najsledovanejších slovenských a českých programov bez poplatkov. Pripomeňme, že to sa ale od septembra výrazne zmení, bezplatná ponuka síce zostáva, ale bude už výrazne chudobnejšia, vzhľadom k tomu, že operátor spúšťa novú ANTIK TV a ruší doterajšiu ponuku SmartTVBoxu.

Mohlo by vás ešte zaujímať