Reklama

Odštartovalo rádio Jazz FM, ktoré nahradilo doterajšie Rádio Aktual

Slovenské spravodajské Rádio Aktual ukončilo dnes 1. júna svoje vysielanie. Stalo sa tak po približne roku pôsobenia v slovenskom rozhlasovom éteri. Odštartovalo presne 15. mája 2017, kedy nahradilo na všetkých FM vysielačoch, ako aj na družici Astra 3B (23,5°E), doterajšiu Rockovú republiku.
Pokračovanie nižšie:


Na súčasných frekvenciách po Rádiu Aktual začala vysielať nová rozhlasová stanica Jazz FM. Tá sa zameriava ako už názov napovedá na jazzovú hudbu. Za novým projektom stojí Martin Lengyel, ktorý bol aj majiteľom Rádia Aktual.

Jazz FM šíri aktuálne viac ako 20 FM vysielačov po celom Slovensku, ako aj dva DAB+ od operátora AVIS. Dostupné je navyše nekódovane aj prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) či prostredníctvom internetu. Prijímať ho tak môžu poslucháči aj za hranicami a to nielen cez internet, ale aj družicu.

Kde si môžete Jazz FM naladiť cez FM vysielače?
Banská Bystrica: 88,6 MHz
Bratislava: 90,1 MHz, 92,6 MHz, 106,1 MHz
Čadca: 106,4 MHz
Levice: 100,6 MHz
Prievidza: 106,4 MHz
Dolný Kubín: 107,7 MHz
Košice: 107,7 MHz
Liptovský Mikuláš: 96,7 MHz
Martin: 106,3 MHz
Nitra: 104,1 MHz
Zvolen: 100,7 MHz
Nové Mesto nad Váhom: 106,4 MHz
Poprad: 91,0 MHz
Prešov: 107,5 MHz
Prievidza: 106,4 MHz
Rožňava: 95,3 MHz
Ružomberok: 98,0 MHz
Spišská Nová Ves: 103,9 MHz
Trenčín: 95,0 MHz
Trnava: 106,2 MHz
Tvrdošín: 98,5 MHz
Žilina: 106,5 MHz

Technické parametre pre príjem Jazz FM:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12363 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Radio Aktual (pozícia bude premenovaná)
Provider: Towercom
Kódovanie: FTA

PIDy:
Video PID: –
Audio PID: 5829
Audio stopy: 5829 slo (Mpeg)
PCR PID: 5829
PMT PID: 5819
TSID: 3234
ONID: 0003
SID: 4919

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Priamo z vysielania novej rozhlasovej stanice ženský hlas oznamuje: „Počúvate Rádio Jazz“..

  2. Je to pre mňa šok.Aktual bolo výborné spravodajské rádio,dokonca by som povedal,že si plnilo úlohu iného hlasu ako r.Twist za Mečiarizmu.Najmä po vražde Kuciaka a Kušnírovej prinášalo iné informácie ako provládne RTVS,ktoré u mňa nemá dôveru.Je to veľká škoda!

    1. suhlasim.. mali sme ho aj my radi. ktovie.. mozno o tyzden to bude radio dychovka, potom by to mohol pan Lengyel zmenit na radio rap a ked si to neskor dalsi tyzden premysli, tak mozno radio s goralskymi piesnami. Lebo mliagat ludom politiku do hlavy .. to je zaujimave vtedy ked sa deje nieco velmi vazne. Ludia chcu pocuvat zaujimave rozhovory, cestopisy, zazitky, srandy, oddychnut si. je tam obrovsky potencial na to co sa da robit. skoda ze namiesto tej snahy menit z rockoveho radia na talk a potom na jazz sa nesustredi na vytvaranie zaujimaveho obsahu. A to si mysli ze Jazz radio vyleti v pocuvanosti do nebeskych cisel?? ved to bude mat este mensiu pocuvanost ako Aktual… ach jaj.

