Reklama

Towercom: Počet domácností používajúcich televíznu anténu vzrástol

Počet domácnosti, ktoré prijímajú televízny signál cez anténu vzrástol na 30%. Vyplýva to z omnibusového prieskumu, ktorý koncom minulého roka zrealizovala spoločnosť GfK. Porovnanie výsledkov prieskumu s predchádzajúcim prieskumom z marca 2017, poukazuje na 6% nárast počtu domácnosti využívajúcich signál prostredníctvom antény. Informoval dnes o tom operátor Towercom.

Prieskum zrealizovala v novembri 2017 spoločnosť GfK na vzorke 1000 respondentov z celého Slovenska.
Pokračovanie nižšie:


Aktuálne výsledky prieskumu ukazujú, že vysielanie cez anténu je atraktívnym riešením pre príjem televízneho signálu, ktoré diváci oceňujú a stáva sa vyhľadávaným spôsobom sledovania televízie. Vývoj televízneho trhu ako aj dlhodobá priazeň televíznych divákov nás motivuje k tomu, aby sme priniesli nové služby ako je hybridná televízia, archív či možnosť spätne si prehrať vysielanie, teda tzv. 24 hodinový time shift, ktoré už čoskoro zvýšia komfort televíznych divákov,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Towercom Ivan Peschl.

Spoločnosť Towercom zabezpečuje pokrytie Slovenskej republiky televíznym a rozhlasovým signálom verejnoprávnych médií ako aj súkromných televíznych a rozhlasových spoločností. Zároveň je prevádzkovateľom televíznej služby Plustelka.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vobec nemoze byt pravda. Neviem o nikom vo svojom okoli aby si kupil antenu na tv. To skor digi alebo magio. Neverim. Urcite aby uputali pozornost.

  2. Az skonci vyhodne predplatne co si minuly rok mohli kupit zakaznici tak ostane mizerne cislo takych 18 percent.

    1. Nemyslím si,lebo ľudia ako aj ja mali Primu a Novu a potom už nemali nič a teraz majú skončiť všetky Primy,potom všetky programy TV Barrandov tak načo platiť za satelit,stačí anténa a ešte poprípade satelit FTA programami a net !!!

    2. Ja som si zaplatil Plustelku teraz v Decembri tak ju mám za 35,88 Eur na celý rok 2018…

  3. Škoda že DAB + radio má také malé pokrytie na strednom skovensku. Mali by na tom ešte zapracovať.

  4. Ja by som povedala p.Jozef ja som z juhu slovenska od Lc a tu miznú taniere a pribudajú anteny aj keď malé lebo je tu dobrý signal ,stačí aj kus drôtu.

    1. Taktiež súhlasím z tebou Anina,som od RS a tiež som zbadal že sa paraboly strácajú zo striech.

    2. Keby pridali ešte cca 3 – 5 voľných programov do DVB-T, tak by to ešte vzrástlo. Za Doma a Dajto nie je dodnes vo voľnom DVB-T náhrada. Tiež nechápem, prečo nemôžu dať stanicu RiK aj s reklamami voľne. Už niekoľko rokov nepribudol do DVB-T žiaden voľný program (BARRANDOV FAMILY bol len náhrada za TV Markíza)… inak nič… Už by sa mohli konečne prebudiť, viď rozvoj voľného DVB-T / T2 v Českej republike, kde už ani nemajú miesta v multiplexoch, všetko narvaté voľnými programami…

    3. Pred rokom som skončil so Skylinkom,ale parabolu som si dole nedal a ani si nedám,je tam dosť voľných TV staníc na Astre 19,2 a 23,5 + dvb-t,teraz to už nieje problém,väčšina nových televízorov už má zabudovaný aj satelitný tuner.

    4. Programy v DVB-T sú len pre rozhodnutie majitela markízy ich spoplatnili. Teraz sa aj v médiach chválil že im tento riskantný krok vyšiel a navýšil zisk televízie. nemusí platiť za vysielače a naopak vyberá poplatky za šírenie od všetkých , ktorý majú stanice Markíza, Dajto a Doma zaradené.

      Časom k tomu podla mňa pristúpi aj skupina JOJ.

    5. Celá Markíza aj s jej postojom ku svojim divákom bola nefér.Odchod z Dvbt bol vraj kvoli nekvalite Dvbt p.Macko mal svoje solo v hlavnom spravodajskom bloku-nikdy nezabudneme..Markíza po zistení že diváci chýbaju pracuje na výmene respondentov pre prieskum sledovanosti čo sa aj podarí ale pre istotu sa do Dvbt vracia keď aj spoplatnene veď každý divák je dobrý.Ohovoriť Dvbt ktoré šlape ako sučasť TV.vysielania v každej krajine ako samozrejmosť nedodala Markíze ako aj jej vedeniu doverihodnosť opak je výsledok.Tanček p.Macka s izbovov anténov bol neopakovateľný ale oklamal..-ako aj Markíza ktorá dodnes ten trapas v priamom prenose nekomentovala hm stálo to za to?To čo bude o 2-3 roky je buducnosť, v každom prípade nás zmeny vo vysielaní čakaju.. Joj má zmluvu do 2021 aké bude jej
      rozhodnutie o dva roky sa dnes nedá predvídať.Počet divákov Dvbt stupa a ak Towercom spraví rozumné kroky gordický uzol okolo Dvbt bude rozviazaný.

    6. Už niekoľko rokov nepribudli do DVB-T žiadne voľné stanice…

  5. Presne tak nik nemá záujem o ich archív a podobne veci nech pridajú stanice voľné a ľudia sa vrátia k antenam aj sami ale to by museli znížiť poplatky !

