Reklama

Majiteľ Skylinku sa rozhodol inovovať svoju vysielaciu technológiu

Spoločnosť M7 Group, ktorá prevádzkuje niekoľko satelitných platforiem v Európe medzi ktoré patrí tiež český a slovenský satelitný operátor Skylink, sa rozhodla významne inovovať svoju vysielaciu technológiu. Jej výsledkom bude, podľa prevádzkovateľa, zlepšenie celkovej obrazovej kvality všetkých vysielaných video služieb, a to pri súčasnom znížení nárokov na šírku pásma a zvýšenie flexibility technického zabezpečenia.
Pokračovanie nižšie:


Toto rozhodnutie, upgradovať používanú technológiu na tú generačne najvyspelejšiu, sme vykonali s ohľadom na rýchly vývoj v oblasti „dekódovania“ televízneho signálu. Srdcom systému je Harmonic PURE Compression Engine ™, ktorý v kodéroch Electra ™ X2 zabezpečuje pri zníženej šírke pásma vynikajúcu kvalitu obrazu. Významný je posun v kvalite poskytovaného videa „over IP“ a podpora HDR. Nová technológia prináša vylepšenú ostrosť pri nižších bitových rýchlostiach. Vďaka lepšiemu algoritmu znižuje kódový šum a zlepšuje prelínanie obrazu, prechody snímok, zlepšuje predpovede pohybu (ME – motion estimation) aj pri nízkej bitovej rýchlosti, kódovanie šedej farby a prevenciu „trhaného“ pohybu kombinovaním algoritmov. Investovali sme nie len do generačne novej kompresnej technológie, ale tiež do spracovania vstupných signálov, pripojenie na primárne zdroje signálov zo štúdií. Cieľom obmeny je ponúknuť spoľahlivú a kvalitnú službu zákazníkom,“ povedal Ron Paans, technický riaditeľ M7 Group S.A.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V M7 su asi velki machri. Akosi nechapem ako moze mat HD program „vynikajucu kvalitu obrazu“ pri nizkom dat. toku.

    1. Dá sa to, pokiaľ mali doteraz enkódovanie postavené na starších ASIC s rôznymi obmedzeniami. Optimalizácia kompresných algoritmov za posledné roky dosť pokročila. Je to „posledná štácia“ umožňujúca zvýšenie kvality a efektívnosti kompresie pred prechodom na HEVC. Mimochodom, táto nová technológia umožní v budúcnosti hladký a takmer beznákladový (z pohľadu operátora) prechod práve na HEVC.

  2. Ked každý rok zdvihajju poplatky tak by mohli preto niečo robiť

    1. Anonyme neteš se, není to z jejich strany nic jiného než příprava na co nejdřívější přechod na HEVC. Potřebují akorát snížit datové toky v současném 264 na co nejmožnější minimum a tím pádem co nejvíce snížit náklady a navýšit zisk. Před přechodem na HEVC šířit např. na současné kapacitě tři stanice místo dvou a následně případně zase zrušit nějaký kmitočet.

  3. Konkurencia už „jazdí“ na HEVC. Myslím si, že táto správa neznamená nič iné, iba to, že zákazníci si budú musieť kúpiť nové sat. prijímače (pokiaľ také s HEVC ešte nemajú). Otázne je, kto im tú zmenu zaplatí ?

    1. Bubo @
      „Otázne je, kto im tú zmenu zaplatí ?“

      No kdo asi, Jarin to určitě nebude. Copak u Skylinku byla někdy výmena zařízení na jeho náklady? Ne nikdy ale pokaždé jen na náklady zákazníka!

  4. Predajcovia sat. techniky sa už vytešujú !!
    Čo spravia so svojimi skladovými zásobami skylink ready boxov. Asi, kontajner elektrodpadu to spraví.
    Na druhej strane budú mať nový biznis, na predaji nového typu skylink ready boxu.
    Nevšimol som si termíny prechodu .

  5. Ak budem musieť investovať do nejakej ďalšej techniky pre sledovanie programov Skylink-u, tak so Skylinkom končím

    1. V tom prípade si kúp hybridný prijímač (so sat. aj DVB-T2 tunerom) s podporou HEVC, s UNI čítačkou aj CI slotom a môžeš meniť operátorov ako ponožky – podľa toho, kto bude mať v danom momente lepšie ceny (akcie). Dajú sa kúpiť už od 50€, napr. Amiko HD8265+ alebo AB Cryptobox 752HD. Ak toto spraví veľa ľudí, operátori si už nebudú môcť dovoliť šklbať zákazníkov, lebo bude veľmi jednoduché odísť ku konkurencii. Bez väčších nákladov, iba výmenou karty v prijímači a otočením lavóra.

Komentáre už nie sú povolené.