Reklama

Infokanál je späť v DVB-T

Z terestriálnych vysielačov je možné od dnes naladiť opäť Infokanál. Towercom ho po niekoľkých mesiacoch vrátil do prvého multiplexu. Vysielanie programu je dostupné nekódovane (FTA), prijímať ho tak môžu všetci diváci, ktorí majú možnosť zachytiť signál 1. celoplošného multiplexu. Kanál je šírený navyše ešte aj v staršom kompresnom formáte MPEG-2.
Pokračovanie nižšie:


Infokanál ponúka divákom základné informácie o príjme programov prostredníctvom antény. Informuje tiež o novinkách ako aj aktuálnej ponuke programov, ktoré môžu diváci prijímať. Operátor tu tiež prezentuje aj svoju terestriálnu platformu Plustelka. Nechýbajú tiež rôzne videá, ktoré pomôžu divákom ako si naladiť programy, prípadne ako registrovať zariadenie Plustelky.

Aktuálne je šírených v 1. muxe 7 TV kanálov, okrem už spomínaného Infokanálu ešte aj filmová JOJ Cinema HD, katolícka TV LUX, športová Sport1, české verejnoprávne ČT1 a ČT2 a TV8.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak, máme aj infokanál. Super! Pravdepodobne budú môcť pokračovať aj ochutnávky.

    1. Na ochutnávky by mali urobiť v DVB-T zvlášť pozíciu s názvom „Ochutnávka“ Tak ako to má napr. Skylink. Aby sa nezasahovalo do infokanála.

    2. A ten ochutnávkový kanál by mohli dať do MUX 2, a ak by sa náhodou na ňom nevysielala Ohutnávka, tak by tam išiel Infokanál a stabilný Infokanál je v MUX 1.

  2. a rozšíriť aj pokrytie 1 a 4 muxom aj do ďalších miest napr. vo VK nefunguje ani jen uvedený .

    1. No po 8 rokoch od zavedenia digitálneho televízneho vysielania by už bolo načase, aby prevádzkovateľ pokryl všetkými 4 celoplošnými multiplexmi celú republiku. A ak nie nech im zoberú licenciu a dajú ju inej spoločnosti.

    2. Aj pre Brezno a okolie by konečne mohli zlepšiť pokrytie MUX1 a MUX4!

  3. A taktiez zakonodarci by mohli konecne prijat zakon o tom, ze v terestriale sa moze vysielat iba nekodovane, respektive kodovane s tym, ze prevadzkovatel Towercom musi dodat bezplatne dekodovaciu kartiu, aby bolo zabranene cehranicnemu prijmu signalu.

    1. Napíš na Regulačný úrad, Protimonopólny úrad a na Úrad vlády, nech to riešia…

  4. Po zmenách v dvb-t v 1 muxe, v Leviciach nieje dostupnã Levická tv. Prečo?

    1. lebo Levická TV nemá nič spoločné s celoplošnými multiplexmi… takže problém hľadaj v AVIS – tam sa spýtaj…

    2. Pretože v štúdiu majú nejaký problém so serverom, riešia to. Ako bolo napísané, nemá to nič spoločné so zmenami towercomu.

  5. čím viac infokanálov tým lepšie fuj hanba monopol od towercomu

  6. prečo nejdu v slovenskom DVB-T radia ako v okolitych štatoch???

    1. lebo máme DAB+ a keby boli výkony vysielačov aspoň 25 kw celé SVK by bolo OK 😉

  7. U maďarov ide teraz LiChi do 18 februára a 19 februára začne Prime,ktoré bude odkódované do 4 marca a popritom stále ešte je odkódované aj story 4 a story 5,Plustelka by sa mala kúsok rozhýbať,prečo nie sú 2 ,3 karty za 6 eur,keď platím za jednu kartu druhá by mala byť zadarmo,ak chcú si zákazníkov nejako udržať lebo tá ponuka nič moc z 6 eur,myslím si že v každej rodine sú minimálne 2 tv prímače.

  8. Od zajtra bude nemecký Eurosport HD a TLC HD FTA počas olympiády na Astre 19,2,ktovie či neplánuje niečo podobné Towercom,v rámci ochutnávky Eurosport promo počas olympiády.

Komentáre už nie sú povolené.