Reklama

Telekom vydáva nový firmvér pre Magio boxy, prináša jednoduchšie rozhranie

Telekom odštartoval tento týždeň distribúciu novej aktualizácie pre Magio boxy, ktoré využívajú zákazníci IPTV služby. Úplne nová verzia firmvéru ponúkne jednoduchšie a atraktívnejšie používateľské rozhranie s množstvom vylepšení.

Najvýraznejšou zmenou je, podľa operátora, modernejšie používateľské rozhranie. Vďaka vhodnej kombinácii typografie, moderných ikon a výraznej magentovej farby je užívateľské prostredie jednoduchšie a prehľadnejšie.
Pokračovanie nižšie:


Intuitívne hlavné menu s novým usporiadaním umožní rýchly prístup k nahrávkam, TV archívu alebo do videopožičovne. Nový Magio portál ponúkne TV tipy, správy, predpoveď počasia a ďalšie užitočné informácie. Zákazníci získajú aj rýchlejší prístup k Archívu priamo z hlavného menu.

Viacerými úpravami prešla Magio Videopožičovňa. Podrobné informácie vybraných titulov doplnia filmové upútavky. Filmových fanúšikov poteší aj množstvo nových snímok od filmovej klasiky až po najnovšie filmové trháky.

Nové rozhranie prináša aj množstvo ďalších vylepšení, ako sú napríklad zjednodušené voľby nastavenia, ľahšie spustenie programu od začiatku, náhľadové obrázky pri jednotlivých programoch, alebo prehľadnejšie zobrazenie seriálov v ponuke videopožičovne.

Aktualizácia Magio Boxov bude uvoľňovaná postupne v priebehu niekoľkých týždňov. Aktualizácia prebehne automatickým reštartom. Ak bude zákazník práve sledovať televíziu, reštart môže potvrdiť alebo odložiť na neskôr.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Čiže zmena žiadna-okrem iných ikon v menu.Minimálne som konečne očakával v menu „YouTube“ a vstavaný servisný USB port obohatiť o mediálny obsah,ale…

  2. Na tú „zmenu“ dizajnu si budeme musieť dosť dlho zvykať, ja som sa na to tešil, ale je to horšie ako starší formát..keď to videla manželka povedala že čo to je za hrôzu..takže zvykať si aspoň my budeme určite dlho..
    Nechápem ako dnes môže taká firma fungovať bez kreatívneho oddelenia, prečo nedali na výber z viacerých možností a cez FB nech ľudia hlasujú, praktiky ako pred 30timi rokmi.
    Keď si zapnem Apple TV, tak pri tomto mágio rozhraní sa mi chce plakať, doslova, a to im trvalo vážení roky, kým k tomuto dospeli, a je to horšie ako pôvodný formát, a podotýkam nebolo to zadarmo!!

  3. Tešila som sa na vylepšenie Magio dizajnu. Žiaľ je horší ako starý. Veľmi malé písmená ,asi sa nemyslelo na starších ľudí a vôbec na ľudí,ktorí už slabšie vidia. Zložitejšie vyhľadávanie programov. Pri plánovaní nahrávok ,vo vyhľadávaní konkrétnej nahrávky,ukazuje dni,dátumy aj časy v angličtine. Priklad : Chcem pozerať seriál VLCI v stredu o 21:40 a na obrazovke,pri vyhľadávaní mi tento program ukáže,že je vo WED o 9:40 PM ,tých chýb je viac. Myslím,že to vadí viacerým klientom.

  4. V novom rozhraní som zatiaľ nenašla žiadne pozitívum skôr opačne. Kedže často využívam archív, prekáža mi, že teraz musím ísť cez menu, pod bývalou priamou voľbou sa teraz zobrazí požičovňa, ktorú absolútne nevyužívam. Taktiež, keď pozerám program z archívu, neviem si pozrieť, čo ide na iných programoch, počas pozerania z archívu nefungujú tlačítka so šípkami. Ďalšia z vecí, ktorá je pre mňa prekážkou v komforte je, že, keď sa pohybujem v archíve a chcem skočiť z ponuky jedného programu do druhého, namiesto šípky vľavo musím použiť tlačítko späť, takže miesto pohybu palcom vľavo, vpravo a stred, kde je „ok“, behám palcom po celom ovládači. Toto sú zatiaľ prvé negatívne postrehy.

  5. Váš nový dizajn je čistá hrôza…, starý formát bol stokrát lepší, je absolútne neprehľadný

  6. Toto je vylepšenie? Úplne zlé, nevhodné písmo, nečitateľné, neprehľadné. Neviem kto mohol schváliť taký chaos, buď mu na tom nezáležalo alebo sa do toho nevyzná, úplne neprofesionálne!

  7. Používatelia boli zvyknutí už po pamäti stláčať tlačidlá na ovládači. Teraz domček Vás vyhodí do základného menu a musíte si zvykať na slovenské tlačidlo BACK. Hlavná chyba tam zostala (vyhodí Vás do VideoDemand) a potom sa hľadáte kde ste vlastne boli. Grafika je trošku lepšia ale prehľadnosť a ovládateľnosť oveľa horšia. Hlavne pre navyknutých používateľov na predchádzajúce rozhranie. Keď spraviť zmenu tak razantnú a nie len rozhádzať menu a slušne povedané „nahnevať“ používateľov. Mám pocit, že je za tým nejaký kolotoč s €. Inak to bolo úplne zbytočné a pre používateľov nežiaduce.

Komentáre už nie sú povolené.