Reklama

JOJ Cinema voľne cez anténu

Prevádzkovateľ terestriálnej platformy Plustelka, ako aj všetkých celoplošných vysielačov, spoločnosť Towercom, pripravil aj na december ochutnávku vybranej stanice z Plustelky. Diváci, ktorí prijímajú programy prostredníctvom antény tak budú môcť od dnes sledovať dočasne voľne (FTA) filmový kanál JOJ Cinema.
Pokračovanie nižšie:


Prevádzkovateľom JOJ Cinema je JOJ Group. Platený filmový kanál vysiela s českou licenciou, 24 hodín denne v českom jazyku. Diváci si však majú možnosť vybrať aj originálnu audio stopu. Filmy nie sú prerušované reklamou, tá sa objavuje len medzi filmami spolu s upútavkami.

JOJ Cinema HD je štandardne cez anténu súčasťou platenej ponuky Plustelky, šírená je vo štvrtom celoplošnom multiplexe, ktorý už vysiela v štandarde DVB-T2. V čase ochutnávky však bude k dispozíci dočasne aj v SD kvalite (SD/MPEG-2) a to v druhom multiplexe, na pozícii Infokanálu. Táto pozícia je vytvorená špeciálne pre tých, ktorí ešte nemajú zariadenie s podporou štandardu DVB-T2, prípadne kodeku H.264. Kanál JOJ Cinema v HD kvalite je tak dostupný iba vo štvrtom DVB-T2 multiplexe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Presne,Rik naďalej voľne vo 4.muxe-Plustelka. Na infokanáli 2.mux -JOJ Cinema Promo s logom HD,avšak v SD rozlíšení.

    2. Smiešne- presne tak, celý amatérsky Towercom. Logo HD obraz SD, EPG z RiK…

  1. Možno sa v Towercome zobudili a nechaju aj Rik cez Vianoce ako darček pre deti FTA

  2. JOJ Cinema HD už voľne aj vo 4.muxe-Plustelka v HD kvalite.

  3. Dobrý ťah, len nie som si istý, či to pôjde volne do 31/12/17. Ja by som to nechal volne do 20/12/17 a od 23/12 do 06/01/18 volne čt1, čt2 a rik na pozícii infokanálu. Tie dva dni by infokanál ešte hlásal aktuálne akcie atď. Veď uvidíme, nechajme sa príjemne prekvapiť. A hlavne, ďakujeme.

  4. Taktiež nie je jasné, prečo o takýchto veciach neinformujú na vlastnej stránke: cezantenu.sk. Ako prvý by to mali vytrúbiť do sveta.

  5. MUX 1 Infokanál bych mochlý dat
    MUX 2 Promo kanál tam byse
    Střídálý programy

  6. Je zaujímavé že aj Skylink dal na mesiac JOJ Cinemu HD, Zadarmo , nedohodli sa náhodou ? , Skylink s Towercomom ?, že majú rovnakú ochutnávku toho istého programu, Towercom by mohol ešte pridať , Nova Sport 1 HD, Nova Sport 2 HD, Nat Geo HD, Nat Geo Wild CZ HD, Animal Planet HD, AXN , AXN Black , AXN White , Discovery Channel CZ, Discovery Science , ID Discovery , TLC , DTX , History Channel HD, TV Paprika , Disney Channel , Travel Channel HD, Cartoon Network, Nick.jr , AMC Channel a samozrejme aj Spektrum HD,a neviem či má v ponuke aj Minimax ?

    1. Nemyslím si že sa dohodli zo skylinkom,ale sa dohodli s Jojkou,jej Joj Cinema patrí !

  7. O mesiac bude rok, čo Markíza, Doma a Dajto odišli z free DVB-T a dodnes nie sú za tieto 3 stanice žiadne náhrady, akurát na pozícii po Markíze je náhrada Barrandov Family o čom by sa dalo polemizovať, že či je to adekvátna náhrada…

  8. re:js
    A čo s tým má Towercom ako prevádzkovateľ sietí? Keby bol záujem televízií tak ich tam zaradí.
    Na Slovensku nevie naplniť kapacitu ani regionálny prevádzkovateľ Avis.

