Reklama

Televízia Seznam vstúpila do tretieho českého multiplexu

V Českej republike odštartovala dnes nová televízia Seznam, ktorá je šírená nielen prostredníctvom satelitu (Skylink, DIGI TV CZ), či u vybraných káblových a IPTV operátorov, ale aj cez terestriálne vysielače. Nový kanál vstúpil do tretieho českého multiplexu, kde vysiela v štandardnom rozlíšení a voľne (FTA). Naladiť si novinku môžu aj diváci na Slovensku, ktorí bývajú v blízkosti hraníc s ČR.
Pokračovanie nižšie:


Po rozšírení tretieho českého multiplexu šíri aktuálne tento celoplošný multiplex u našich susedov 10 TV staníc a jednu rozhlasovú stanicu. Všetky vysielajú ešte v staršom kompresnom formáte MPEG-2. Obrazová kvalita novo pridanej stanice Seznam, ale nie je dobrá, nakoľko multiplex je už plne obsadený. Preto musel prevádzkovateľ multiplexu, České rádiokomunikácie, nastaviť pri stanici Seznam nižší dátový tok, ako aj obrazové rozlíšenie, ktoré je iba 544 x 576. Okrem toho došlo k zmenu aj u dvojprogramu ČT:D a ČT art, ktorý aktuálne vysiela s rozlíšením 704×576. Pred pridaním TV Seznam to bolo 720×576.

Televízia Seznam odštartovala svoje vysielanie dnes 12. januára o 7:00. Divákom ponúkne informácie a zábavu. Stavať chce na autorskom, originálnom obsahu od známych českých tvorcov. Diváci budú denne informovaní o najdôležitejších udalostiach a aktualitách z domova i zo zahraničia. O zábavu sa postarajú seriály z produkcie Stream.cz.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. TV Kocka by s tým formátom a rozlíšením sedelo. Časom zanikne aj výhoda českých hraníc a začnú kódovať ako Rakúšania. Bez karty ide, iba ORF1 SD a ORF2 SD.

Komentáre už nie sú povolené.