Reklama

DIGI Sport získal vysielacie práva na FA Cup

Športové stanice DIGI Sport získali vysielacie práva na najstaršiu pohárovú súťaž sveta – FA Cup. Na prvý priamy prenos sa môžu futbaloví fanúšikovia tešiť už v nedeľu 5. augusta, kedy DIGI Sport ponúkne Community Shield, duel víťaza Premier League a FA Cupu. Na štadióne vo Wembley si zmerajú svoje sily Manchester City a Chelsea.
Pokračovanie nižšie:


FA Cup, ako najstaršia pohárová súťaž na svete, je tou tradičnou čerešničkou na torte, ktorá skompletizuje fantastickú ostrovnú futbalovú ponuku u nás,“ povedal k novej akvizícii generálny riaditeľ DIGI Slovakia Marcel Šatanek.

Po nemeckej Bundeslige, anglickej Premier League, škótskej Premiership, talianskej Seria A a druhej najvyššej anglickej súťaži Sky Bet Championship sa tak môžu tešiť predplatitelia platforiem Magio TV, Magio Sat, Magio Go, DIGI TV a DIGI GO na ďalšie futbalové prenosy. Navyše o týždeň v stredu 18. júla zverejní DIGI Sport ďalšiu novinku, ktorú pre divákov pripravuje.

FA Cup sa hrá vyraďovacím systémom. Nie je tu žiadne nasadenie, dvojice sa v každom kole náhodne losujú. Súboje medzi tímami z nižších súťaží s úplnou futbalovou špičkou majú neuveriteľné napätie a atmosféru. Od štvrťfinále o postupujúcom rozhoduje jediný zápas. Až do roku 1999 sa v prípade remízy v súboji o trofej finále opakovalo v iný hrací deň. Teraz sa finále v rovnaký deň za nerozhodného stavu predlžuje, alebo zápas dospeje až do penált. Víťaz má právo priameho postupu do Európskej ligy.

Historicky najúspešnejším celkom FA Cupu je Arsenal, ktorý hrá na štadióne vo Wembley svoje domáce zápasy. Pozbieral už 13 titulov. Prvýkrát sa „Gunners“ radovali v roku 1930, naposledy v Anglickom pohári triumfovali aj s Petrom Čechom na súpiske vlani. V tesnom závese za Arsenalom je potom Manchester United, ktorý sa z trofeje radoval dvanásťkrát. Tento rok po víťazstve nad Manchestrom United slávil titul po ôsmykrát tím Chelsea, londýnsky rival Arsenalu. Úplne prvým víťazom pohára bol tím Wanderers z Londýna.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prečo všetko neoznámia na Raz?, ale každý týždeň po jednej novinke?, Ale tá Nova Sport to už môže rovno zabaliť, veď tam už nebude žiaden Futbal a o SportTV ani nehovorím :-D,

    1. Ja futbal moc nemusím, ale pozriem si dobrý hokej. Takže pre mňa má význam Nova Sport a Sport TV. 🙂

  2. Arsenal hrá svoje domáce zápasy na štadióne Emirates Stadium. Na Wembley hral v minulej sezóne Tottenham.

  3. Orange Sport, mi bude pripomínať Český O 2 TV Sport, možno sa Orange dohodne so Slovak Telekomom,a Digi Sporty, možno zaradia, tak ako to malo kedysi O 2 TV, že mohli mať v ponuke aj Digi Sport 1 HD A Digi Sport 2 HD, ale časom ich aj tak museli vyradiť

    1. žiaden orange sport nebude to bude čisto v režii o2 s logom orange

  4. Čo bude so Španielskou ligou, bude ju davat digi sport?

Komentáre už nie sú povolené.