    Čo sa stalo Markíze? Síce jemne stratila na sledovanosti ale brutálne jej narástol prevádzkový zisk a s tým chabým programom čo vysiela.. dívák je vždy až na poslednom mieste.

  9. Dúfam, že keď sa bude koordinovať celoplošné DVB-T, že sa konečne použíijú 100 kW výkony a H polariácia ako v Česku a nie vertikálna a tie smiešne výkony 1 – 3 – 5 – 10 – 20 kW. Vertikálnu polarizáciu mali dať pre nížinaté Poľsko a Maďarsko a nie pre hornaté Slovensko, kde mala byť H polarizácia a 100 kW výkony.

    1. Ako je to s polarizáciami???
      Vraj pre hornaté Slovensko je vhodnejšia vertikálna polarizácia. Je to pravda?????? Mohol by mi/nám to niekto objasniť. Vďaka.

    2. Posielam link ako správne montovať antény pre vertikal. Možeš sa aj sám pohrabať na nete a dohladať výhody a nevýhody.
      https://www.zive.sk/clanok/43275/dvb-t-ako-prestavit-antenu-na-dobry-prijem/

  10. re:Z
    To môžeš len dúfať. Na SK určite nebudú povolené 100kW výkony. Práveže vertikál je vhodnejší do hornatých oblastí. Tu treba hlavne hustejšiu sieť vysielačov resp. používať všetky pre všetky muxy.

    1. Suhlasím s Davidom vertikal je vhodnejšá do hornatých oblastí mal by mať však dobré pokrytie veľký vysielací výkon ako aj hustejšiu vysielaciu sieť.Výhody ako aj nevýhody maju však oba systémy.Nevýhoda vertikálu je že signál neprechádza cez stožiar a tak klasická anténa musí byť na výložníku preto sa teraz používaju antény ktoré maju strmeň za dipolom čo však má nevýhodu anténa je nevyvážená a pri nárazovom vetre ľahko zmení smer čo často sposobí rozklad obrazu hlavne u kodovanej Plustelke.Jedna z výhod vertikálu je ľahšia možnosť zlučovania blízkych kanálov hlavne v prihraničných oblastiach.Zmena vysielania na T2 ktorá sa rýchlo blíži teda zákonite prinesie upravu vysielacích výkonov ako aj dokrytie uzemia 100 kw výkony však neočakávajme.

    2. Tie trojité YAGI antény sú otrasné, lebo nemajú ťažisko ako staré antény vstrede, ale majú ťažisko na konci – vietor ich vykrúca, časť, kde je dipól a direktory vytrhuje z toho šrúbkového zvierača, kde sú reflektory (alebo sa nakloní do zeme), no niečo otrasné… So starými anténami nepohlo 30 – 50 rokov odkedy sa dali a s tými novými sú stále problémy, potvrdili mi to aj technici, čo robia STA-čky, že vytočí ich aj o 90° aj viac počas silného vtra.

    3. Ja si myslím, že H polarizácia je lepšia, lebo sa lepšie vinie za horizont. Ak V narazí na prekážku – kopec, budova… je koniec. H ide ďalej aj cez prekážku. Aj pri analógu sa používala V na 4 vysielačoch na Slovensku a na množstve prevádzačov a spýtajte sa technikov… najväčší problém bol s V polarizáciou – plno duchov v hornatých oblastiach, problémy s príjmom kvôli prekážkam…

    4. To, že pri V polarizácii vznikalo v analógu viac duchov ešte neznamená, že sa V pol. horšie šíri v hornatom teréne. Iba to, že pri H pol. odrazené signály väčšinou smerujú do zeme alebo do oblohy a tieto odrazy nemôžu spôsobovať duchov, ale straty úrovne signálu áno. Pri DVB-T navyše tento „špiritistický“ problém neexistuje, vďaka spôsobu modulácie a ochrannému intervalu je interferencia priamych a odrazených signálov výrazne potlačená.

