Reklama

Folklorika neprinesie len hudbu, ale aj množstvo zaujímavých relácií

Už tento piatok 1. júna odštartuje na Slovensku nová televízia s názvom Folklorika, ktorá bude dostupná exkluzívne iba pre zákazníkov Telekomu. Program sa tak objaví iba v ponukách platforiem Magio TV, Magio Sat a Magio GO. Novinka bude k dispozícii už v základných balíkoch a to v HD kvalite.
Pokračovanie nižšie:


Folklorika ponúkne divákom to najlepšie zo slovenského folklóru. Podľa Telekomu to však nebude vôbec kanál podobný doterajším staniciam Senzi či Šláger. „Základom bude prúd hudby a tanca, ktorý sa bude striedať s blokmi pravidelných relácií,“ uvádza operátor v tlačovej správe.

Popri hudobným klipom budú súčasťou programu aj relácie, ktoré môžu zaujať ako starších, tak aj mladších divákov. Už pri spustení programu ich bude celkovo 16.

V relácii Malá veľká krajina sa zameria Folklorika vždy na hudobné pásma jednej oblasti, regiónu a prinesie aj jej špecifiká, výnimočnosti či odlišnosti.

Jednou z najvýraznejších súčastí ľudovej kultúry je kroj. Je to tradičný odev, ktorý nosilo prevažne vidiecke obyvateľstvo a ktorým prezentovalo svoju príslušnosť k národu, kraju alebo regiónu. Kroj nesie príbehy našich predkov, našu históriu, našu tradíciu. Práve krojom sa bude venovať relácia Kroje na Slovensku.

Špeciálny program sa bude venovať aj prísloviam, ľudovým múdrostiam a pranostikám, ktoré tvorili ľudia už po stáročia a ktoré im pomáhali predpovedať počasie a dianie na nasledujúce dni, mesiace či celý rok.

Chýbať nebude ani škola tanca, folklórne predstavenia, program so zameraním na našu tradičnú kuchyňu, ako aj ďalšie zaujímavé relácie o našej malej krajine a jej histórii.

Logo kanálu Folklorika.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. #redakcia:
    Je nutné v jednom dni spraviť 2 články na ten istý program??? Chápem ak si to telekomáci z naších faktúr zaplatili u vás ako platenú reklamu, ale ináč sa dookola prepierajú tie isté veci s vidinou zisku.. Suplovať verejnoprávny sektor vlastným programom? Načo?? Platíme koncesionárske poplatky za takéto veci, ešte máme sponzorovať duplicitne? Telekomáci vytvárate nepotrebné a tým odvraciate pozornosť od iných vecí..

    1. Prečo Ti to tak vadí? Nemusíš pozerať/počúvať, ale nie si sám na tomto svete.

    2. Štart nového programu Folklorika je pre nás téma dňa. Preto sa novej stanici venujeme viac. Nejde vôbec o platenú reklamu.

  2. Ak je zameraná na staršieho diváka, tak potom prečo nie je voľná v DVB-T , to si akože dôchodcovia teraz majú opäť nakúpiť satelity ???? Choréééééé.
    Najviac dôchodcov prešlo na šetrný spôsob , sledovať čo je vo vzduchu a neplatiť nič, z tých malých dôchodkov, a operátori len žmykajú a žmykajú…

    1. Čo by robil kanál Telekomu v DVB-T? To nedáva zmysel. Jedine, že by Towercom kúpil Telekom.

  3. Pán brunti budú vysielať tv severká tv raj v ziline keďže má pribudnúť plustelka viac cez visieláce Avis . tradície kulturu aj takimto spôsobom treba zachovať pre budúce generácie veď je to iba nás národní poklad

  4. #Milan:
    Narodný poklad bude, ak si ozrejmíš slovenský pravopis a gramatiku !!

    1. @Paľo 42 — 29.05.2018 o 18:59

      Nebolo by vhodnejšie:
      #redakcia:
      Je nutné (V) TEN ISTÝ DEŇ NAPÍSAŤ DVA články…

      No nik nie je neomylný…

      P. S. Nemám od Telekomákov žiadne „satelity“. Dopredu neviem posúdiť kvalitu „FOLKLORIKY“, možno je škoda, že oni majú tú, ehm, exkluzivitu. Napríklad Nemci (a nemecky hovoriaci) majú na Astrách z 19,2 ° východne aspoň jednu stanicu FTA zameranú na „folklór“, mne osobne „nereže“ (trochu melodicky stereotypný), ale sú i iní, ktorým sa to páči.

    2. #fzj:
      Nie nebolo. Tvoje písmenko (V) mi tam absolútne nepasuje, preto som to tak napísal, a nič to nemení na hotentotskom komentári u Milana.

      ..ale späť tv Folklorika, treba si hlavne uvedomiť, že folklór nie je žiadna hudba, skôr nejaký X-stý klon. Fidlikanie 2 tónov na husličky sorry ako na základnej umeleckej, vo mne vážne neevokuje žiadnu hudbu. Možno som náročný na typ skomponovanej hudby, podstatne viac hudby nájdeme v Country, ktorú v akustickej forme som schopný si vypočuť.

      Osobne preto nevidím jediný relevantný dôvod na vznik stanice s treťotriednym obsahom či sa to niekomu páči alebo nie, aj tak to časom bude samý teleshopping a iné bludy. Verejnoprávny sektor zaraďuje na danú tému niekoľko programov, a nalejme si čistého vína, nejde o žiadny bestseller tak načo vlastá stanica?

    3. No ono to „v“ tam naozaj má byť. Napriek tomu nemožno kvôli jednej takej chybe spochybňovať morálne právo Paľa 42 kritizovať iný komentár, ktorý bol skutočne hotentotský. Že Milan neovláda pravopis, to by sa ešte dalo tolerovať (čo ak napríklad vyrastal v zahraničí a nemal na škole slovenčinu, a pod.) Ale nedokázať ani správne opísať nick („brunti“), to si už vyžaduje iný level ignorancie… Nič v zlom.
      Čo sa folklóru týka, Telekom asi na základe diváckej úspešnosti programu Zem spieva na RTVS zistil, že tu záujem o folklór je a snaží sa to komerčne využiť. A nemyslím si, že folklór je odpad, aj keď ma tento žáner nezaujíma. Ono všetko sa dá robiť horšie (Senzi, Šlágr, nemecké Schlagerparadies atď. na 19,2°E – ale to všetko sú ‚odrhovačkové‘ stanice, s folklórom súvisia len okrajovo a skôr mu robia zlý image), alebo lepšie (Zem spieva). Uvidíme, ako sa toho zhostí nová stanica Telekomu, či sa bude snažiť o kvalitu, alebo o šetrenie nákladov a/alebo o podliezanie väčšinovému (ne)vkusu. Lebo folklór nemusí byť zďaleka len treťotriedne „fidlikanie dvoch tónov na husličky“ – na RTVS sa to myslím ukázalo celkom jasne. A to vravím napriek tomu, že oveľa viac by som uvítal filmovú či dokumentárnu stanicu.

Komentáre už nie sú povolené.