Reklama

Kanál VH1 skončil v Plustelke, Towercom ho nahradil inou stanicou

Terestriálna platforma Plustelka, ktorú prevádzkuje operátor Towercom, pripravila od januára 2018 viacero zmien v ponuke. Prvou novinkou je už spomínaný detský kanál Minimax, ktorý už operátor aktuálne šíri v druhom celoplošnom multiplexe dočasne voľne a navyše v staršom kompresnom formáte MPEG-2. Po skončení mesačného promo vysielania bude vysielanie preklopené do formátu MPEG-4 a zakódované systémami Irdeto.
Pokračovanie nižšie:


Druhou novinkou v Plustelke je vyradenie populárneho hudobného programu VH1. Ten sa rozhodol Towercom nahradiť, vo štvrtom celoplošnom multiplexe, kanálom Óčko.

Óčko je český hudobný kanál, ktorý odštartoval v roku 2002, vtedy ešte pod názvom Stanice O. Vo vysielaní je možné vidieť klipy všetkých žánrov. Televízia sa však zameriava prevažne na vekovú kategóriu od 12 do 35 rokov. Ide teda o úplne rozdielnu vekovú kategóriu ako tomu bolo v prípade VH1.

Spomenúť tiež treba aj cenu za balík Plustelka Štandard, nakoľko už skončilo výhodné predplatné na 12 mesiacov. Aktuálne zaplatia záujemcovia za 12 mesačné predplatné 65,89 € s DPH (5,49 € mesačne). V prípade balíka Plustelka Duo 98,89 €.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. za VH1 musí Towertrol platiť keš,l a za očko nič lebo je aj na satelite voľne šírene bez kodovacieho systému,koho chcú odrbať?

  2. Taký detail, mne na rok vychádza predplatné 65,88 EUR. 🙂

  3. Však Óčko je bezplatné na satelite,to hádam nemyslia vážne,idú dole vodou stále,napríklad u južných susedov je teraz celý január odkódovaný Story4 a Story5 a kedže C8 skončila,miesto nej je u Maďarov je Spekrum Home zadarmo na dvb-t a nás je tento kanál v Česku a na Slovensku je platený ! Towercom by som mal zobrať príklad kúsok od Maďarov.

  4. Niekto príde do práce 2.1.2018 a odpojí VH1-veľká chyba a neskutočný amaterizmus,ktorý trvá 9 rokov.

  5. Oproti satelitu (23,5 st. východne) je Óčko v Plustelke až 7 sekúnd pozadu!

  6. Ďalšia zlá správa, z diskusie: a nickelodeon bude nahradeny minimaxom
    koniec dohody s viacomom

  7. Nie , aby posilnili balík Plustelky ked uz zas platí cena 5,49 za mesiac x 12 mesiacov = 65,52 Eura , ale oni zrušia kvalitný hudobny kanál VH 1 , to svet nevidel . Klasická hudobna stanica Tv Očko to je tak pre deti od 5 do 15 rokov . Hudobna stanica Tv Ocko ma aj Ocko Star a Ocko Expres . Tá naša VOLNA TELKA /PLUSTELKA , to je tak ked idem na chatu na dva dni aby mi dačo tam hralo , alebo sa to hodí do Hotelov ked idem na rekreaciu , este že je tam Eurosport 1 a Eurosport 2 , Sport 1 a Sport 2 no len aby aj tie nezrušili . To je amaterizmus .

    Budte radi , Tý ,ktory byvate v blizkosti Ceských hranic , ze pozerate ich televizie teda kvalitu , ak uz to kodovane nie je .

    1. Neboj o nič neprídeš na Óčku je viac reklám ako hudby,ale to sa dalo čakať po príchode nenažratej Markízy to musia nejako konpenzovať,tak vyradia kvalitné kanály a nahradia ich teleshopinkovými,už sa neviem dočkať kedy mi končí plustelka a ak by aj náhodou zakódovali Óčko a Óčko Stár na satelite,lebo si myslím že asi to bude reálne,kedže je od dnes je Óčko ako platený kanál na dvb-t,nič sa nedeje sú aj iné hudodné stanice na Astre Rebel,Deluxe music,go tv,MTV,Viva aj keď tá len čiastočne kedže je len doobeda a potom je ju už Comedy Central.

