Reklama

Skylink pridá do základnej ponuky nový program. Poznáme termín a podrobnosti

Ponuka satelitnej platformy Skylink sa rozšíri v utorok 12. júna o český hudobný kanál Šlágr 2 v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Zatiaľ čo prvý program Šlágr je šírený na družici Astra 3B (23,5°E) nekódovane (FTA), v prípade programu Šlágr 2 bude vysielanie zakódované systémami Irdeto (CAID: 0624) a Viaccess (CAID: 0500). Prístup k programu tak získajú iba predplatitelia satelitného operátora Skylink s aktívnou kartou, nakoľko bude od začiatku súčasťou balíka Digital. Treba však zdôrazniť, že k programu nebude pripojený už systém podmieneného prístupu Cryptoworsk (CAID: 0D96), ktorý využívajú ICE karty v starších dekóderoch Cryptoworks. Pre príjem bude preto, okrem aktívnej dekódovacej karty, potrebné už aj zariadenie, ktoré podporuje systém Irdeto.
Pokračovanie nižšie:


Druhý program Šlágru odštartoval oficiálne svoje vysielanie v novembri 2017, divákom ponúka, podobne ako prvý program českého hudobníka Peterku, najmä dychovú a ľudovú hudbu s prvkami teleshopingu.

Pripomeňme, že Šlágr 2 získal satelitnú licenciu od českého mediálneho regulátora iba v minulom týždni. Skylink je tak prvým satelitným operátorom na Slovensku a v Českej republike, ktorý tento program zaraďuje do ponuky.

Vysielanie bude k dispozícii užívateľom satelitných prijímačov so zapnutou funkciou FastScan na predvoľbe číslo 49 (32 CZ). Majitelia ostatných prijímačov si ho budú môcť naladiť z frekvencie 11 876 MHz

Technické parametre pre príjem Šlágr 2 (od 12.6.2018):
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 11876 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Šlágr 2
Provider: Skylink
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. nemusia vedieť ale susedovi ktorý ma Skylink ready pôjde šlager2 a už je zámienka na prechod

    1. CAID. Alebo jednoducho kodovaci system irdeto, ktory vyuziva Skylink.

Komentáre už nie sú povolené.