Reklama

Plustelku Viac šíria aktuálne len tri vysielače, jeden bol po týždni vypnutý

Špeciálny doplnkový balíček Plustelka Viac šíria aktuálne na celom Slovensku len tri miestne DVB-T2 vysielače. Operátor AVIS, ktorý ich pre Towercom pripravuje, vypol približne po týždni prevádzky, dočasne vysielač Stropkov – Baňa. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk, má byť dôvodom skutočnosť, že v danej lokalite nemôžu diváci prijímať ešte signál zo štvrtého DVB-T2 multiplexu, preto je zbytočné, aby sa z uvedeného vysielača šíril signál doplnkového balíka Plustelka Viac.
Pokračovanie nižšie:


V prípade miestneho vysielača Stropkov – Baňa by teda bolo pre divákov v danej oblasti ideálne, keby Towercom začal najskôr šíriť z uvedeného vysielača signál celoplošného štvrtého multiplexu, ktorého súčasťou je väčšina programov z balíka Plustelka Štandard. Uvidíme, ako to nakoniec dopadne. Každopádne od tohto štvrtku je však vysielač Stropkov – Baňa (28. kanál) vypnutý.

Plustelka Viac je špeciálny doplnkový balíček terestriálnej platformy Plustelka, ktorý si môžu zákazníci dokúpiť k súčasnému balíku Plustelka Štandard za 2,99 € mesačne. Spolu teda zaplatia za oba balíky 8,98 € mesačne, respektíve 7,98 € v prípade viazanosti na 12 mesiacov. Podmienkou je samozrejme, aby mali možnosť prijímať ako štvrtý celoplošný multiplex, tak aj jeden z miestnych multiplexov, ktorý šíri špeciálny balíček programov Plustelka Viac.

Aktuálne spustené vysielače s ponukou Plustelka Viac
Bratislava – Vlčie hrdlo, 32. kanál (562 MHz), povolený výkon 1 kW
Nitra – Klokočina, Na Hôrke 29, 36. kanál (594 MHz), povolený výkon 2 kW
Banská Bystrica – Hurbanova 19, multifunkčný objekt 44. kanál (658 MHz), povolený výkon 2 kW

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prosím Vás pekne, o týchto tragédoch a tejto tragédii a fraške zároveň už nepíšte ! ! !

    1. Jedinou otázkou tragikomédie s názvom Plustelka viac aj v spojitosti s videopožičovňou je to, či ide len o prejav samovražednej obchodnej neschopnosti, alebo o cielenú a vykalkulovanú sabotáž terestriálneho vysielania pod taktovkou Skylinku.

  2. Ja nemám stejto Plustelkovej mánii dobrý pocit,čo tý vyvádzajú ako malé deti.Asi majú tam ,,jebn…..“špecialistov

  3. Majú to pokrytie multiplexami také aké mal Orange po roku prevádzky. Nač nám bude taký poskytovateľ tv programov. Vysielač pre jedno mesto alebo 2 dediny. Úbohé. Tá plustelka viac ani za 30 rokov nebude mať 50% pokrytia. Chytrejši už majú iný spôsob príjmu. Toť vsjo.

  4. Towercom už mal dávno prelkopit mux1 aj mux 4 do T2 hevc. Muž 2 natlačiť joj, plus, wau, lux, barrandov, TA3 a TV8.

    Mohli už šíriť všetky komerčné v HD aj polovicu platených v HD a aj tak by ešte mali voľnú kapacitu. Avis mal sa zamerať len na regionálne stanice prípadne rozširovanie voľnej distribúcie.

    No a spolu s CZ prelkopit potom aj mux2 a 3 do Hevc.

    1. ano a kupovať set top boxy a nové TV lebo Hevc a dvbt2 a za 5 rokov znovu, lebo príde dvbt3 a Revc

    2. nakaslat na cele HEVC… to si mam kazde 2-3 roky menit settopbox lebo kazdu chvylu nieco menia?? keby to stalo par eur nepoviem nic ale kazdu chvylu vycalovat 70-80e no mozem kaslat.. v decembri mi konci plustelka a obnovovat sa zatial nechystam.. zatial mi dovod nedali..

    3. Prijímače set-top boxy alebo TV by mali robiť tak, že skrinka + vyberateľné jadro resp. modul, aby sa pri zmene na DVB-T2, 3, 4.. ∞ dalo vymeniť toto jadro resp zasunuteľný modul.Ale už začínajú robiť takéto televízory, že sa bude meniť len modul. Proste to bude len panel resp. monitor s možnosťou menneia modulu.