  8. Óčko malo byť minimálne free v dvbt a napr do 1.muxu mohli dať, načo mám platiť za túto TV ktorá je na satelite zadarmo a v cz dvbt tiež zadarmo ? a k tomu s toľkými reklamami? nehovoriac o tom že vymenili za VH1 ktorá je ako hudobná tv bezkonkurenčná? celé zle .. začali nový rok pekne z hurta v tom towertrolle 🙁

  9. To mate smeny v Digitálna Televiza Programy
    MUX 1 Šedna smena
    MUX 2 Jedna smena
    MUX 3 Šadna smena
    MUX 4 Jedna smena
    Unas Česku nejsou šadne smeny

  10. Ja nechápem, prečo sa nevysiela DVB-T z vysielačov Modrý Kameň – Španí laz a Banská Bystrica – Suchá hora. Aj keď Suchá hora má tuším v smere na juh max. ERP 1 kW, tak to mali spustiť, veď do ostatných smerov je vyššie ERP. Prečo bol skoordinovaný výkon 25 kW pre Kráľovu hoľu, keď nie je možné vyrobiť taký anténny systém pre skoordinované obmedzenie výkonu? Prečo za 7 rokov nebol spustený celoplošný MUX 4 na vysielačoch (na niektorých aj MUX 1 nie je): Štúrovo, Borský Mikuláš, Trenčín, Uhrovec, Prievidza, Bralová skala, Považská Bystrica, Čadca, Námestovo, Detva, Veľký Krtíš, Hnúšťa, Revúca, Rimavská Sobota, Brezno, Krompachy, Medzev, Stará Ľubovňa, Rožňava, Stropkov, Snina a Kráľovský Chlmec. Prečo sa na DVB-T a DVB-T2 vysielačoch nevysiela na plný výkon, čo je vo väčšine prípadov 50 kW. V Českej republike ide všetko na max. výkon 100 kW.

    1. To je preto lebo Towert..tli sú nenažraný chamtivci,len čakajú že im štát z daní občanov prefinancuje prechod na kodek t2-h265 a oni zase budú ryžovať bez väčších nákladov.A zvyšovanie pokrytia muxami im je fuk, ako aj tie smiešne výkony vysielačov ktoré su horšie ako v Mongolsku.

  11. Keď už chceli niečo meniť, tak mali dať Retro Music Television.

  12. Tupci za Prima Plus,Óčko odpad od Markízy a ešte k tomu čo sú aj kvalitnejšie stanice,tak sú sd mazanice,by som im už nedal ani pôvodnú cenu 2,99 eur,ako bola pred rokom a nie to ešte skoro 6 eur na mesiac,to im nikdo nedá !

  13. Po Prime Plus a Minimaxe ďalšia blbosť zo strany Towercomu. A aj tá Mrkvýza je tam zbytočne. Mali radšej pridať filmové a dokumentárne stanice.

  14. Najvyšší čas aby to Towercom s dvb-t VZDAL. Je to firma plna neschopakov s osobitnou školou. NIKDY,NIKDY,NIKDY v dvb-t nedobehnu Čechov ,Poliakov a Madarov aj keby im išli oproti kozmickou rychlostou. Podakujme sa Telekomunikačnemu uradu že pridelil všetky muxy Towercomu. Slovensku bolo zbytočne prechádzat na dvb-t mohlo kludne ostat v analogu lebo žiadna zmena neprišla.

  15. Asi by bolo potrebné poslať nejaké otvorené listy na Regulačný úrad a kompetentné ministerstvá, aby sa s tým niečo začalo robiť… lebo je to blúdny kruh, monopol, žiadna trhová súťaž, žiadne rozvíjanie a zatlačovanie do zeme…

Komentáre už nie sú povolené.