Reklama

Telekom bude z nového transpondéra využívať iba určitú časť kapacity

Ako sme Vás už dnes informovali, Slovak Telekom aktivoval na družici Intelsat 10-02 (0.8°W) nový satelitný transpondér s frekvenciou 12 687 MHz, z ktorého šíri aktuálne zatiaľ iba nový televízny kanál Viasat Epic Drama HD.
Pokračovanie nižšie:


Slovenský operátor však nebude využívať celú kapacitu nového transpondéra, ale iba určitú časť. Pre náš portál SatelitnáTV.sk to prezradil hovorca Telekomu Peter Gálik.

Pri aktuálne nastavených parametroch môže poskytnúť transpondér kapacitu iba približne 33 Mbps. Akú časť z toho bude k dispozícii pre Telekom, nie je oficiálne známe.

Spomeňme, že Telekom už tento rok satelitnú kapacitu na orbitálnej pozícii 0,8°W navyšoval. Ide tak už o v poradí druhé navýšenie v tomto roku. Aktuálne využíva operátor už celých päť satelitných transpondérov a časť zo šiesteho. Telekom však nevyužíva transpondéry iba pre svoje platformy Magio Sat a DIGI TV, ale aj pre českú DIGI TV CZ. Vybrané programy preberá pre Magio Sat a DIGI TV navyše aj z transpondérov od UPC DTH, prevádzkovateľa platformy freeSAT, či maďarskej DIGI TV alebo Viacomu.

Technické parametre nového transpondéra:
Družica: Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 12687 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/5
SR: 28800
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kanál Viasat Epic Drama HD bude na digitv 14.12 a nie o polovice januára

Komentáre už nie sú povolené.