Reklama

Orange spustí vlastný športový kanál Orange Sport, ponúkne Ligu majstrov

Orange má v pláne spustiť svoj vlastný športový kanál pod názvom Orange Sport. Divákom má ponúknuť hlavne populárne prenosy z Ligy majstrov UEFA, ktoré boli doteraz dostupné športovým fanúšikom na programoch DIGI Sport a z časti aj verejnoprávnej Jednotke. To sa však už od tohto leta zmení.

Od novej sezóny 2018/2019 až do 2020/2021 sa stala novým vlastníkom práv na Ligu majstrov spoločnosť O2 Czech Republic, ktorá získala práva nielen v Českej republike, ale aj na Slovensku. V Českej republike odvysielajú exkluzívne všetky zápasy z najprestížnejšej klubovej súťaže sveta stanice O2 TV Sport a O2 TV Futbal. O2 zabezpečí distribúciu obsahu aj na Slovensku, avšak stane sa tak prostredníctvom nového športového kanálu, ktorý ponesie názov Orange Sport. Ten bude dostupný všetkým zákazníkom slovenského operátora Orange.
Pokračovanie nižšie:


Orange Sport bude až do roku 2021 vysielať to najlepšie z Ligy majstrov UEFA a popri tom ponúkne aj ďalší atraktívny športový obsah. Spustenie stanice sa plánuje v auguste, kedy začína nová sezóna.

Zaradenie nového kanálu potvrdzuje našu stratégiu v oblasti televízneho biznisu a umožňuje predstaviť našim zákazníkom výnimočný balík služieb založený na exkluzívnom obsahu. V súčasnosti finalizujeme programovú štruktúru Orange Sport, ktorú doplníme o ďalšie ligové súťaže, športy a formáty. Súvisiacim krokom je výrazné rozširovanie pokrytia digitálnej televízie Orange TV a konvergentného balíčka Love, aby sme výhody prémiového futbalového obsahu mohli priniesť čo najväčšiemu počtu zákazníkov,,“ uviedol Pavel Lančarič, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Orange Slovensko.

Hľadali sme najefektívnejšiu možnosť, ako toľko žiadanú a atraktívnu súťaž, akou Liga majstrov bezpochyby je, dostať medzi viacerých slovenských fanúšikov. To vzhľadom k svojim plánom spĺňa na slovenskom trhu operátor Orange. Vďaka vzájomnej spolupráci tak vzniká nový kanál Orange Sport, pričom výroba zápasových štúdií či prenosov bude pod hlavičkou O2 prebiehať v štúdiu v pražskej O2 aréne, „prezradila Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 Czech Republic.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Takže O2 bude mať zadarmo reklamu u Orange-u. Vlastne Slovenský Orange im za to ešte aj zaplatí… Haha, no to je biznis plan 😀 …

    1. Orange sport iba jeden = 1 zive ostatné zaznámy!!!. neteba zabudať že to ma O2 može zabokovať Liga majstrov. ako Česku.

  2. České O2TVsport-y asi veľa nazarábajú, treba rozšíriť okruh potencionálnych zákazníkov a to teda zo slovenským O2 neurobia … s Orange možno.

  3. S oranžovými teda veľký biznis tiež nebude. Za práva dali veľa peňazí a návratnosť veľká nebude. Koľko získa Orange nových zákazníkov za jeden program? Možno tak 1%. Skôr si myslím, že sa nakoniec dohodnú s ružovými.

  4. Tých Orange Sport možno bude viac kanálov-podobne ako Digisporty.O čom sa však málo píše je skutočnosť,že liga majstrov končí aj na STV.

Komentáre už nie sú povolené.