Reklama

Telekom predstavil nový kanál Folklorika

Telekom už o niekoľko dní spustí svoj ôsmy exkluzívny televízny kanál. Nový projekt nadväzuje na úspechy piatich staníc DIGI Sport ponúkajúcich to najlepšie zo svetového športu, kanálu Ťuki TV s tými najkvalitnejšími rozprávkami v slovenčine a Magio infokanálu, ktorý ponúka napríklad záznamy koncertov či obsah slow TV.

Nový kanál bude mať názov Folklorika a divákom ponúkne to najlepšie zo slovenského folklóru. Základom bude prúd hudby a tanca, ktorý sa bude striedať s blokmi pravidelných relácií.
Pokračovanie nižšie:


Relácie Folkloriky divákom ponúknu nielen zábavu, ale aj možnosť sa niečo naučiť, pripomenúť si históriu, pozrieť si krásy Slovenska, či načerpať múdrosť predkov. Časť obsahu bude pripravená špeciálne pre deti.

Diváci isto ocenia aj fakt, že jednotlivé relácie nebudú prerušované reklamami.

Čo bude vysielať Folklorika

Vysielanie bude pozostávať z až 16-tich tematických relácií. Okrem blokov hudby a tanca na divákov čaká napríklad:

• hľadanie a zachraňovanie spomienok v programe Moje korene,
• objavovanie sveta zahraničných Slovákov v programe Vojvodina,
• krása skrytá v krojoch v programe Odetí do krásy,
• relácia Ľudové múdrosti so známou etymologičkou Katarínou Nádaskou,
• Ľudová kuchyňa o tradičných slovenských jedlách,
• Svetové Slovensko o tých najkrajších zákutiach a pamiatkach Slovenska, a ďalšie iné relácie.

Aj dnešné deti žijú folklórom. V programe Do skoku s deťmi venovanom práve najmenším preto zaznejú detské hry, pásma, piesne, tance, riekanky a iné zábavky.

„Geniálny úspech formátu Zem spieva, ktorý v programe verejnoprávnej televízie prekvapujúco doslova zvalcoval celú konkurenciu, nám pripomenul, že folklór a tie najkrajšie slovenské tradície sú nielen našim národným pokladom, ale aj nesmierne divácky vyhľadávaným žánrom. Pravda, ak sa podajú modernou formou hodnou 21. storočia. Úspech tohto žánru už teraz výrazne prekročil územie Slovenska. Sme veľmi radi, že v spolupráci s partnermi môžeme priniesť zákazníkom Magia ďalší jedinečný a tentoraz veľmi lokálny obsah, ktorý inde nenájdu, v tom najkrajšom televíznom spracovaní. Veríme, že tento pomerne netradičný formát bude mať úspech u veľkej časti divákov,“ skonštatoval manažér vývoja televíznych služieb Telekomu Andrej Miklánek.

„Teším sa, že cesta, na ktorú som sa ja osobne dostal vďaka programu „Zem spieva“, pokračuje týmto spôsobom. Pôvodne tento projekt vznikol ako projekt pre Vojvodinských Slovákov a ja som šťastný, že vďaka Magiu a Telekomu oň nebudú ukrátení ani slovenskí diváci. Bola by to škoda, slovenský folklór je úžasný a na kanáli Folklorika nič iné ako folklór neuvidíte. Takže je logicky úžasný tiež.“ uviedol producent a režisér Peter Ňuňéz z produkčnej spoločnosti NUNEZ NFE.

Stanica odštartuje vysielanie už v piatok 1. júna, dostupná bude v základných balíčkoch pre všetkých zákazníkov Magio TV, Magio GO a Magio Sat automaticky a bezplatne.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. coho si sa bal? Programu zameraneho na slovensku tvorbu, kulturu a historiu? Alebo toho ze nevytvorili odpad zlozeny z roznych zahranicnych blbosti ktore vysielaju stale dookola vsetky stanice. Za mna palec hore.

  2. Myšlienka určite dobra. Uvidime čo obsah. Aj keď mam rad dobre filmy ale filmovych stanic je dost…čo sa tyka dokumentov tak tie su na tom podobne. Neviem a asi určite nebudem tento program sledovat non-stop ale určite mu dam priestor aby ma oslovil. Ako lokal patriot a milovník tanca a folkloru, historie predkov davam palec hore. Určite je tento kanal výnimočny…a nema tak dostupnú konkurenciu ako ostatne žanre.

  3. Súhlasím s tým, čo píšeš. Rozumiem tomu, že je potrebný aj takýto kanál a som rád, že to budeš sledovať. Ale tých možností mal Telekom oveľa viac, toto je dosť menšinové a perspektívne nerentabilné. Nič v zlom, ale preto sa aj tu časom dočkáš výrazného opakovania programov. Dôvod, prečo mnoho ľudí prešli na Telekom boli Digi Sporty kvôli právam na šport (hlavne LM), rovnako aj Ťuki TV je skvelý projekt, ktorý vysiela rozprávky v slovenčine… veď také na Slovensku dovtedy nebolo. Takže áno, rovnako palec hore. Ale prečo som sa bál? Pretože som tušil, že to bude mať takéto zameranie a mňa to veľmi nezasiahne. Takže nič proti tomuto novému TV kanálu, len žiaľ nič pre mňa.

    1. Súhlasím s Tebou. Takže nič moc ako vždy. Však je tam šláger a senzi.

  4. No ty brďo…. To akože blbosti Šlágr a Senzi nestačia?

    1. Paneboze, ty si ale odbornik. Ak budu vysielat naozaj to, co maju v plane, tak ta stanica bude podobna Slagru a Senzi asi ako ty Terminatorovi…

    2. #buko1: plne s tebou súhlasím, na SVK dostane prednosť vždy nejaká mega kravina a je jedno v hociakej oblasti..
      Nevidím žiadny význam v tejto minorite, je to skôr pre STV2 na pár minút (Kapura) a nie plošne o tomto vytvoriť „stanicu“, takto sú to skvele vyhodené peniažky platiacich zákazníkov telekomu, ale na toto sme si už zvykli.

  5. Som zvedavy čo to bude za kanál ja mam už 1rok Magio sat a môžem povedat že telekom ponuka najkvalitnejšie televízne služby stale pridava do svojho rastra niečo nové dufam že v buducnosti to budú kanali v 4k.

    1. #Stanislav:
      Tvoje počiatočné nadšenie plne chápem..bol som na tom podobne. Po vyše 10 rokoch môžem bilancovať.
      Pozvolné pridávanie HD obsahu alebo skôr dosť častá ignorácia serióznych programov ako Nat Geo Wild HD v minulosti, kedy prednosť dostával odpad ako homosexuálna porno stanica XMO svedčí o všetkom. V súčastnosti pozeratelia TV dostanú treťotriedny obsah ala Folklorika namiesto Prima Zoom HD na IPTV aj keď na satelite ho majú už 2 mesiace 🙁 čiže so 4K by som v blízkej budúcnosti nerátal, aj keď už konkurencia začala..

      Je to už dávno čo som využíval UPC, takže telekom trpím iba preto, že sa mi nechce nanovo riešiť inú službu, ale ako sa hororí keď pohár trpezlivosti pretečie budú mať smolu.

Komentáre už nie sú povolené.