  6. Možno urobia nejaké baličky!Ako ostatni lebo 5.90 ( či koľko) je dosť za ten sd obraz a najme tie eurosporty

  7. Peoplemetre-doležité meranie na vybranej vzorke respondentov udajne ideálnej zložky TV.divákov ktoré hýbe trhom.Nejak sa zabuda že televízor sleduju aj pacienti v nemocniciach v domovoch dochodcov, soc ustavov atd.nemaju sice Plustelku a teda Markízu a spol.ale maju voľné vysielanie DVBT tam su v zálohe ďalšie 2-3 % pre meranie optimálnych a neskreslených výsledkov TV vysielania cez DVBT.V týchto typoch zariadení je optimálny bezplatný príjem televízie čo nemusí každému vyhovovať…počet TV.divákov v rámci Slovenska v týchto typoch zariadení može byť veľmi zaujímavý..

  8. Ja mám v telke kartu Skylink (spokojnosť klesá) a mám aj DVB-T anténu kôli regionálnej telke. Asi pred rokom a pol som porovnal hokejový HD prenos na STV vysielaný DVT-T a Skylinkom a odvtedy pozerám šport cez anténu. DVB-T je budúcnosť ale musí reagovať na trh a rozšíriť programovú ponuku. Môžu si zobrať príklad od susedov z ČR.

  9. Aj podľa mňa to ide správnym smerom. Ale ešte vždy sú ľudia, ktorý sú presvedčení, že telka cez anténu už dávno nieje. Za svoje presvedčenie sú ochotní pustiť žilou, namiesto toho, aby sa presvedčili. Reklamu na volnutelku a plustelku by som uvítal vo väčších médiách, ale aj v tlači a v rádiách. Samozrejme aj rozširovanie programov pomôže. A nie len v platenej plustelke.

    1. pokiaľ DVB-T v Banánovej republike sa aspoň čiastočne nepriblíži CZ (cca 60 voľných TV staníc), tak to nebude mať žiadnu perspektívu… Ale pri nenažratých cenách Towertrollu o tom pochybujem o nejakej perspektíve free DVB-T / T2…

    2. Keď už kukáš na to CZ, tak kukni aj na ceny ČRa,CDG a DB … to už potom nebudeš trolovať o nenažrancoch !
      Čo sa týka perspektívy … pozeraj na DE, AT alebo HU, tým smerom ide svet – jeden prevádzkovateľ a free len verejnoprávne stanice. Tak sa veci majú a napr. že ja by som preferoval HR model na tom nič nezmení.

    3. no jo – v Praze je blaze … keď zarátaš nemcov, SD/HD duplicity a dávno skrachované stanice, ale kopec ľudí v Čechách a na Morave má problém chytiť aj celoštátny Mux3, takže to bombastické číslo nie je 60 ale 9 !

  10. Na Orave sa už kôli trollom pozerá len pl sky končí a tak ľudia už ignorujú BL rétoriku ďakujem všetkým oravakom 🙂 s anténou výkon z pl 2x vyšší ako sk

  11. Ak je treba pomôcť s vysielaním reklamy na DVB-T , ponúkam časť reklamného času v TV Senior grátis. Aj tak nedokážeme predať celý reklamný čas / 20% /

    1. Keby mala TV SENIOR vysielač umiestnený na kopci Hraň – Avaš pokryla by signálom celý Zemplín…

    2. čím vyšší kopec, tým väčšie obštrukcie od maďarov (ukrajincov, poliakov a možno aj rumunov) pri koordinácii

  12. Avaš je skoordinovaný spolu s Michalovcami , teda K:48 , no pre koho tam vysielať ???? Keď ani starostovia a ani primátori neobjednajú žiadne reportáže ??? Z čoho bude vysielateľ platiť muxy ??? Na východnom Slovensku nikomu nič netreba , tu je problém. Napr. v Michalovciach TV Mistral , 100% dcéra mesta, vysiela iba cez UPC analog , ponúkol som im , že budem vysielať ešte v TV Zemplín cez DVB-T , ktoré ľudia prijímajú grátis, ich 20 min magazín , týždenne 84 krát , za 50 Euro týždenne. Odpoveď konateľov bola – netreba.
    Volení zástupcovia na ľudí kašlú, nech diváci platia UPC , alebo internet. Samotné mesto nalieva do TV Mistral ročne viac ako 80 000 Euro.

    1. No predsa reklamy budeš vysielať z Hraň – Avaš, tak to musí zarobiť na el energiu na vysielač…. a občas medzi reklamami aj nejaký magazín, reportáže, správy…

  13. pan mmc nepišete pravdu na zapadnom slovensku česke stanice 28.tv stanic a 9.radii na DVB T.

    1. kde zas nepíšem pravdu ? že niekde v CZ chytajú len 2 muxy ? to je realita !
      takisto, ako je realita, že ja na západe Slovenska chytám české Mux1, Mux2, Mux3, Mux4(brno), Mux4(zlin), RS7, RS8, RS13 a PS12

  14. Do regionálnych médií platenú reklamu nedostaneš, celý trh ovládajú agentúry v Bratislave. Politickú reklamu nám zakázali zákonom poslanci . Nikto nás nepotrebuje , tu je problém, veď celé Slovensko je vlastne jeden dobrý región , tak sme malá republika. Jediné riešenie vidím v spájaní sa , najlepšie by bolo , keby boli tri kraje a k ním aj tri regionálne televízie. Ostatné už iba lokálky, ktoré dotujú radnice .

Komentáre už nie sú povolené.