Reklama

ČR: Nova už aj v DVB-T2, vysiela však v inom multiplexe ako Prima

Česká komerčná televízia Nova sa nakoniec rozhodla pre vstup do prechodového DVB-T2 multiplexu v Českej republike. Svoje televízne programy Nova, Nova Cinema, Nova Action, Nova Gold a Nova 2 šíri od tohto týždňa v prechodovej sieti 13, ktorú prevádzkuje operátor Digital Broadcasting. Ide teda o úplne iný DVB-T2 multiplex ako ten v ktorom sú šírené programy konkurenčných TV Prima či TV Barrandov. Tie využívajú prechodovú sieť 12, ktorú prevádzkujú České Rádiokomunikácie.
Pokračovanie nižšie:


Prechodová sieť 13 má však aktuálne oveľa nižšie pokrytie. Signál môžu prijímať diváci v Českej republike iba z vysielačov, ktoré sú v mestách Praha (24. kanál), Brno (31. kanál) a Ostrava (31. kanál). Postupne však majú pribúdať ďalšie. Vo všetkých prípadoch sú to však vysielače s menšími výkonmi (od 10 do maximálne 20 kW).

Aktuálna ponuka prechodovej siete 13 v ČR
Nova, Nova Cinema, Nova Action, Nova Gold, Nova 2, TV Rebel a TV Relax

Všetky stanice vysielajú v štandardnom rozlíšení (SD) a najnovším kodekom H.265/HEVC.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nova chcela ušetriť tak išla k parezovi na tie jeho,,supervýkonné“vysielače z výkonom horšim ako majú towertrotli na Slovensku.Takže sledovanosť pôjde do kytek.Skupina Prima,Barrandov,CT,Očko,Slager atd.sú na vysielačoch českých radiokomunikacích z výkonom 100kw.Takže gratulujem Nove k sebadeštrukcii po roku 2020 už nebude lídrom na českom medialnom trhu.TROTLI.

    1. Ale toto je len prechodová sieť. Vysiela paralelne so starou DVB-T, pokiaľ viem, takže Noha o sledovanosť nepríde. A finálna podoba českej DVB-T2 bude dosť odlišná od prechodovej siete…

    2. Nebude odlišná toto sú už finálne frekvencie až na 5 výsielačov ktoré zmenia frekvenciu,ale nebudú na morave tie zmeny.Takže presah Novy po roku 2020 bude na slovensku pasé. To by Nova musela prejsť na Kojál alebo na niektorý 100kw vysielač na Morave.A to si Parez nenecha lebo by jeho sieť dvb-t2 vysielačov bola o ničom.

    3. Ale ja som nepísal nič o presahu na Slovensko, reč bola o sledovanosti, t. j. dosahu v ČR. A finálna podoba DVB-T2 sa práveže ešte bude meniť, jednak v zmysle, ako písal „VV“ nižšie, jednak skupina Noha môže prejsť do druhej siete, keď tvrdíš, že „to si Parez nenecha“, tak sa asi mýliš. Predpokladám, že si nevidel príslušnú zmluvu, konkrétne klauzulu o jej vypovedaní, takže nemôžeš také niečo s určitosťou tvrdiť …

    4. Pět kanálů z portfolia skupiny Nova začalo vysílat v přechodové DVB-T2 síti 13 společnosti Digital Broadcasting. Ta chce do poloviny března pokrýt svou přechodovou sítí necelých šedesát procent obyvatel a vysílat z celkem patnácti lokalit. „Zbytek vysílačů chceme zprovoznit do konce srpna, samozřejmě za předpokladu, že budou zkoordinovány potřebné kmitočty. Měli bychom tak dosáhnout celoplošného pokrytí na stejné úrovni, jakou vykazuje přechodová síť 12 společnosti České Radiokomunikace,“ uvedl na tiskové konferenci Radim Pařízek, majitel společnosti Digital Broadcasting. Celá přechodová síť 13 by pak měla být dostavěna do konce letošního července.

    5. VV,ale prechodová sieť 12 má 100kw vysielače a parezova13 smiešne výkony max.10kw aj to len zopár.Takže to sú len parezove drísty.

Komentáre už nie sú povolené.