  11. Ešte si pamätám, že keď som bol pod Tatrami (V. i N.) vo Svite za doby analógovej, tak tam mali antény (aj) vo vertikálnej polohe, no neviem, či smerovali na Kráľovú hoľu alebo niekam inam. Takáto poloha antén ma vtedy prekvapila.

  12. Fzj aj u nás v okoli LC sme prijímali Kraľovu hoľu a kto si vyrobil anténu doma tak keď ju pootočil do vertikálu tak bol lepší signál neviem si to ani ja vysvetliť!

  13. Z Královej holi išiel kedysi prvý program na 5. kanáli vo vertikálnej polarizácii.

    Posielam link na pekne spracovanú históriu TV a rozhlasového vysielania
    http://www.power.szm.com/historia.htm

  14. Do roku 1996 do 31. augusta vysielal vysielač Kráľova hoľa STV 1 na 5. kanále Vertikálne (100 kW). Signál bolo možné zachytiť až v Rumunsku, na Ukrajine, v Maďarsku a Poľsku. Signál na 1., 2., 3., 4., 5. kanáli vo VHF pásme sa šíri veľmi ďaleko… Je to ako FM signál… Signál na 5. kanále z Kráľovej hole prijímali aj v okolí Lučenca, Rimavskej Soboty, Starej Ľubovne, Orava, Liptov a išiel aj na niektorých vyšších miestach v Košiciach a Prešove. Napríklad obec Zlatá Baňa + chaty a hotely na Sigorde boli odkázané na príjem zo 100 km vzdialenej Kráľovej hole, hoci Zlatá Baňa je len 2 km pod vysielačom Dubník, ale je v tieni signálu, preto sa prijímala Kráľova hoľa… Kráľova hoľa v dobe analógu mala najväčší zásah signálu vo VHF a UHF pásme, detto FM. V UHF mali 30., 42. a 47. kanál povolenie až 600 kW, ale vysielali so 430 kW, 221 kW a 463 kW. Ide o najvyššie položený vysielač v strednej Európe.

  15. Potrebujem radu, na televízore mi vypisuje zlý alebo žiadny satelitný signál pričom pred 2 hodinami šlo všetko normálne. Na druhom televízore idú normálne všetky televízne kanály. Skúšala som už všetko možné ale beznádejne.

    1. čo je to všetko možné a nemožné?Treba popísať potom sa dá poradiť

    2. Ak ide signál z jednej paraboly pre dve telky možno len treba STB alebo adaptér vytiahnuť z elektriky stáva sa že tkzv.STB zamrzol, ak je pripojenie scart skontrolovať či je kábel na mieste.Ak je k TV.jeden kabel mohol vietor pohnuť parabolov.Preto keď sa pýta rada treba uviesť viac informácií radi všetci poradíme.Napište nám ako to dopadlo.

    3. pravdepodobne sa ti vytiahol kábel v konvertore pri parabole. Idú ti od konvertora dovnútra 2 káble ? ? ?

    4. Mne ten silný dnešný vetrisko pohol lavórom, stavím sa, že aj u Teba bude mať problém rovnakú príčinu. Treba znovu naštelovať parabolu.

    5. A dodávam, že na druhom TV je príjem kvôli kratšienu koaxiálu. Vychýlený lavór dáva zhoršený signál, ktorý prijímaču na krátkom kábli (a/alebo s citlivejším tunerom) ešte ako-tak stačí, ale druhý prijímač na dlhšom kábli už nedostáva potrebnú minimálnu úroveň signálu.

Komentáre už nie sú povolené.