Reklama

Koniec šírenia slovenských regionálnych TV na družici Belintersat 1 (51.5°E)

Slovenské regionálne televízie už prostredníctvom družice nenaladíme. Satelitný operátor Pantelio ukončil po približne jedenástich mesiacoch distribúciu všetkých regionálnych kanálov na družici Belintersat 1 (51.5°E), ktoré vysielali nekódovane (FTA). Naladiť si ich tak mohli všetci diváci, ktorí mali možnosť prijímať orbitálnu pozíciu 51.5°E.
Pokračovanie nižšie:


Pantelio aktuálne šíri už všetky televízne kanály kódovane systémom Panaccess. Výnimkou je už len informačný kanál Pantelio Info, ktorý zostal ako jediný voľne dostupný kanál z ponuky satelitného operátora na družici Belintersat 1 (51.5°E).

Na frekvencii 11 290 MHz skončili slovenské programy TV Severka, TV Senior, TV Vega, TV Hronka, TV Považie, TV7 a TV Bratislava, podobne ako TV Central, ktorá vysielala na frekvencii 11 350 MHz.

Dôvody pre ktoré sa rozhodol operátor ukončiť distribúciu všetkých regionálnych staníc, nie sú známe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Škoda , bola to zároveň distribučná trasa pre dedinské TKR , ktoré nemajú napojenie na SIX a pod. Zároveň to boli jediné regionalky na satelite. V minulosti to bol TV Patriot , neskôr TV Raja / TV Central , niektorí sme vysielali aj cez regionálnatv.cz , no dnes už na satelite asi nenájdete zo slov.regionalok nikoho. Už viac razy sme navrhovali satelitným operátorom , aby vyčlenili jeden kanál pre regionálky grátis , že pospájame obsah dohromady, no žiaľ nikto nemá záujem . Platiť obrovské platby za šírenie cez satelit si nemôže dovoliť na Slovensku ani jedna . A min.kultúry na takúto tému z vysoká kašle , načo by aj malo podporovať regionálne televízie , hlavná vec , že projekty KKP odkleplo na výrobu psích obojkov , doteraz neviem , čo majú spoločné s kultúrnym a kreatívnym priemyslom. Asi bude treba podobne ako traktoristi sa vybrať do ulíc. V iných štátoch ide časť z koncesionárskych poplatkov aj regionálkam , no u nás ani cent. Postupne všetky zakapú a bude pokoj, asi tak uvažujú na min.kultúry.

    1. Peniaze a veľké idú regionálkam, ale len tým vyvoleným, ktoré následne prezentujú Naše človeky napr. na mítingoch…

      Ministerstvo nalialo státisíce do regionálnych televízií. Kto ich sleduje, ho nezaujímalo: https://medialne.etrend.sk/televizia/ministerstvo-nalialo-statisice-do-regionalnych-televizii-kto-ich-sleduje-ho-nezaujimalo.html

Komentáre už nie sú povolené.