Reklama

DAB+ vysielač zo Zobora je dočasne mimo prevádzky

Vysielač digitálneho rozhlasu Nitra – Zobor je od dnešného rána mimo prevádzky. Podľa našich informácií, ide len o dočasné prerušenie z technických dôvodov, ktoré by malo trvať až niekoľko dní.
Pokračovanie nižšie:


DAB+ vysielač Nitra – Zobor (horná stanica lanovky) šíri signál na kanáli 10C (213,360 MHz) vo VHF pásme, prevádzkovateľom je operátor AVIS. Multiplex šíril posledné dni už iba sedem rozhlasových staníc, z toho šesť od verejnoprávnej RTVS (Rádio Devín, Rádio_FM, Rádio Junior, Rádio Patria/RSI, Rádio Slovensko a Rádio Litera) a jedno komerčné New Model Rádio. Rovnakú ponuku rádií si môžu naladiť poslucháči aj z vysielača Banská Bystrica – Panský diel na kanáli 10B (211,648 MHz), ktorý prevádzkuje tiež AVIS.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V Nitre a okolí čakáme netrpezlivo na opätovné spustenie vysielania. Na DAB+ zo Zobora sme si už zvykli. 15.7.2018 to budú už dva roky. Držíme palce Avis + Towercom!

  2. Vysielač sa spustí znovu po určitom čase a pravdepodobne s ponukou rádií totožnou s muxom Towercomu. To isté platí po čase aj pre DAB+ Panský Diel..

    1. A v BB budu mat aky zmysel dva vysielace s rovnakym obsahom ?

  3. Aj my sme si zvykli na DAB+ a tesime sa na dalsie spustanie novych vysielacov. Je to parada oproti FM hlavne v aute 🙂

  4. Tak na západe to bude pokryté až až. BA, NR a DS rovnaký program…
    Malé rádia sa tým pádom nedostanú ani do pilotného vysielania DAB+.

    1. Malé rádia a dokonca ani veľké celoplošky (okrem Jaj aj Ty) tam ani nechú ísť kvôli možnej konkurencii a počúvanosti (pokles %)

  5. Firma preberie firmu, zjednocuje produktove porfolio mozno aj technologiu a na zajaznikov-posluchacov kasle.v NR je dost ludi ktori pocuvaju radia cez DAB+ a firma ani neinformuje co sa deje,kedy bude vysielanie obnovene, ci je porucha alebo uz dab u nas „konci“ aj ked vsade inde zacina – SLOVENSKO.Normalna firma ktora si vazi zakaznikov by to urobila

  6. Už je to celý mesiac, čo DAB vysielač Avisu zo Zobora mlčí. Chýba nám.

  7. vysielac nevysiela,a co pracovnici,beru plat?mozno to na vianoce spustia

  8. Povolenie TÚ SR T-DAB pre kótu Nitra Zobor na kanále 10C vypršalo 30.6.2018.

Komentáre už nie sú povolené.