    2. RTVS a provládna? No to za posledných aspoň 5-7 rokov rozhodne nie, napriek niekoľkým prešľapom. Dokonca ani Řezník-Sputnik z nej ešte nestihol spraviť provládnu hlásnu trúbu, hoci sa snaží…
      A s tým Rádiom Twist máš pravdu, bolo to dobré rádio. Škoda, že už ho niet. V tom čase (za mečiarizmu) boli verejnoprávne médiá naozaj veľmi úbohé, škoda reči…

  3. Ak by to bolo cez deň Aktuál a po 21_00 Jazz bolo by to asi najlepšie.

    1. Škoda R Aktual. To radio nema(lo) v SK obdobu. Dobre az vyborne, profesionalne, mikrofonicke hlasy, celkom dobra slovenčina (az na tolerovateľné pošmyknutia, ale to sa da napravit). Kiež by to radio (Aktual?) malo dlhy život. Po odmlcani R Aktual ostala v zurnalistickej profesionalite diera. Porovnane s Twist-om vsak je nemiestne. Btw R Aktual cez den prepletany jazzom a vecer a v noci jazz – dobry napad. Terajsieho hudobneho redaktora by som rad poznal. Konecne profesional s vkusom a bez pozerstva.

  4. Ja som to nevydržal počúvať ani minútu, keď som to zapol končila jedna pieseň a začínala druhú… tá hudba mi išla na nervy, hneď som to vypol, dávam tomu tak 3 mesiace…

  5. škoda rádia Aktuál. Ale ten nápad s jazzom FM je fain, to v slovenskom éteri ešte chýbalo. Držím palce aby vydržalo .

    1. Konečne poriadne rádio,tej politiky už je viac ako dosť a tých slovenských paškvilov ešte viac /Elán,Kuly,Imt smile…/ konečne pohodová muzika do auta aj na doma,superdržím palce,nech to vydrží.

  6. Konečne JAZZ v rádiu !! Super dúam že bude čo najdlhšie .

  7. Treba vo vysielaní aj jazz, určite si nájde svojich poslucháčov. Je tu množstvo iných staníc, ktoré sú na jedno kopyto a dali by sa nahradiť.

  8. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí sa pričinili , že je tu konečne rádio aj s takýmto hudobným žánrom.

  9. Celé podivné, iné R musia mať určené čo ako a len toto R sa za deň zmeni kludne a rratv to nevadi. Tak ako ostatné v tomto skorumpovanom štáte, ak bolo dobre tak vadilo, a kupené aby nebolo. Ide obdobie roznych volieb a to má obrovsku cenu pre mocipanov, takze dobré radsej bokom. Demo kratos – vlada ludu, to určite neni.

  10. kONEčNE STANICA PRE STARýCH HUDOBNýCH FAJNšMAKEROV. Mám 68 rokov a som odchovaný na hudbe 60. rokov, už som nedúfal, po stanici Blue Danube Radio z Viedne konečne stanica s hudbou overenou časom (jazz + blues + songwriters). Rádio Devín + Rádio Jazz = duchovná potrava pre na rozhlase odkojených poslucháčov! Vďaka hudobnému redaktorovi za výber, pokračujte a obnovujte – nie repertoár, ale piesne! Vydržte – aspoň dovtedy, kým moja generácia odíde do (nielen) hudobného neba!!!
    Ďakujeme!

  11. Držím palce. Je to pre mňa ako najlepší darček na Vianoce. Toto tu chýbalo!

  12. Dakujeeeeeeeeeeeem!!!!!! Toto hadam ani nie je pravda, ze taketo nieco sa tu zrodilo! Vyborne radio, najlepsie bezkonkurencne! Prosim neruste ho po roku ani po dvoch ani nikdy!!!!!!

  13. Konečne niečo na počúvanie. Úžasné rádio. Konkurencia k rádio Devín, a hlavne žánre, ktoré v našom regióne pozná len menšinová poslucháčska základňa. Blues som v našich rádiách okrem špecifickej relácie na Slovensko 1 nepočul nikdy. Vždy len preferovaný glam rock a pop z 80tych rokov. Akoby si dramaturgia hrala len svoje skladby dookola. Veď predsa Alphaville alebo George Michael nemôžu byť v éteri do nekonečna.

  14. Mali by sa vratit k rocku, jazz je totalny blud pre slovensko.

  15. Velmi bol prekvapeny pri ladeni radia, ked mi z radia fazz fm zarical rory gallagher a jeho sugar mama, len tak dalej !!

  16. Konečne rádio pre moje uši:-)

    Skoro každá stanica hraje dookola to isté po celý deň. Teraz môžem počúvať hudbu bez toho aby som si dával na USB kľúč jazz na mojom XC90 V8

Komentáre už nie sú povolené.