Reklama

AVIS vyradil z DAB+ ďalšiu rozhlasovú stanicu, šíri ich už len sedem

V poslednom období nemôžu byť poslucháči, ako aj priaznivci, digitálneho rozhlasového vysielania s dianím na Slovensku veľmi spokojní. Nové vysielače nepribúdajú a zatiaľ čo Towercom šíri vo svojom DAB+ multiplexe stabilne aspoň 10 rozhlasových staníc, sesterská spoločnosť AVIS, vyradila dnes z ponuky ďalšiu komerčnú rozhlasovú stanicu. Za posledné tri mesiace ide tak už o tretie komerčné rádio, ktoré DAB+ multiplex opustilo. V apríli to bola Rocková republika, v máji Best FM a dnes Rádio Jazz.
Pokračovanie nižšie:


Od dnešného dňa tak môžu poslucháči prijímať z vysielačov Nitra – Zobor (horná stanica lanovky) a Banská Bystrica – Panský diel iba sedem rozhlasových staníc, z toho šesť od verejnoprávnej RTVS (Rádio Devín, Rádio_FM, Rádio Junior, Rádio Patria/RSI, Rádio Slovensko a Rádio Litera) a jedno komerčné New Model Rádio.

Nové rádio Jazz FM, ktoré nahradilo doterajšie Rádio Aktual 1. júna 2018, je možné prijímať už len prostredníctvom analógových FM vysielačov, ako aj družice Astra 3B (23,5°E) či internetu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To, čo som cez nich počúval najviac, postupne odchádza. Škoda veľká, aj kvôli kvalite zvuku – najmä Jazz Rádia.

  2. Škoda ukončenia vysielania Rádia Jazz v DAB+. Hrá výbornú hudbu. Našťastie v Nitre ho máme možnosť počúvať aj na FM. Dosah vysielača zo Zobora bol ale niekoľkonásobne väčší. Snáď si to majiteľ tohto rádia uvedomí a keď sa mu finančne polepší, tak sa do DABu vráti.

Komentáre už nie sú povolené.