Reklama

Skylink pridáva do základného balíčka český kanál Prima Krimi

Vo štvrtok 29. marca 2018 zaradil satelitný operátor Skylink do svojej ponuky nový český televízny kanál Prima Krimi v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Ten odštartuje oficiálne 2. apríla o 13:50 a zameria sa hlavne na kriminálky. Novinka je oficiálne dostupná iba pre českých divákov a to od základného balíčka Digital. Podľa našich zistení však program funguje aj na kartách so slovenským regiónom. Skylink pridal zároveň stanicu aj do slovenského programového rastra, nachádza sa na pozícii číslo 35 (v zozname pre ČR je na pozícii 20).
Pokračovanie nižšie:


Prima Krimi je v poradí už ôsmou televíznou stanicou Primy. Zamerať sa má na kriminálky, ako Myšlienky vraha, Kosti, Julie Lescautová, Polícia – New York či Vraždy v Midsomeri.

Štart programu Prima Krimi bude mať vplyv aj na súčasný tematický program Prima Love z ktorého sa vytratia kriminálky a zameria sa tak viac na romantické seriály a telenovely.

Pre sledovanie programu Prima Krimi je však už potrebné mať satelitný prijímač, alebo CAM modul, s podporou systému Irdeto, prípadne Viaccess, označovaný aj ako Skylink Ready. Skylink totiž nepripojil k programu kódovací systém Irdeto (CAID 0D96), ktorý využívajú hybridné ICE karty v dekóderoch Cryptoworks. Pre majiteľom ICE kariet to však vôbec neznamená, že musia vymieňať svoje karty. Stačí aby si len overili či majú už zariadenie s podporou systému Irdeto. Každá ICE karta sa totiž v Irdeto prijímačoch, alebo CAM moduloch, prepne automaticky do Irdeto módu. Pre dekódovanie tak bude využívať systém Irdeto (CAID: 0624). Problémy s príjmom programu môžu však zaznamenať majitelia tzv. univerzálnych čítačiek kariet, ktoré pracovali s kartou ešte v režime Cryptoworks. Tí si budú musieť vymeniť zariadenie.

Technické parametre pre príjem Prima KRIMI :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 11876 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Prima KRIMI
Provider: Skylink
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 7221
Audio PID: 7222
Audio stopy: 7222 cze (Mpeg)
PCR PID: 7221
PMT PID: 7220
TSID: 3209
ONID: 0003
SID: 13212
TXT: 7224
HbbTV: Áno
DVB a TXT titulky: 888 TTX

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na čo to sem dávate keď sa to Slovenskej republiky netýka?

    1. Ak ťa to nezaujíma, načo to čítaš? Prepáč, nečítaš, lebo keby si to čítal tak by si vedel, že sa to týka aj SR.

  2. Mne ide aj v UNI čítačke, lebo mám kartu čisté Irdeto nie ICE. Pri ICE sa dá v niektorých boxoch zmeniť frekvencia ocilátora čítačky a tak vynútiť režim Irdeto.

  3. Zaujímavé, doteraz čo bolo na love tak teraz kuknem na krimi .Takze love uz nepozeram .. hmm.. este nieco novostare, okrem reklamy na tom.. 🙂

  4. Je mi luto ze nemozeme pozerat kanal prima krimi, lebo cudzie kanaly su podla mna zbytocne, radsej by som bola keby boli len slovenske a ceske kanale dakujem

    1. Prečo by si nemohla pozerať? Funguje normalne, ako aj ine Prima kanály.

  5. Prijimac SkyTec Black Box s UNI citackou + ICE karta opravdu Primu Krimi nedekoduje.
    Rozchodil uz niekto tento program v tomto prijimaci ?? Dik za radu.

    1. ja tento box nemám ale v popise tohto boxu je podpora MGCamd, NewCamd, NewCS, CCamd, OSCamd, Wicard takže v oscame by nemal byť problém prepnúť kartu do irdeto modu

  6. S konfiguracnym suborom OSCAM som doteraz nic nerobil, nebol dovod, takze to musim najprv nastudovat. Aj tak dik za nasmerovanie.

  7. poradite mi niekto, mam prijimac CryptoBox 6OO HD a nedekoduje mi Prima Krimi

    1. V nastaveniach CA menu si zmeň Cryptoworks za Irdeto.

Komentáre už nie sú povolené.