    4. Miki Mouse: tak toto nevidím ako reálne. Samsung mal na trhu zopár TV s vymeniteľnými modulmi, ale týkalo sa to iba Smart funkcií TV (pokiaľ viem) a tým to celé zhaslo. Čo sa samotného príjmu týka, tak tuner by sa ešte dal riešiť ako vymeniteľný za novší (napr. s podporou DVB-T2 oproti starému DVB-T), ale na podporu novšieho kodeku treba vyšší výkon chipsetu a to už treba meniť prakticky celé vnútornosti. Ale potom bude oveľa lacnejšie kúpiť nový set-top box. A ani ten tuner nebude treba teraz už veľmi dlhý čas meniť, lebo žiadna norma DVB-T3 ešte neexistuje (zatiaľ čo DVB-T2 bola špecifikovaná už keď sa u nás prechádzalo z analógu na DVB-T, hoci TV a STB s podporou DVB-T2 ešte na trhu neboli). Nástupca HEVC sa síce pripravuje, ale vzhľadom na šialené nároky na výkon HW tak skoro do praxe zavedený nebude. Takže kto si teraz zabezpečí zariadenie s podporou DVB-T2 a HEVC (alebo v prípade sat. príjmu DVB-S2X a HEVC), má nadlho vystarané. Ale ľudia budú mať voči tomuto riešeniu určite averziu, lebo relatívne nedávno museli riešiť prechod na DVB-T z analógu (niektorí potom ešte aj z MPEG-2 na MPEG-4), nepoznajú situáciu a hlavne nemyslia vecne a s chladnou hlavou, tak na základe predošlých zlých skúseností budú šomrať. V niektorých prípadoch si ale za to môžu sami, napr. keď nakúpili lacné šmejdy z Tesca bez podpory MPEG-4 a pod. A môže za to aj Towercom, ktorý mal a mohol začať predávať STB pre Plustelku s podporou HEVC už skôr, namiesto tej predošlej Almy HD300.

    5. Televízory bez tunerov sa už vyrábajú:

      TECHNISAT NA VELETRHU IFA 2018 PŘEDVEDE TELEVIZORY BEZ TUNERŮ

      https://www.televizniweb.cz/2018/05/technisat-na-veletrhu-ifa-2018-predvede-televizory-bez-tuneru/

  5. Slovenský štát nemal nikdy predať cez vtedajšieho ministra dopravy a spojov Figeľa (KDH)sieť slovenských vysielačov amaterom z Towercomu

    1. To bolo za Fica. Figeľ vtedy určite ministrom nebol.

  6. S 1kw na komíne v DVB-T2 na okraji BA je ten Avis vysielač slabý. Mohli zo 4 Muxu vykopnúť Prima Plus, JOJ HD, Markízu, Doma, Dajto a dať tam, iba platené TV a do Avis vysielačov dať odpad a nazvať to Viac.
    S DVB-T2 sa dosah tých Avis vysielačov znížil. Pôvodne to mala byť regionálna DVB-T sieť pre regionálne TV. Kanál 37 so Západoslovenskou TV na Kamzíku iného operátora funguje. Neviem prečo Avis pod Towercomom nevysiela z Kamzíka a stále sa drží toho komína.

  7. Dobry den !

    Bol som na chalupe v šalkovej a pustim telku a nešla Regio Tv – Tv Hronka . Pravdepodobne je Výkon vysielača v Banskej Bystrici slaby lebo v šalkovej nechytím rozširenu ponuku Plustelku Viac 2 KW to je mizerný výkon nech výkon je aspoň 20 KW.

    Banská Bystrica – Hurbanova 19, multifunkčný objekt 44. kanál (658 MHz), povolený výkon 2 KW .

    Na 44 . Kanály a frekvenci 658 MHz bol Regio program Tv Hronka kde zmyzla .

    Braňo z mesta Martin .

    1. Tu mas info https://www.satelitnatv.sk/2018/06/avis-spustil-novy-vysielac-v-banskej-bystrici-z-povodneho-siri-plustelku-viac/

  8. Dobry den !

    Kedy spustíte rozširenu programovu ponuku Plustelku Viac v Martine , možno že z Vysielača Krížava na Martinských holiach alebo dákeho dokrývaču .

    Braňo z mesta Martin .

Komentáre už nie sú povolené.