Reklama

ČRo spustil novú rozhlasovú stanicu venovanú ZOH, dostupná je aj v DAB+

Český rozhlas (ČRo) ponúkne poslucháčom informácie zo Zimných olympijských hier 2018 v Pjongčangu nielen na hlavnom okruhu „ČRo Radiožurnál“, ale aj špeciálnej digitálne stanici „Radiožurnál – olympijský speciál“, ktorá odštartuje oficiálne vysielanie priamym prenosom otváracieho ceremoniálnu dnes 9. februára 2018 o 12:00.
Pokračovanie nižšie:


Nová rozhlasová stanica má vysielať iba počas trvania olympiády a poslucháčom prinesie každý deň až 19 hodín športového vysielania. Chýbať nebudú živé vstupy, prenosy, reportáže, ako aj relácie z archívu Českého rozhlasu a Československého rozhlasu.

„ČRo Radiožurnál – olympijský speciál“ si môžu poslucháči naladiť v mobilnej aplikácii iRadio, na webových stránkach Radiozurnal.cz, iRozhlas.cz a tiež aj prostredníctvom DAB+ vysielačov z Prahy, Ostravy, Brna a Plzne. V DAB+ ČRo sa stanica identifikuje ako R-ZURNAL OH test a šírená je v kodeku HE-AAC v2 s dátový tokom 48 kbit/s. Po jej pridaní sa nachádza v digitálnom rozhlasovom multiplexe aktuálne 15 rozhlasových staníc.

Doplnené o 12:13: Poslucháči mimo územia ČR nemôžu však novú stanicu ČRo počúvať cez internet z dôvodu geoblokácie. „Vlastník vysielacích práv zakazuje Českému rozhlasu šíriť obsah olympijských hier mimo územia Českej republiky,“ informuje ČRo.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

Komentáre už nie sú povolené.